WIFI PİNG SORUNU

ffreaky

80+
Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi...
CS:GO oynarken WIFI ile bağlandığımda 66-70 ping aralığında oynarken oyunumda takılmalar oluyor.
Ben de bunu önlemek için telefonumu kabloyla bilgisayarıma bağlayıp mobil verimi kullanıyorum.
Telefonun internetini kullanırken 90 ping alırken kasma olmuyor ama WIFI'de daha düşük değerlere sahipken takılıyor.
Nedenini veya çözümünü bilen arkadaşlar yazsın lütfen.

CS:GO oynarken WIFI ile bağlandığımda 66-70 ping aralığında oynarken oyunumda takılmalar oluyor.
Ben de bunu önlemek için telefonumu kabloyla bilgisayarıma bağlayıp mobil verimi kullanıyorum.
Telefonun internetini kullanırken 90 ping alırken kasma olmuyor ama WIFI'de daha düşük değerlere sahipken takılıyor.
Hocam wifi dan kablo çekin. Farkı hissedeceksiniz. Kablo her zaman daha faydalıdır.

Sorum şu: "Telefonun internetini kullanırken 90 ping alırken kasma olmuyor ama WIFI'de daha düşük değerlere sahipken takılıyor.
Büyük ihtimalle Wifi'de sürekli yaşanan dalgalanmalardan kaynaklı oluyor. Maalesef yapacak bir şey yok. Bu dalgalanmaların nedeni internet hatlarındaki yoğunluk. Karantina süreci bitmeden düzelmesi çok zor. Sizi bir nebze olsun rahatlatması için Wifi'ye kablo bağlantısı kurabilirsiniz.

modem kablo çekmeye müsait bir konumda değil maalesef
Hocam kablosuz bağlantıda böyle durumlar çok sık oluyor malesef. O zaman yapacak bir şey yok. Fakat wifi kanal ayarlarını değiştirerek bir ihtimal biraz rahatlayabilirsiniz. Fakat dediğim gibi tavsiyem kablo çekmeniz.

wifi her daim ethernete oranla fizik kuralları değişmediği sürece yavaş kalacaktır bunun bir çözümü yok maalesef :)

Wifi için kanal değişikliği yapın en son kanalı tercih edin yada deneme yapın 1 den 15 e kadar artık modeminizde kaç kanal varsa böylelikle yoğunluğu az olan kanaldan size bilgi akışı olur.
Ayrıca modemden pc ine Ethernet ile bağladığın zaman aynı hatayı alıyorsan sıkıntı altyapında da olabilir.

Geri