Win 10 USB Çok Geç Algılıyor

Reaksiyon skoru
0
Bu sorun bende bayadır mevcut. Yeni bir SSD aldım ve yeni kurdum bilgisayarı. İlk başlarda USB yi taktığımda çok hızlı algılıyordu. Dedim galiba ssd dendi. Ama ondan değilmiş. Win10 kullanıyorum ve en güncel şekilde tutuyorum. Tüm programları kurduktan sonra yine olmaya başladı. Bilgisayarım MSI marka. Onun birlikte getirdiği programlar da yüklü tabi. En güncel versiyonları yüklü. USB yi taktıktan 63 saniye birinci (şimdi ölçüyorum), 2. 34 saniye, 3. 60 saniye, 4. anında, 5. ve 6. anında. Şeklinde ölçtüm. Gözlemlerime göre bir program bunu tetikliyor olabilir. Belki Windows'tandır. Tam anlam veremedim. Windows u ilk kurduğum usb ve yaptığım ölçümlerde fark yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Son bir ardı ardından sonra ölçüm yaptım onun sonucu da 26 saniye. Bu farklılığın sebebi yazılımsal mıdır? Donanımsal mı? Çözümü nedir? Ek olarak Windows 10 sürümü Enterprise, internetten ucuz key lerden alıp bu hale getirdim. Bir etkisi olacağını sanmıyorum ama bu bilgi de olsun. Ve bir ek daha 3.0 veya 2.0 olması fark etmiyor.
denetim masası.jpg
Windows Sürümü.jpg
denetim masası2.jpg

Bunlardan bahsediyoruz değil mi? Ben bunları şimdi kaldırsam bir problem çıkar mı? Pc kapanır mı acaba?
Alıntıyı görüntüle
Yok hayır denetim masasına gir program ve özellikler kısmında olması lazım. Yada bilgisayarın kendi sitesinden sürücüyü indir zaten sorar kaldırayımmı onarayımmı diye kaldıra basarsın sonra tekrar kurarsın sürücüyü aynı dosyadan.

iTunes yok, android ciyim :), firefox herkeste var, çok araştırdım. Benden başka birinde olduğuna rastlamadım. İngilizce araştırdım biraz ama pek sağlıklı değildi. Onda da bulamadım. Bir de öyle başlangıçta her şey açılmıyor. Başlangıçtaki programları kısıtladım gereksizler çalışmıyor.

Sorunu çözdüm şimdilik. Device manager (aygıt yöneticisi) dan universal serial bus controllers (Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri) altındaki tüm aygıtları kaldırdım ve yeniden başlattım, laptop olduğu için fare ve klavye kontrolünü kaybetmedim. Yeniden başladıktan sonra device manager ı açtım, hatalı olanları güncelledim, universal serial bus controllers altındakileri de güncelledim, tekrar tarattım, bir kaç tane daha geldi onları da güncelledim. Bu şekilde çözdüm, en başta usb leri kaldırırsam klavye ve farenin gideceğini düşünüyordum. Ama laptoplarda yerleşik olduğundan gitmedi.

Sorun çözülmemiş, bir süre sonra yine aynı. Bir şeyi değiştiriyor galiba kayıt aldıktan sonra anlamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,703
Üyeler
190,791
Son üye
mertbeyvip
Geri