Victus 15-FA1XXX'in i5-12500H işlemci sıcaklığı

entryfinished

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
234
Dostlar selamlar HP Victus 15-FA1XXX laptop modeline sahibim. Bilgisayarı alalı 4-5 ay oluyor sonunda bir Gaming test yapayım dedim. 2 oyun denedim.
Sistem özellikleri:
16 GB DDR4 RAM.
i5-12500H 45W işlemci.
RTX 4060 60W TDP(75W Boost, genellikle oyunlarda zaten 60-75 arası çalışıyor)

1.oyun: Bus Simulator 2021 Next stop.
2.oyun: The Forest.

İlk oyunda 80-90 derece arası çalıştı, olur normaldir dedim. Sonrasında Forest'ta hep 90 ve üstü sıcaklara ulaşınca normal olmadığını anladım. Maksimum 100 derece yaklaştı. Olayın yüksek grafikte oynamam ile de alakası yok. Hem Low settingsde hem High'da CPU sıcaklığı tamamen aynı. Aynı zamanda beni şaşırtan şey işlemcinin bu oyunlar sırasında %50 kullanımı bile geçmemesi. Bu sıcaklık sizce normal mi? Ben hiç normal olmadığını düşünüyorum. Forest gibi bir oyunda bile böyle ise Cyberpunk, Elden Ring gibi oyunlarda düşünemiyorum bile. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Servise göndermeli miyim? Bir şeyi değiştirir mi?

web sitesinde bios ve yazılım güncelleyip, biosu sıfırlayarak yeniden deneyin. laptopu sökmek dışında başka bir çözüm kalmıyor.

Seri genel olarak iyi değildir ve aynı şekilde soğutma sistemi de iyi denemez muadillerine göre. 4-5 ayda bu performansı verecek hâle gelmesi normalde garip ancak bu model için anormal değil. Toz temizliği, macun yenileme, yükselti koyma, CPU'ya W limiti koyma yöntemleri var. Bunlar rahatlatır cihazı ancak cihaz kendinden böyle olunca çok büyük bir fark olmayacaktır, şimdikine göre daha iyi olacaktır elbet. Serviste de düzeleceği şaibeli, işi iyi yapmak gerekiyor neticede ve servisler genelde çok memnun etmiyor müşterilerini, yine de garanti devam ediyorken servisin bunları yapması daha iyi olur.

Son düzenleme:
Seri genel olarak iyi değildir ve aynı şekilde soğutma sistemi de iyi denemez muadillerine göre. 4-5 ayda bu performansı verecek hâle gelmesi normalde garip ancak bu model için anormal değil. Toz temizliği, macun yenileme, yükselti koyma, CPU'ya W limit koyma yöntemleri var. Bunlar rahatlatır cihazı ancak cihaz kendinden böyle olunca çok büyük bir fark olmayacaktır, şimdikine göre daha iyi olacaktır elbet. Serviste de düzeleceği şaibeli, işi iyi yapmak gerekiyor neticede ve servisler genelde çok memnun etmiyor müşterilerini, yine de garanti devam ediyorken servisin bunlar yapması daha iyi olur.
Keşke almadan önce bilseydim victus 15'deki bu problemleri. Evet w sınırlaması koymayı vesaire yapıyorum ancak çoğu oyunda verdiği performans kaybına yakışacak bir sıcaklık kaybı olmuyor. 2.elden 30-35 arasına satıp yeni bir cihaz almayı düşünüyorum.

Modelin soğutması kötü hocam yapıcak bişi yok throttle stop ile 55w veya 50w arasına sabitle throttle yemezsin biraz da rahat çalışır

Modelin soğutması kötü hocam yapıcak bişi yok throttle stop ile 55w veya 50w arasına sabitle throttle yemezsin biraz da rahat çalışır
öyle yapıyorum zaten, dediğiniz değerler absürt. İşlemcinin tdpsi 45w

Sadece işlemcinin turbo modunu kapatmanız yeter.

Online oyunlar dışında çok etkledigini gormedim
kendim kullanıyorum ve gözlemliyorum. Cpunun belirli anlarda 45w üstü çekmesi gerekebilir, turboyu kapatınca yeterli güç alamadığından takılmalara ve frametime grafiğinin dalgalanmasına sebep olur.

kendim kullanıyorum ve gözlemliyorum. Cpunun belirli anlarda 45w üstü çekmesi gerekebilir, turboyu kapatınca yeterli güç alamadığından takılmalara ve frametime grafiğinin dalgalanmasına sebep olur.
Doğrudur. Bende de 5625u var amdnin sıcaklık canavarı o şekilde çözdüm. performans kaybı rahatsız derecede değildi. İntel de baskaysa bilemem.

Doğrudur. Bende de 5625u var amdnin sıcaklık canavarı o şekilde çözdüm. performans kaybı rahatsız derecede değildi. İntel de baskaysa bilemem.
amd cpular genel olarak daha yüksek tdp değerlerine sahip ve daha iyi termal çözümlere sahipler. Turbo moda kolay kolay geçmesine gerek kalmıyor zaten.

amd cpular genel olarak daha yüksek tdp değerlerine sahip ve daha iyi termal çözümlere sahipler. Turbo moda kolay kolay geçmesine gerek kalmıyor zaten.
Haklisinız. AMD de bazı modelleri ayrı dert. İntel 12500h için şaşırdım dediklerinize. 12450h in ısınmayan halı diyorlardı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,745
Üyeler
183,158
Son üye
Dear Uncle Tacitus
Geri