Warzone Gpu kullanımı sorunu(Da sistem2)

Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar

Da sistem 2 sistemine sahibim ve warzone oyununda oyun içinde gpu kullanımı %99 da oluyor %80lere de düşüyor. Sebebini anlayamadım ve bir sürü farklı forumdan okuyup çözümler denedim hiçbir işe yaramadı en son ben burada sorayım dedim. Yardım edebilecek fikri olan var mı ?

Bütün driverlar güncel biosum güncel ve güç seçeneklerinden nihai performans seçili fakat yine de çok fena dalgalanma oluyor gpu kullanımı oranında.

+ AMD Ryzen 5 3600
+ ASUS PRIME B450M-K 4400MHz(OC)
+ CORSAIR 16GB (8+8) Vengeance 3000MHz CL16
+ ASUS RX 5600 XT OC TUF EVO 6GB GDDR6
+ TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD

Merhaba arkadaşlar

Da sistem 2 sistemine sahibim ve warzone oyununda oyun içinde gpu kullanımı %99 da oluyor %80lere de düşüyor. Sebebini anlayamadım ve bir sürü farklı forumdan okuyup çözümler denedim hiçbir işe yaramadı en son ben burada sorayım dedim. Yardım edebilecek fikri olan var mı ?

Bütün driverlar güncel biosum güncel ve güç seçeneklerinden nihai performans seçili fakat yine de çok fena dalgalanma oluyor gpu kullanımı oranında.

+ AMD Ryzen 5 3600
+ ASUS PRIME B450M-K 4400MHz(OC)
+ CORSAIR 16GB (8+8) Vengeance 3000MHz CL16
+ ASUS RX 5600 XT OC TUF EVO 6GB GDDR6
+ TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD
kaç fps alıyorsunuz ?

Ekler

• fps2.png
    fps2.png
    4.1 MB · Hit: 92
Ekteki görselde çok iyi bir örnek yakaladım. Fps aralığı çok farklı oyunun ama genel manada 120 ile 85 arası oynuyor.
çok enteresan belki 400 civarı bişi alıyorsunuz gpu kendini yormuyor dicektimki bu çok garip bişi

Darboğaz olacak bir sistem değil ona göre sistemleri kuruyorum burada farklı bir problem olabilir sisteminizi komple gözden geçirmeniz gerekli durumun sistemde çalışan bir yazılımdan olduğunu düşünüyorum.

Ekstra olarak yaptığım tek işlem biostan işlemciyi 4000 Mhz ye sabitledim yukarıdaki resimde de gözüktüğü gibi diğer oynadığım oyunlar Gpu yu yoracak oyunlar değil lol gibi oyunlar o yüzden başka bir oyun ile deneme yapamıyorum. Aldığım fps değerlerinden memnun değilim de demiyorum fakat onu orada o şekilde görmek üzüyor. Ekran kartının %30 u bazen yok oluyor. Neden olduğunu çözemedim bir türlü forumlarda birçok yazı var wz ile ilgili fakat hiç biri çözmedi benim problemimi.
Darboğaz olacak bir sistem değil ona göre sistemleri kuruyorum burada farklı bir problem olabilir sisteminizi komple gözden geçirmeniz gerekli durumun sistemde çalışan bir yazılımdan olduğunu düşünüyorum.
Yapabileceğim , önerebileceğiniz bir şey var mı acaba ?

Her gün donanım arşivi sistemleriyle ilgili sorunlar çıkıyor. Kasıtlı olarak karalama kampanyası mı yoksa sistemlerde mi sorun var çözemiyorum

Ne karalaması sürekli takipte olduğum bir kanal videolarını izlerim likemi atarım zilim de açık. O şekilde bir durum yok ortada. Bir sorunum var çözüm bulamadım ve bu foruma başvurdum.

Oyun optimizasyon olarak bozuk geçen sene arkadaşın sistemle 160 170fps alınabiliyordu şimdi 120 zor alınıyor ve sebepsizce gpu kullanımı düşük oyun da

Ne karalaması sürekli takipte olduğum bir kanal videolarını izlerim likemi atarım zilim de açık. O şekilde bir durum yok ortada. Bir sorunum var çözüm bulamadım ve bu foruma başvurdum.
sorun oyunda ben dahil birçok kişi benzer problemler yaşıyor

merhaba kullandığınız programın adı nedir acaba bendede darboğaz var bakmak istiyorum
msi afterburner
Post automatically merged:

sorun oyunda ben dahil birçok kişi benzer problemler yaşıyor
youtubede aynı sistem ile oynuyorlar ve hiç bir sorun olmuyor. Birçok kişide olduğunun farkındayım ama ortak sorun ne acaba. Bazı 3080 lerde bile sorun oluyorken bazıları gül gibi ekran kartının hepsini kullanıyor. Ben de çözüm arayışı içerisindeyim hala ama bir ilerleme yok

Oyunda geçekten sorun var çözünürlükle oynamadığım sürece hangi ayarı yükseltim veya düşürim 10 15 fps fark oynuyor. En iyi grafiklerle en düşük grafikler arasında 15 fps bile yok. Her şeyi en üst ayara çıkarınca gpu kullanımım normale döndü fakat yine droplar oluyor ama öncesine nazaran daha iyi. Bu konu hakkında fikri olan çok fazla kullanıcı yok sanırım. Hepinize teşekkürler yine de

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,168
Üyeler
190,870
Son üye
outofnick
Geri