Wi-Fi 5 ile Wi-Fi 6 modem arasında ciddi derecede fark var mı?

Reaksiyon skoru
94
Aktif olarak GıbırNet kullanıyorum. GıbırNet'in fiber için verdiği modem Wifi 5 destekli ZYXEL VMG8825-T50K modeli ve fiyatı dediklerine göre 1250 TL. Gıbırın verdiği modemi benzer veya 500-600 TL fazla fiyatta olan Wifi 6 modemlerle karşılaştırdığımda, özellik olarak hepsinden iyi çıkıyor. Sadece Wifi 5 olduğu için diğerlerinden o konuda geride karşılaştırmalarda.

Fiyat konusunda modeme 2.000 TL kadar para verebilirim, bu fiyatlara çıktıktan sonra Wifi 6 alınmalı mı ve Wifi 5 ve Wifi 6 arasında ciddi derecede kullanım ve performans olarak fark var mı?

Hepsi arasında gerçekten dağlar kadar fark var diyebilirim (menzil ve aktarım hızı olarak). Aynı ev içinde bir şey değişmeyebilir ama ben wifi5 den 7 ye geçtim apartmanın kapısında arabayı park ettiğim yere kadar falan çekiyor. Önceden kapıdan cıkınca kesiliyordu. Üst katta komsu kullanıyor interneti PS5 oynayamıyordu lag yapıyordu ona wifi7 taktık problemsiz hem de kapsama alanı genişledi.

Aldığım router "ASUS RT-BE50 688MBPS-2882MBPS DUAL-BANT Wi-Fi 7 ROUTER", ben 2200TL den almıştım. Ama 6 bile 5e göre fark ediyor onu da denedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,441
Üyeler
183,429
Son üye
ashina1
Geri