Neler Yeni

Vücut Geliştirme Hakkında Sorularım Var

priwchu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
ozan canbaşal
antremandan sonra muz tüketebilirsin.
agır kilolar kaldırmak yerine düşük kilolarda dogru hareket yapmak senin için daha faydalı olucaktır.
yeni başladıgın için fullbody çalışabilirsin.
ve elinden geldigince protein tüket.evet,biraz pahalı.ucuz protein kaynaklarını araştır.kesinlikle kilo vericem diye yapıyorsan,şok diyetler uygulama.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve en son sabırlı olmalısın.ama inan bana,fitness en dürüst sporlardan biridir.ne ekersen,onu biçersin.kısaca çalıştıgın süre boyunca gelişeceksin.

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,794
İsim
emirhan
bende kas yapmak istiyom yumurtayı kasım ile kırmak istiyom

antremandan sonra muz tüketebilirsin.
agır kilolar kaldırmak yerine düşük kilolarda dogru hareket yapmak senin için daha faydalı olucaktır.
yeni başladıgın için fullbody çalışabilirsin.
ve elinden geldigince protein tüket.evet,biraz pahalı.ucuz protein kaynaklarını araştır.kesinlikle kilo vericem diye yapıyorsan,şok diyetler uygulama.

ve en son sabırlı olmalısın.ama inan bana,fitness en dürüst sporlardan biridir.ne ekersen,onu biçersin.kısaca çalıştıgın süre boyunca gelişeceksin.
Teşekkür ederim 2 ayı geride bıraktım ve amacım kilo vermekti 2 ayda 8 kilo kadar verdim şimdi amacım kas yapmak estetik bir vücuda kavuşmak

priwchu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
ozan canbaşal
Teşekkür ederim 2 ayı geride bıraktım ve amacım kilo vermekti 2 ayda 8 kilo kadar verdim şimdi amacım kas yapmak estetik bir vücuda kavuşmak
iki ayda gayet normal bir kilo vermişsin.böyle devam et.günde bir kere de maden suyu tüket.kahvede tüketebilirsin.eger ki kahve tüketirsen,yag yakımın ve antremandaki performansın artar.ama kahve içecegin zamanı iyi ayarlamalısın.maydanoz suyuda tüketebilirsin.ödem atmana yardımcı olucaktır.ve her sabah kalktıgın zaman yarım limonu bir su bardakla karıştır iç.sabah kalkar kalkmaz metobolizmanı uyandırır,güne daha iyi başlamanı saglar.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Zaten sana beslenmen için bir program vereceklerdir.
Yavaş yavaş gelişeceksin tabi, sabır istiyor. Şöyle bir şey de var sen kendinin geliştiğini görünce gaza gelip daha fazla asılıyorsun.
Supplement kullanmanı önermem açıkçası. 1-2 sonra belki kullanabilirsin.

Deadlifter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
850
İsim
Cenk
herkese selamlar spor konusunda her ne kadar internette istemeyeceğim kadar bilgi olsada tecrübeden öte hiçbir bilgi kar etmiyor malesef. oyüzden siz değerli arkadaşlarıma birkaç soru sormak istiyorum
1) vücut geliştirmek için supplementler kesinlikle şartmı
2) antrenmandan sonra tercih etmem gerken besin grupları hangileridir
3) gelişme sürecinde bir anda mı pump olcam yoksa yavaş yavaş mı büyüycem

Benim şahsi sorularım bunlardır ama vücut geliştirme için neler yapılmalıdır nasıl bir tutum izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim
1) Kesinlikle şart değil. Tamemen ihtiyacına göre kullanabilirsin yada kullanmassın.
2) Önce günlük kalori hesabını makronu mikronu hesaplarsın ona göre beslenirsin, antremandan sonra protein ağırlıklı beslenmen senin için daha yararlı olabilir.
3) Ömür boyu yapmayacaksan hiç yapma diyen fitness trainerlarına yol ver böyle bir şey yok. Soruna gelicek olursak tabii ki yavaş yavaş gelişeceksin ama yeni başladıysan ilk yılın sonraki yıllara göre çok hızlı olacak.

1) Kesinlikle şart değil. Tamemen ihtiyacına göre kullanabilirsin yada kullanmassın.
2) Önce günlük kalori hesabını makronu mikronu hesaplarsın ona göre beslenirsin, antremandan sonra protein ağırlıklı beslenmen senin için daha yararlı olabilir.
3) Ömür boyu yapmayacaksan hiç yapma diyen fitness trainerlarına yol ver böyle bir şey yok. Soruna gelicek olursak tabii ki yavaş yavaş gelişeceksin ama yeni başladıysan ilk yılın sonraki yıllara göre çok hızlı olacak.
Hocam ben evde spor yapıyorum her ne kadar bir salon kadar verimli olmasada evde benchim halterim ve max 30 kiloya kadar çıkabilen dumbellarım var . Yani herhangi bir hocam yok oyüzden çareyi buralarda arıyorum . Supplementleri babam hoş karşılamıyor protein tozunun zararlı olduğunu vitaminlerin filan zararsız olduğunu düşünüyor oyüzden sormak durumunda kaldım .

