Win11 geçmek mantıklı mı

0zeze

80+
Reaksiyon skoru
65
Selamlar biraz sıkıldım ve farklılık istedim bir anda win 11 geçmeyi düşündüm ama önce sizlere danışmak istedim

win11 ile win 10 arasında şuan fps farkı var mıdır tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

sistem 16gb ram rx6500xt r5 5500

Selamlar biraz sıkıldım ve farklılık istedim bir anda win 11 geçmeyi düşündüm ama önce sizlere danışmak istedim

win11 ile win 10 arasında şuan fps farkı var mıdır tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

sistem 16gb ram rx6500xt r5 5500
Oyun oynamadığım için FPS farkını bilmiyorum ama sıkıldıysan geçebilirsin. Windows 10 arayüzü biraz daha sade, Windows 11'de efektler saydamlık renkler vb. şeyler seni tatmin edebilir. Ben de geçen sene yeni laptop aldığım için W11'e geçmek zorunda kaldım, daha yeni ve estetik durduğu doğru, Apple arayüzüne benzetmeye çalışmışlar.

Oyun oynamadığım için FPS farkını bilmiyorum ama sıkıldıysan geçebilirsin. Windows 10 arayüzü biraz daha sade, Windows 11'de efektler saydamlık renkler vb. şeyler seni tatmin edebilir. Ben de geçen sene yeni laptop aldığım için W11'e geçmek zorunda kaldım, daha yeni ve estetik durduğu doğru, Apple arayüzüne benzetmeye çalışmışlar.
geçme sebeblerimden biri de o win 10 sadeliği değişiklik istiyor insan ama güçlü bir sistemim olmadığı için ufak tefek fps düşüşleri beni olumsuz etkiler o yüzden forum açma isteği duydum

Geç gitsin ya ben de uzun süredir inatla geçmiyordum, sonra OLED monitör aldım. Bu medya uygulamalarının bazıları Windows 10'da 4k vs. vermiyordu görüntüyü, onu çözdü Windows 11.

Aynı şekilde ekranda bir görüntü hatası vardı, hatta buraya da attım. Yazılımla alakalı olduğuna emin olmuştum. O da sinirimi bozunca Windows 11'e geçeyim bir nasıl dedim. Düzeldi orada.

Hata şöyle bir şeydi.

Yüklemeyi de bir video yardımıyla yaptım. Bu Windows 11 bloatware yani boş beleş uygulamalarını yüklesin istemiyordum. Gittim bir videodaki adımları takip ettim. Onunla baya rahat yüklendi. Tüm ayarlarını Windows 11 yüklemesi sırasında yapıyor. Hiç uğraşmana gerek kalmıyor ekstra.

Video da buydu.

Kısacası böyle seni aşırı rahatsız eden garip hatalar varsa ve düzeltemiyorsan, Windows 11'de düzelme olasılığı var. Ben 2 kere Windows 10 yükledim. İlkinde üstteki 4k sorunu oldu. İkincisinde de alttaki garip piksel hatası oldu.

Fps olarak da etkilediğini görmedim. Belki en ilk zamanları etkiliyordur. Hangi oyunda ne fps alıyorsam aynısını aldım ben.

Bende uzun süre win 10 da kaldım geçtim rahatladım. Neredeyse her şey aynı oyun fpsleri dahil. Daha güncel ve her şeyi destekliyor. Arkadaşın dediği gibi benim de monitör ve anakartta wifi destiğini sadece win 11 de buldum win 10 için daha sonradan çıktı.

geçme sebeblerimden biri de o win 10 sadeliği değişiklik istiyor insan ama güçlü bir sistemim olmadığı için ufak tefek fps düşüşleri beni olumsuz etkiler o yüzden forum açma isteği duydum
Anladım hocam onu oyun oynayanlar yazısın. Diğer mevzu için ben memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Geri