Neler Yeni

Virtualbox Paylaşılan Dosya Kapatma

Mimar Selim Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Anıl
Arkadaşlar nasıl yapacağım bende böyle
Bıktım.PNG

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55

Mimar Selim Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Anıl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olması gerektiği gibi, zaten eklenmiş bir dizin yok varsayılan olarak son sürümünde gelen özellik bir ziyanıda yok ayrıca. Hyperv veya vmware workstation uygulamalarını kullanabilirsiniz de, vbox yerine. :)
o zaman virüs testi yapabiliri değil mi ?

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
o zaman virüs testi yapabiliri değil mi ?
1- Örneğin indirilenler klasörünü, eklerseniz eğer, indirilmiş olan virüs tespiti için bu dizinden devam edilebilir. vbox açıldığında ise, o dizini ve dosyaları göstererek vbox'a kurulu olan hangi virüs programıysa artık tarama vb işlemler yapılabilir.
2- İkinci olarak daha etkili bir yol olarak, bootable çalışan, live antivirüs programlarını kullanabilirsinizde. Sistemi tamamen seçerek taramalar gerçekleştirilebilir. Bunun için kaspersky, avira, avast gibi antivirüs şirketlerinin sunduğu, harici tarama için bootable iso içeriklerinden istifa edilebilir. Sanal makineler dışında buda sistemin genelini taramak için etkili bir yol olarak görülebilir. Virüs kapmış bir açılmayan bir sisteme senaryosu düşünüldüğünde, bootable çalışan antivirüs programları sistem kurtarıcısı olarak başı çekmekte ki, kaspersky ile bir çok kez açılmayan vb durumlarla sorunlu sistemleri tarama yaparak kurtardığım bir çok kez olmuştur.
Kaspersky bootable iso dosyası kaynak: https://rescuedisk.s.kaspersky-labs.com/latest/krd.iso
Anasayfası: Yazdırma ve çalıştırma: Rufus ile yazdırılıp format atar gibi başlatılır ve sistemin geneli, windows açılmadan bu sayede tarama işlemlerine tabi tutularak tarama kurtarma yolu izlenebilir. Usbdisk boot yönergeleriyle başlatılarak tarama işlemleri rahat şekilde yapılabilir.

Mimar Selim Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Anıl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Örneğin indirilenler klasörünü, eklerseniz eğer, indirilmiş olan virüs tespiti için bu dizinden devam edilebilir. vbox açıldığında ise, o dizini ve dosyaları göstererek vbox'a kurulu olan hangi virüs programıysa artık tarama vb işlemler yapılabilir.
2- İkinci olarak daha etkili bir yol olarak, bootable çalışan, live antivirüs programlarını kullanabilirsinizde. Sistemi tamamen seçerek taramalar gerçekleştirilebilir. Bunun için kaspersky, avira, avast gibi antivirüs şirketlerinin sunduğu, harici tarama için bootable iso içeriklerinden istifa edilebilir. Sanal makineler dışında buda sistemin genelini taramak için etkili bir yol olarak görülebilir. Virüs kapmış bir açılmayan bir sisteme senaryosu düşünüldüğünde, bootable çalışan antivirüs programları sistem kurtarıcısı olarak başı çekmekte ki, kaspersky ile bir çok kez açılmayan vb durumlarla sorunlu sistemleri tarama yaparak kurtardığım bir çok kez olmuştur.
Kaspersky bootable iso dosyası kaynak: https://rescuedisk.s.kaspersky-labs.com/latest/krd.iso
Anasayfası: Yazdırma ve çalıştırma: Rufus ile yazdırılıp format atar gibi başlatılır ve sistemin geneli, windows açılmadan bu sayede tarama işlemlerine tabi tutularak tarama kurtarma yolu izlenebilir. Usbdisk boot yönergeleriyle başlatılarak tarama işlemleri rahat şekilde yapılabilir.

hocam evet ya da hayır alacaktım siz destam gibi yazdınız.

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Facebook
muratist55
hocam evet ya da hayır alacaktım siz destam gibi yazdınız.
Gerçekler detaylarda gizlidir unutmayın. :) olaylara geniş objektif şekilde bakmanız gerekli. Sadece tek yerden bakılırsa eğer, çıkmazları görmek mümkün değildir. Ben uzun yıllardır windows üzerinde shadow defender kullanırım virüs ve format nedir bilmem unuttum diyebilirim. Yani taramayla vs zaman harcamak yerine sizede önerim kurmanız olacaktır. Adı üstünde sanal makine, ne kadar gerçekleri kullanıcıya verebilir ki, değilmi? bence bunu bir düşünün ve odaklanın derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,033,609
Üyeler
163,856
Son üye
Rsiarel