Hocam ben evde spor yapıyorum her ne kadar bir salon kadar verimli olmasada evde benchim halterim ve max 30 kiloya kadar çıkabilen dumbellarım var . Yani herhangi bir hocam yok oyüzden çareyi buralarda arıyorum . Supplementleri babam hoş karşılamıyor protein tozunun zararlı olduğunu vitaminlerin filan zararsız olduğunu düşünüyor oyüzden sormak durumunda kaldım .
Yani bu spor hakkında pek bilgim yok temel olarak vücut geliştirmede nasıl bir yol izlemeliyim . Sizdem rica etsem anlatırmısınız

muhendses

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Pakize Hergül
herkese selamlar spor konusunda her ne kadar internette istemeyeceğim kadar bilgi olsada tecrübeden öte hiçbir bilgi kar etmiyor malesef. oyüzden siz değerli arkadaşlarıma birkaç soru sormak istiyorum

Benim şahsi sorularım bunlardır ama vücut geliştirme için neler yapılmalıdır nasıl bir tutum izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben de uzun süredir spor yapmaya çalışıyorum bu sıralar https://potamilo.com/saglikli-yasam/ dan bilgi alıyorum. Her aklıma takılanı soruyorum belki sizin için de yararlı olur tavsiye ederim.

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123

1. Şart değil ama kullanılırsa faydası olacaktır.
2.Protein tozu içerler sen protein alabilirsin
3.Yavaş yavaş olur ama ben az çalışmayla iyi pump oldum

Yani bu spor hakkında pek bilgim yok temel olarak vücut geliştirmede nasıl bir yol izlemeliyim . Sizdem rica etsem anlatırmısınız
Protein tozları peynir altu suyundan elde edilir hiç bir zararı yoktur doğru kullanımda ilk başta doktor babam öyle bakıyordu sonradan o da iyi baktı

Çok ağır kilolara çıkmak gibi bir isteğin yoksa calisthenics veya fitness yapabilirsin

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
(yanlış olma ihtimali var ama yinede yazıyorum)
Bunları yapman şart;
1) Protein Ağırlıklı beslenmek(et, yumurta,peynir,vs. Hiç olmadı protein tozu alabilirsin besinlerden karşılayamıyorsan)
Protein miktarı vücut ağırlığınX 1,4-1,6 arasında olmalı.
Örnek 70 kilo isen Alman gereken protein 98-102 gram arası olmalı.
2)Haftada belli bir gün düzenli biçimde yapmalı ve çalıştığın bölgelere göre dinlenme günlerin olmalı göğüs antermanı yaptın pazartesi meselasa salı tekrar göğüs çalışamazsın vücut dinlenmeli. (Split çalışıyorsan tabi ama split > full body bence)
3)uykuya dikkat. Min 7-8 saat.
4)anterman sonrası kardio yapmalısın (yağ oranın düşürmek için yoksa istediğin kadar kas yap estetik durmaz.)
Kardioyuyada 10-15 dk hiit şeklinde yapmalısın.
5) Karbonhidratlar spor yaptığın gün önemli yoksa aksi taktirde hem verimsiz anterman yaparsın hemde kas yıkımına yol açarsın.
Vücut ağırlığını 2.5-3 katı karbonhidrat almasın minimum.
Karbonhidrat kesmek saçmalık ama pis karbonhidratları kesmek kesinlikle şart (beyaz ekmek vb.)
6)İyi bir anterman yapmalısın.
Yani kaslarındaki acı hissetmelisin.
Yanmalı,acımalı o kaslar.
7)Bol bol su içmelisin. Nedenini yazmama gerek yok sanırım :).

Son olarak formül:Düzen + disiplin+ sağlıklı beslenmek+Düzenli spor+ düzenli yeterli uyku+ motivasyon.

Neyse çok uzun yazdım ama boş yazmadığımı düşünüyorum.

