Windows 10 mavi ekran sorunu

kevkeb81

80+
Reaksiyon skoru
6
merhaba arkadaşlar son birkaç haftadır windows 10 bilgisayarım kullanım sırasında mavi ekran verip duruyor mavi ekrandaki hata kodları değişkenlik gösterdiği için kesin bişey söyliyemeyeceğim ancak memory management gibi bişey hatırlıyorum ne yapmam lazım? sistem özelliklerim

windows 10
8 gb ram ( 8x2 di eskiden 8 i arızalandı kullanılmıyor yani 8 var )
237 gb ssd
intel core i7 4770 işlemci
amd radeon r7 240 ekran kartı

oynadığm oyunlar lol valorant minecraft ama oyun sırasında değil tek durup dururkende verebiliyor yani atıyorum bilgisayar açık işim oluyo başka odaya gidiyorum geldiğimde resetlenmiş oluyor pc ( mavi ekran verdiği için )

merhaba arkadaşlar son birkaç haftadır windows 10 bilgisayarım kullanım sırasında mavi ekran verip duruyor mavi ekrandaki hata kodları değişkenlik gösterdiği için kesin bişey söyliyemeyeceğim ancak memory management gibi bişey hatırlıyorum ne yapmam lazım? sistem özelliklerim

windows 10
237 gb ssd

oynadığm oyunlar lol valorant minecraft ama oyun sırasında değil tek durup dururkende verebiliyor yani atıyorum bilgisayar açık işim oluyo başka odaya gidiyorum geldiğimde resetlenmiş oluyor pc ( mavi ekran verdiği için )
Bu hata çoğunlukla ramler ile alakalı oluyor OC fln yaptıysan, mhz çok yüksek veya timingler çok sıkı ise olabilir. Diğer RAM bozuldu demişsin, bunun da bozulma ihtimali? Şu an o tek rami hangi slotta kullanıyorsun? İlk oc fln varsa onları defaulta çek bir süre test et, rami başka slota da takabilirsin(belki etki eder), en sonda biosun eski sürümdeyse onu güncelleyebilirsin. Onun dışında hata tekrar ediyorsa, bir tane ram alıp onu deneyebilirsin sorun gider mi gitmez mi gibisinden. PC reset verdikten sonra olay görüntüleyicisinden ne hata verildiğine de bakabilirsin, o da bizi soruna yönlendirebilir. Şu an aklıma başka bir şey gelmedi hocam.

windows 10
237 gb ssd

Hocam mavi ekran için oluşan minidump dosyalarını paylaşabilir misiniz?

Minidump paylaşım rehberi;

Ayrıca Ram için direk şu iki testi yapıp sonuçlarını buraya atabilirsin:

1-

2-

Geri