WD blue SN5000 vs Crucial P3 Plus

Reey

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar elimde WD blue SN5000 var 800 TL'ye indirim ile aldım ama yükte 70-80 arası görüyor boşta 50-55 arası bunu iade edip Crucial P3 Plus almak mantıklı mı biri 800 TL biri 2400 TL ısı farkı için değer mi?

Sıcaklık olarak bilmiyorum ama Sn5000 daha iyi bir SSD, biri QLC biri TLC. Kasan iyi hava alıyor mu? Bendeki sn5000 50 derecenin üstüne çıkmıyor tam yükte (anakart soğutucusu var)

Sıcaklık olarak bilmiyorum ama Sn5000 daha iyi bir SSD, biri QLC biri TLC. Kasan iyi hava alıyor mu? Bendeki sn5000 50 derecenin üstüne çıkmıyor tam yükte (anakart soğutucusu var)
hocam laptopa taktım ben asus tuf a15 laptopda gen 4 ssd bu sıcaklıklara çıkarmı onu da bilmiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

boşta kaç derece hocam

Son düzenleme:
hocam laptopa taktım ben asus tuf a15 laptopda gen 4 ssd bu sıcaklıklara çıkarmı onu da bilmiyorum.

boşta kaç derece hocam
Laptop içinse gen 3 lere bakabilirsin, Kioxia G2 olabilir daha az ısınır. Benim boşta 40 41 derece.

Laptop içinse gen 3 lere bakabilirsin, Kioxia G2 olabilir daha az ısınır. Benim boşta 40 41 derece.
hocam gen 4 ssd bakıyorum slotum onu karşılıyor ama gen4 laptoplarda çok ısınıyor araştırdım. Sizce ince heastink takıp devam mı etmeliyim yoksa iade edip p3 plus mu almalıyım?

SN5000'den kalite düşüşü olur. TUF A15'in termal performansıyla alakalı, zeminle bitişikse altı yükseltilerek denenebilir. Exceria G2'nin de ısınmaya müsait yapısı var. P3 Plus'ın da ısı değerleri göze dokunabilir, soğuk çalıştığı pek söylenemez.

hocam gen 4 ssd bakıyorum slotum onu karşılıyor ama gen4 laptoplarda çok ısınıyor araştırdım. Sizce ince heastink takıp devam mı etmeliyim yoksa iade edip p3 plus mu almalıyım?
Heatsink sığacaksa çok daha iyi yatırım olur. P3 Plus almanın bir mantığı yok aynı derecede ısınacaklar muhtemelen hızları yakın.

SN5000'den kalite düşüşü olur. TUF A15'in termal performansıyla alakalı, zeminle bitişikse altı yükseltilerek denenebilir. Exceria G2'nin de ısınmaya müsait yapısı var. P3 Plus'ın da ısı değerleri göze dokunabilir, soğuk çalıştığı pek söylenemez.
heatsink alıp üstüne koysam altına az yükseltem sizce uzun süre götürür mü hocam yoksa 800tl geri alıp başka ssd mi bakıyım. bide 2400tl bandına mesela hangi ssdler olur asus tuf a15 için.

Heatsink sığacaksa çok daha iyi yatırım olur. P3 Plus almanın bir mantığı yok aynı derecede ısınacaklar muhtemelen hızları yakın.
yapan varmış hocam 10-12 derece düştüğünü söyledi arkadaş

heatsink alıp üstüne koysam altına az yükseltem sizce uzun süre götürür mü hocam yoksa 800tl geri alıp başka ssd mi bakıyım.
Alınacak heatsinkin uyması gerektiğinden dolayı da daha titiz araştırma gerektirir açıkçası. Sadece altını yükseltmek de bir nebze ısınmayı azaltabilir. İdeal değerlerde olduğu sürece gider gittiği yere kadar. Belki de kalite farkı hissedilmeyecek ancak benzer veya aynı fiyata (kalitesi daha geride) farklı model almak da pek mantıklı olmaz.

Alınacak heatsinkin uyması gerektiğinden dolayı da daha titiz araştırma gerektirir açıkçası. Sadece altını yükseltmek de bir nebze ısınmayı azaltabilir. İdeal değerlerde olduğu sürece gider gittiği yere kadar.
tek korkum pc ye zarar vermesi bu sıcaklıkların bide 2400tl fiyat bandına başka hangi ssdler var mı hocam sn5000 den daha iyi

2400tl fiyat bandına başka hangi ssdler var hocam sn5000 den daha iyi
2.4k bandında SN5000 ve Sandisk Extreme seçenekleri var. Bunlar dışındaki SSD'ler (daha kaliteliden öte) bu kadar kalite sunmuyor. SD Extreme modelinin sayısal değerleri az daha yüksek, ısı konusunda pek bir fark olmayacaktır.

sn 5000 aralarında en iyisi yani hocam doğru mudur
Şu an için doğrudur.
bide bu sıcaklıklar pcye zarar verirmi
70-80 derece ısının olmaması iyidir, ne kadar düşerse o kadar tutarlı. Uzun vadede negatif etki oluşturabilir. Laptopa zarar vermesinden de ziyade SSD'nin tam performansını alabilme konusunda da (günlük kullanımda) negatif etki eder.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,653
Üyeler
174,905
Son üye
whitelacks
Geri