(yanlış olma ihtimali var ama yinede yazıyorum)
Bunları yapman şart;
1) Protein Ağırlıklı beslenmek(et, yumurta,peynir,vs. Hiç olmadı protein tozu alabilirsin besinlerden karşılayamıyorsan)
Protein miktarı vücut ağırlığınX 1,4-1,6 arasında olmalı.
Örnek 70 kilo isen Alman gereken protein 98-102 gram arası olmalı.
2)Haftada belli bir gün düzenli biçimde yapmalı ve çalıştığın bölgelere göre dinlenme günlerin olmalı göğüs antermanı yaptın pazartesi meselasa salı tekrar göğüs çalışamazsın vücut dinlenmeli. (Split çalışıyorsan tabi ama split > full body bence)
3)uykuya dikkat. Min 7-8 saat.
4)anterman sonrası kardio yapmalısın (yağ oranın düşürmek için yoksa istediğin kadar kas yap estetik durmaz.)
Kardioyuyada 10-15 dk hiit şeklinde yapmalısın.
5) Karbonhidratlar spor yaptığın gün önemli yoksa aksi taktirde hem verimsiz anterman yaparsın hemde kas yıkımına yol açarsın.
Vücut ağırlığını 2.5-3 katı karbonhidrat almasın minimum.
Karbonhidrat kesmek saçmalık ama pis karbonhidratları kesmek kesinlikle şart (beyaz ekmek vb.)
6)İyi bir anterman yapmalısın.
Yani kaslarındaki acı hissetmelisin.
Yanmalı,acımalı o kaslar.
7)Bol bol su içmelisin. Nedenini yazmama gerek yok sanırım :).

Son olarak formül:Düzen + disiplin+ sağlıklı beslenmek+Düzenli spor+ düzenli yeterli uyku+ motivasyon.

Neyse çok uzun yazdım ama boş yazmadığımı düşünüyorum.
çok teşekkür ederim altın değerinde bilgiler . ailem protein tozune kızıyor zararlı olduğunu düşünüyorlar bende olabildiğinde et ve süt ürünlerinden karşılıyorum . gün içinde alacağım karbongidratlatımı antrenman sonrasına saklıyorum . sadece omuz günlerimde antrenman önceside karbonhidrat alıyorum . ama gerek sırt gerekte ayak sakatlıklarımdan ötürü kardiyo yapamıyorum hemde kardiyo hakkında pek bir fikrim yok rica etsem nasıl yapmalıyım anlatabilirmisiniz . teşekkürler

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Berkecan Ergin
çok teşekkür ederim altın değerinde bilgiler . ailem protein tozune kızıyor zararlı olduğunu düşünüyorlar bende olabildiğinde et ve süt ürünlerinden karşılıyorum . gün içinde alacağım karbongidratlatımı antrenman sonrasına saklıyorum . sadece omuz günlerimde antrenman önceside karbonhidrat alıyorum . ama gerek sırt gerekte ayak sakatlıklarımdan ötürü kardiyo yapamıyorum hemde kardiyo hakkında pek bir fikrim yok rica etsem nasıl yapmalıyım anlatabilirmisiniz . teşekkürler
süt ürünleri deri kalınlaşması yapar bilgin olsun sürekli tüketimde. az miktar sorun olmaz. antrenman öncesi karbonhıdrat alıp antrenman sonuda ufak miktarda almak lazım.

2 türlü kardiyo var biri hit diğeri liss. hitte yağdan yakma oranı %60 lara çıkıyor. liss te bu oran %30 larda

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Kardioda önemli olan nabızdır yüksek nabızlarda kalabilirseniz otursanız bile yağ yakarsınız.(bu nasıl mümkün Bilmiyorum :))
Hiit karido nabzı yüksek tutan kardio türüdür.
Neyse hiit kardioyu şöyle yapabilirsiniz;
30 saniye hızlı koşu 30 saniye yavaş koşu 30 saniye hızlı koşu şeklinde yapabilirsiniz.
Bir hızlı bir yavaş şeklinde.
Koşu olmazsa ip atlayın.
Tüm vücut çalıştığı için çok fazla verimli bir yağ yakıcı rutindir.(Mervan T. Antermanından sonra ip atlıyordu bakabilirsiniz.)
Kardioyu anterman sonrası yapmanız daha iyi olacaktır.
Bu kadar :).
Rica ederim bu arada.

süt ürünleri deri kalınlaşması yapar bilgin olsun sürekli tüketimde. az miktar sorun olmaz. antrenman öncesi karbonhıdrat alıp antrenman sonuda ufak miktarda almak lazım.

2 türlü kardiyo var biri hit diğeri liss. hitte yağdan yakma oranı %60 lara çıkıyor. liss te bu oran %30 larda
Evet süt ürünleri deriyi kalınlaştırıyor ama süt ürünleri olmazsa Protein alacak şeyler çok fazla düşüyor bu ülkede.
Bence büyüme çağında ise çok sorun çıkarmaz ama 20-21 yaşları sonrası kesinlikle süt ürünleri yok sayılmalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,440
Üyeler
164,147
Son üye
mnbcxd
Top Bottom