Neler Yeni

Vitamin D Olması Gerektiğinden Düşük

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Dahiliye polikliniğinden kan değerlerimi kontrol etme amacıyla randevu almıştım. Sonuçlar açıklanınca gidip bizzat hekimin kendisinden dinlemek istedim. Kalsiyumun çok fazla olduğunu ve böbrek taşı yapacağını söyledi. Diğer tüm her şey gayet normal diyerek beni gönderdi.
Bende bir sorun olduğunu biliyordum ve bu benim aklımı biraz kurcaladı. Biraz önce kontrol ettiğimde kalsiyumun normal değerde olduğunu fark ettim. Altlara indiğimde ise bir vitamin değeri oldukça dikkatimi çekti.

IMG_20240112_231221.jpg

Bu vitamin değerinin 30 - 100 aralığında olması gerektiğini biliyorum. Genelde evde takılırım ve cildim güneş görmez. Hekim neden beni yanlış bilgilendirdi?

IMG_20240112_150903.jpg

Yukarıdaki şikayetlerin neredeyse tümü bende var.

Gerçekten artık doktorlara da mı güvenemeyeceğiz?

Orzax'ın 1000 IU değerindeki takviyeyi edindim bu arada. Günlük ihtiyaç 600 IU civarında ancak depoyu doldurmak gerekiyor.

Ayrıca demir seviyesi de bir tık az. Bunu bol kafein aldığım için önemsemiyorum.

Son düzenleme:

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,395
İsim
Kürşat

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Dahiliye polikliniğinden kan değerlerimi kontrol etme amacıyla randevu almıştım. Sonuçlar açıklanınca gidip bizzat hekimin kendisinden dinlemek istedim. Kalsiyumun çok fazla olduğunu ve böbrek taşı yapacağını söyledi. Diğer tüm her şey gayet normal diyerek beni gönderdi.
Bende bir sorun olduğunu biliyordum ve bu benim aklımı biraz kurcaladı. Biraz önce kontrol ettiğimde kalsiyumun normal değerde olduğunu fark ettim. Altlara indiğimde ise bir vitamin değeri oldukça dikkatimi çekti.

Alıntıyı görüntüle

Bu vitamin değerinin 30 - 100 aralığında olmasını gerektiğini biliyorum. Genelde evde takılırım ve cildim güneş görmez. Hekim neden beni yanlış bilgilendirdi?

Alıntıyı görüntüle

Orzax'ın 1000 IU değerindeki takviyeyi edindim bu arada. Günlük ihtiyaç 600 IU civarında ancak depoyu doldurmak gerekiyor.

Ayrıca demir seviyesi de bir tık az. Bunu bol kafein aldığım için önemsemiyorum.
O belirtilerin neredeyse bende de tümü var. Bende Solgar' ın D vitaminini almıştım bir ara şimdi seninle hatırladım ve kullanmaya başlayacağım :D

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,587
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Alıntıyı görüntüle

Bu vitamin değerinin 30 - 100 aralığında olmasını gerektiğini biliyorum. Genelde evde takılırım ve cildim güneş görmez. Hekim neden beni yanlış bilgilendirdi?

Alıntıyı görüntüle

Annem 3 değerindeydi bi aralar şuanda değerleri düzeldi doktor bile bu değere şaşırmıştı doktor gibi bizde şaşırdık tabi

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Aslı
D vitamini çok zor artan bir vitamin ve Türklerde de en düşük olan vitamin bu o yüzden uzun süreli kullanım ister güneşde en iyi alacağın şekil avuç içidir. vitamin takviyesi ise uzun süreli kullanım ister Solgar iyi ama değerleri düşük yani sürekli alman gerek.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
D vitamini çok zor artan bir vitamin ve Türklerde de en düşük olan vitamin bu o yüzden uzun süreli kullanım ister güneşde en iyi alacağın şekil avuç içidir. vitamin takviyesi ise uzun süreli kullanım ister Solgar iyi ama değerleri düşük yani sürekli alman gerek.

Günlük 600 IU yeterli oluyor. Solgar'ın ürünleri midemi bulandırıyor biraz. Bu yüzden Orzax'ın 1000 IU değerindeki 40 ml takviyesini aldım.

Pharmaton Vitality'de 8.3 mg D vitamini varmış. Sanırım vücudumdaki var olan değer de bunun sayesinde. :D

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,578
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Bende bu değerin bir ara 2 olduğunu hatırlıyorum ciddiyim. Genelde bu denli düşük olunca iğnesi önerilir.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bende bu değerin bir ara 2 olduğunu hatırlıyorum ciddiyim. Genelde bu denli düşük olunca iğnesi önerilir.

Sağlıklı ve güvenilir markalardan takviye almak daha iç açıcı :).

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,692
İsim
Fatih

Alıntıyı görüntüle

Bu vitamin değerinin 30 - 100 aralığında olması gerektiğini biliyorum. Genelde evde takılırım ve cildim güneş görmez. Hekim neden beni yanlış bilgilendirdi?

Alıntıyı görüntüle

Son zamanlarda gittiğim doktorlar hiçbir şekilde muayene bile etmiyorlar, ameliyat olmam gereken bir durumda bile iki kere geri çevirdiler beni sorun daha da büyürse gel diye.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Son zamanlarda gittiğim doktorlar hiçbir şekilde muayene bile etmiyorlar, ameliyat olmam gereken bir durumda bile iki kere geri çevirdiler beni sorun daha da büyürse gel diye.

3 farklı hekimden randevu aldım. İçlerinden birisi oldukça iyi sayılır. Vücudumda hiçbir sorun olmaması gerekiyor. :D

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Aslı
Günlük 600 IU yeterli oluyor. Solgar'ın ürünleri midemi bulandırıyor biraz. Bu yüzden Orzax'ın 1000 IU değerindeki 40 ml takviyesini aldım.

Pharmaton Vitality'de 8.3 mg D vitamini varmış. Sanırım vücudumdaki var olan değer de bunun sayesinde. :D
Bende doktorun yazdığını kullanıyorum birde yanında ocean balık vitamini kullanıyorum Solgar mide bulantısı yapmadı ama dediğim gibi değeri düşük ve pahalı 🥲 Pharmaton da güzel diye biliyorum Solgar bitince ona da bakarım .dvitamini çok önemli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,361
Üyeler
164,826
Son üye
ssdyardim
Top Bottom