hocam laptopa taktım ben asus tuf a15 laptopda gen 4 ssd bu sıcaklıklara çıkarmı onu da bilmiyorum.Sıcaklık olarak bilmiyorum ama Sn5000 daha iyi bir SSD, biri QLC biri TLC. Kasan iyi hava alıyor mu? Bendeki sn5000 50 derecenin üstüne çıkmıyor tam yükte (anakart soğutucusu var)
boşta kaç derece hocamSıcaklık olarak bilmiyorum ama Sn5000 daha iyi bir SSD, biri QLC biri TLC. Kasan iyi hava alıyor mu? Bendeki sn5000 50 derecenin üstüne çıkmıyor tam yükte (anakart soğutucusu var)
Laptop içinse gen 3 lere bakabilirsin, Kioxia G2 olabilir daha az ısınır. Benim boşta 40 41 derece.hocam laptopa taktım ben asus tuf a15 laptopda gen 4 ssd bu sıcaklıklara çıkarmı onu da bilmiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
boşta kaç derece hocam
hocam gen 4 ssd bakıyorum slotum onu karşılıyor ama gen4 laptoplarda çok ısınıyor araştırdım. Sizce ince heastink takıp devam mı etmeliyim yoksa iade edip p3 plus mu almalıyım?Laptop içinse gen 3 lere bakabilirsin, Kioxia G2 olabilir daha az ısınır. Benim boşta 40 41 derece.
Heatsink sığacaksa çok daha iyi yatırım olur. P3 Plus almanın bir mantığı yok aynı derecede ısınacaklar muhtemelen hızları yakın.hocam gen 4 ssd bakıyorum slotum onu karşılıyor ama gen4 laptoplarda çok ısınıyor araştırdım. Sizce ince heastink takıp devam mı etmeliyim yoksa iade edip p3 plus mu almalıyım?
heatsink alıp üstüne koysam altına az yükseltem sizce uzun süre götürür mü hocam yoksa 800tl geri alıp başka ssd mi bakıyım. bide 2400tl bandına mesela hangi ssdler olur asus tuf a15 için.SN5000'den kalite düşüşü olur. TUF A15'in termal performansıyla alakalı, zeminle bitişikse altı yükseltilerek denenebilir. Exceria G2'nin de ısınmaya müsait yapısı var. P3 Plus'ın da ısı değerleri göze dokunabilir, soğuk çalıştığı pek söylenemez.
yapan varmış hocam 10-12 derece düştüğünü söyledi arkadaşHeatsink sığacaksa çok daha iyi yatırım olur. P3 Plus almanın bir mantığı yok aynı derecede ısınacaklar muhtemelen hızları yakın.
Alınacak heatsinkin uyması gerektiğinden dolayı da daha titiz araştırma gerektirir açıkçası. Sadece altını yükseltmek de bir nebze ısınmayı azaltabilir. İdeal değerlerde olduğu sürece gider gittiği yere kadar. Belki de kalite farkı hissedilmeyecek ancak benzer veya aynı fiyata (kalitesi daha geride) farklı model almak da pek mantıklı olmaz.heatsink alıp üstüne koysam altına az yükseltem sizce uzun süre götürür mü hocam yoksa 800tl geri alıp başka ssd mi bakıyım.
tek korkum pc ye zarar vermesi bu sıcaklıkların bide 2400tl fiyat bandına başka hangi ssdler var mı hocam sn5000 den daha iyiAlınacak heatsinkin uyması gerektiğinden dolayı da daha titiz araştırma gerektirir açıkçası. Sadece altını yükseltmek de bir nebze ısınmayı azaltabilir. İdeal değerlerde olduğu sürece gider gittiği yere kadar.
2.4k bandında SN5000 ve Sandisk Extreme seçenekleri var. Bunlar dışındaki SSD'ler (daha kaliteliden öte) bu kadar kalite sunmuyor. SD Extreme modelinin sayısal değerleri az daha yüksek, ısı konusunda pek bir fark olmayacaktır.2400tl fiyat bandına başka hangi ssdler var hocam sn5000 den daha iyi
sn 5000 aralarında en iyisi yani hocam doğru mudur.4k bandında SN500
Şu an için doğrudur.sn 5000 aralarında en iyisi yani hocam doğru mudur
70-80 derece ısının olmaması iyidir, ne kadar düşerse o kadar tutarlı. Uzun vadede negatif etki oluşturabilir. Laptopa zarar vermesinden de ziyade SSD'nin tam performansını alabilme konusunda da (günlük kullanımda) negatif etki eder.bide bu sıcaklıklar pcye zarar verirmi