Neler Yeni

Rehber Windows 10 Masaüstünü Özelleştirmek

hadwiger

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
hadwiger
Daha önce Technopat Sosyal'de açtığım bu konuyu burada da açma gereği duydum. Umarım hoşunuza gider.

Herkese iyi forumlar. Bugün Windows 10'da masaüstünü nasıl daha havalı bir hale getirebileceğimizi anlatacağım. Anlattıklarımı uyguladığınız zaman bu tarz bir masaüstüne sahip olacaksınız.

2020-10-08 (7).png

Hazırsanız başlayalım.

Masaüstümüzün şu anki görüntüsü bu:
2020-10-08 (11).png

Resmen bir kaos var. Öncelikle şu kalabalıktan kurtulalım. Masaüstüne sağ tıklayarak görünüm seçeneğinin üstüne gelip ''Masaüstü ögelerini göster'' yazısına tıklayalım.

{4F650C56-B444-4365-8B87-3211204770FD}.png

Şimdi Windows biraz daha temiz görünüyor.

2020-10-08 (1).png

Şimdi ise bize güzel bir duvar kağıdı lazım. Bu kısımda tercih tamamen sizin. Ben TLOU2 temalı bir duvar kağıdı kullandım.

2020-10-08 (2).png

Sonraki adımımız ise görev çubuğunun daha güzel gözükmesini sağlamak. Bu kısmı fotoğraf ile anlatmak zor olacağından sizin için bir video hazırladım.

Videodaki her şeyi eksiksiz yaptıysanız eğer görev çubuğunuz böyle görünecek.

2020-10-08 (12).png

Aşağıdaki linkten Rainmeter programını indirelim ve kuralım.
(Beta veya Full sürümünü indirebilirsiniz, fark etmiyor.)

Programı ilk yüklediğinizde masaüstüne saçma sapan yazılar gelecek. Bu yazılara sağ tıklayarak ''Kabuğu kaldır'' seçeneğine tıklayın

Bu linkte tıklayarak skin packi indirelim.

Yüklediğiniz anda ekranınıza bunlar gelecek. Saat, tarih ve ayarlar sekmesi dışında hepsini kabuğu kaldır diyerek kaldıralım.
2020-10-08 (3).png

Aşağıdaki videoyu izleyerek istediğimiz özelleştirmeleri yapalım.

Görev çubuğunu özelleştirmeye devam ediyoruz. Aşağıdaki linkten gerekli skin packi indirelim ve kuralım.

Rainmeter'i açın ve aşağıdaki videoyu takip edin.

Ve son olarak kullanımı kolaylaştırmak için masaüstüne geri dönüşüm kutusu ekleyelim. Bu işlemi de videoyu takip ederek yapabilirsiniz.

Geri dönüşüm kutusunu eklediğimiz kısımda hava durumunu veya sistem bilgilerini gösteren araçlar var, istediğiniz yükleyip kullanabilirsiniz.

Ve masaüstümüzün bitmiş hali:

2020-10-08 (7).png

Gösterdiğim yöntem ile farklı renk kombinasyonları yaparak masaüstünüzü güzelleştirebilirsiniz. Aşağıya esinlenebileceğiniz farklı tasarımlar koyuyorum. Takıldığınız veya merak ettiğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz. :)

Ekran görüntüsü 2021-01-07 163431.png

2020-10-08 (9).png

2020-10-08 (8).png

2020-10-08 (10).png

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Başarıli

Pc açınca deneyeceğim

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Pc açtım denedim gerçekten harika oldu

eline sağlık

Impe

80+ Silver
Daha önce Technopat Sosyal'de açtığım bu konuyu burada da açma gereği duydum. Umarım hoşunuza gider.

Herkese iyi forumlar. Bugün Windows 10'da masaüstünü nasıl daha havalı bir hale getirebileceğimizi anlatacağım. Anlattıklarımı uyguladığınız zaman bu tarz bir masaüstüne sahip olacaksınız.

2020-10-08 (7).png

Hazırsanız başlayalım.

Masaüstümüzün şu anki görüntüsü bu:
2020-10-08 (11).png

Resmen bir kaos var. Öncelikle şu kalabalıktan kurtulalım. Masaüstüne sağ tıklayarak görünüm seçeneğinin üstüne gelip ''Masaüstü ögelerini göster'' yazısına tıklayalım.

{4F650C56-B444-4365-8B87-3211204770FD}.png

Şimdi Windows biraz daha temiz görünüyor.

2020-10-08 (1).png

Şimdi ise bize güzel bir duvar kağıdı lazım. Bu kısımda tercih tamamen sizin. Ben TLOU2 temalı bir duvar kağıdı kullandım.

2020-10-08 (2).png

Sonraki adımımız ise görev çubuğunun daha güzel gözükmesini sağlamak. Bu kısmı fotoğraf ile anlatmak zor olacağından sizin için bir video hazırladım.

Videodaki her şeyi eksiksiz yaptıysanız eğer görev çubuğunuz böyle görünecek.

2020-10-08 (12).png

Aşağıdaki linkten Rainmeter programını indirelim ve kuralım.
(Beta veya Full sürümünü indirebilirsiniz, fark etmiyor.)

Programı ilk yüklediğinizde masaüstüne saçma sapan yazılar gelecek. Bu yazılara sağ tıklayarak ''Kabuğu kaldır'' seçeneğine tıklayın

Bu linkte tıklayarak skin packi indirelim.

Yüklediğiniz anda ekranınıza bunlar gelecek. Saat, tarih ve ayarlar sekmesi dışında hepsini kabuğu kaldır diyerek kaldıralım.
2020-10-08 (3).png

Aşağıdaki videoyu izleyerek istediğimiz özelleştirmeleri yapalım.

Görev çubuğunu özelleştirmeye devam ediyoruz. Aşağıdaki linkten gerekli skin packi indirelim ve kuralım.

Rainmeter'i açın ve aşağıdaki videoyu takip edin.

Ve son olarak kullanımı kolaylaştırmak için masaüstüne geri dönüşüm kutusu ekleyelim. Bu işlemi de videoyu takip ederek yapabilirsiniz.

Geri dönüşüm kutusunu eklediğimiz kısımda hava durumunu veya sistem bilgilerini gösteren araçlar var, istediğiniz yükleyip kullanabilirsiniz.

Ve masaüstümüzün bitmiş hali:

2020-10-08 (7).png

Gösterdiğim yöntem ile farklı renk kombinasyonları yaparak masaüstünüzü güzelleştirebilirsiniz. Aşağıya esinlenebileceğiniz farklı tasarımlar koyuyorum. Takıldığınız veya merak ettiğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz. :)

Alıntıyı görüntüle

2020-10-08 (9).png

2020-10-08 (8).png

2020-10-08 (10).png
Saçma olcak ama simgeleri nerden bulcaz hepsini ekleyemessin alt kisma

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Sorum olacak da hocam
benim windowsum etkinleştirilmemiş şekilde ve arama çubuğu beyaz
kuçültülmüyor da

bir yolu var mı değiştirmenin

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Bizim forumda yenisin ve cidden çok iyi bir başlangıç yapmışsın. Çok iyi inceleme eline, koluna, aklına sağlık.

Top Bottom