Neler Yeni

Windows 10 Format İşlemi 0x8007025D hatası

Sakoke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berkant Acay
bilgisayarıma çoktandır format ve temiz kurulum yapmadığım için format atma kararı aldım. Fakat "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. " 0x8007025D kodlu bir hata alıyorum. Bunun için 24 saatten fazla oldu uğraşıyorum. Denediğim yollar sırasıyla şöyle:
  • RAM'leri çıkartıp temizleyip tekrardan takarak denedim. Olumsuz
  • Tek bir RAM takarak denemeye çalıştım. Olumsuz
  • BIOS'a sıfırlama işlemi, BIOS pilini çıkartıp denedim. Olumsuz
  • Farklı çeşit USB bellekler deneyerek yapmaya çalıştım(16GB,8GB). Olumsuz
  • USB bellekleri rufus üzerinden formatlarken, UEFİ FAT32 GPT, UEFİ NTFS GPT, BIOS FAT32 MBR, BIOS NTFS MBR, dosya sistemiyle denedim. Olumsuz
  • USB bellekleri rufus'dan kaynaklı bozukluk olduğunu düşünerek Windows USB/DVD Tool üzerinden de format flashı haline getirerek denedim. Olumsuz
  • Yeni bir ISO dosyası indirdim(Bu işlem 5 kez tekrarladım). Olumsuz
Başka hangi yolları deneyebilirim diye aklımda bir şey kalmadı. Mental çöküntü yaşamak üzereyim.

Peter Parker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Berkay Kurt
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Yayıncılığı,laptop
bilgisayarıma çoktandır format ve temiz kurulum yapmadığım için format atma kararı aldım. Fakat "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. " 0x8007025D kodlu bir hata alıyorum. Bunun için 24 saatten fazla oldu uğraşıyorum. Denediğim yollar sırasıyla şöyle:
  • RAM'leri çıkartıp temizleyip tekrardan takarak denedim. Olumsuz
  • Tek bir RAM takarak denemeye çalıştım. Olumsuz
  • BIOS'a sıfırlama işlemi, BIOS pilini çıkartıp denedim. Olumsuz
  • Farklı çeşit USB bellekler deneyerek yapmaya çalıştım(16GB,8GB). Olumsuz
  • USB bellekleri rufus üzerinden formatlarken, UEFİ FAT32 GPT, UEFİ NTFS GPT, BIOS FAT32 MBR, BIOS NTFS MBR, dosya sistemiyle denedim. Olumsuz
  • USB bellekleri rufus'dan kaynaklı bozukluk olduğunu düşünerek Windows USB/DVD Tool üzerinden de format flashı haline getirerek denedim. Olumsuz
  • Yeni bir ISO dosyası indirdim(Bu işlem 5 kez tekrarladım). Olumsuz
Başka hangi yolları deneyebilirim diye aklımda bir şey kalmadı. Mental çöküntü yaşamak üzereyim.
Lan Üzerinden Yapılıyor Ama Çok uğraştırır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lan Üzerinden Yapılıyor Ama Çok uğraştırır
Garantisi yok olacağının

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bellekleri farklı USB portuna takmayı denedin mi? Hatayı tam olarak hangi aşamada alıyorsun? Sistem bileşenlerin ne? Hangi windows sürümü

Peter Parker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Berkay Kurt
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Yayıncılığı,laptop

Sakoke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berkant Acay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bellekleri farklı USB portuna takmayı denedin mi? Hatayı tam olarak hangi aşamada alıyorsun? Sistem bileşenlerin ne? Hangi windows sürümü
Evet USB leri her portta denedim, arka ve ön olmak üzere. Diskleri bölüm bölüm ayırma kısmından sonraki aşama yani dosyaların SSD yüklendiği kısımda "Windows dosyaları yükleniyor(%40-%77)" arasında alıyorum. Anakart: MSI B450 M-A Pro Max, İşlemci: Ryzen 5 2600, 3000 MHz 8x2 GSkill DDR4 RAM, 240 GB SSD Kingston HyperX, 1 TB Toshiba HDD, Ekran kartı: ASUS TUF 1650 OC. Windows 10 Pro-Home farketmiyor denedim.

ssdyi Başka bir bilgisayara takma şansınız var mı
maalesef hocam evimde bir laptop var.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
HDD ve SSD ikisine de denedin mi kurmayı? BIOS'tan UEFI mode / CSM legacy mode değiştirmeyi denedin mi?

Sakoke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berkant Acay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDD ve SSD ikisine de denedin mi kurmayı? BIOS'tan UEFI mode / CSM legacy mode değiştirmeyi denedin mi?
HDD ve SSD denedim sonuç yine olumsuz. UEFİ mode'de CSM legacy mode'de işe yaramadı. diyorum ya tüm yolları denedim, bilgisayardan anlayan birisiyim yapılabilecek her şeyi yaptım o yüzden sizlerin cevaplarını çok merak ettiğim için forum oluşturdum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
HDD ya da SSD laptopa takıp windows kurup PC'ye takmayı denedin mi? Hafif bir Linux distro kurmayı dene.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,028
İsim
Emre Zengin
Evet USB leri her portta denedim, arka ve ön olmak üzere. Diskleri bölüm bölüm ayırma kısmından sonraki aşama yani dosyaların SSD yüklendiği kısımda "Windows dosyaları yükleniyor(%40-%77)" arasında alıyorum. Anakart: MSI B450 M-A Pro Max, İşlemci: Ryzen 5 2600, 3000 MHz 8x2 GSkill DDR4 RAM, 240 GB SSD Kingston HyperX, 1 TB Toshiba HDD, Ekran kartı: ASUS TUF 1650 OC. Windows 10 Pro-Home farketmiyor denedim.

maalesef hocam evimde bir laptop var.
BIOS'u güncelleyip denedin mi?

Top Bottom