Neler Yeni

Windows 10 Sanal Bellek Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
Merhaba arkadaşlar. Dün 16 GB belleğimin kendi kendine 8'e dönüşmesi sorunudan bahsetmiştim. Şu an 16 ram takılı, 8 görüyor ama şu görüntüye bi bakın dostlar:
Screenshot (1).png

İşaretli Total Virtual kısmında sanal bellek 9 küsür gösteriyor. Fiziksel bellek olarak bir tanesini görüyor. Şu sanal bellek olayını nasıl yok edebilirim?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Sanal belleği yok edip ne yapacaksın? Sanal bellek zaten sistemdeki hızlı depolama alanlarının RAM işlevinde kullanılması için ayrılmış kısım değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanal belleği yok edip ne yapacaksın? Sanal bellek zaten sistemdeki hızlı depolama alanlarının RAM işlevinde kullanılması için ayrılmış kısım değil mi?

Hocam RAM modullerimin yarısını sanala alması normal mi? Installed Physical Memory 7.95 ve kullanılabilirde bana 5 küsür bırakıyor. Burda bi anormallik yok mu?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Hocam RAM modullerimin yarısını sanala alması normal mi? Installed Physical Memory 7.95 ve kullanılabilirde bana 5 küsür bırakıyor. Burda bi anormallik yok mu?
Ama oradaki sanal bellek senin RAM inden alınmış bir bellek değil, senin SSD den alınmış ve RAM gibi kullanılmak için ayrılmış bölüm oluyor. Hiç olmazsa ben öyle hatırlıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
Ama oradaki sanal bellek senin RAM inden alınmış bir bellek değil, senin SSD den alınmış ve RAM gibi kullanılmak için ayrılmış bölüm oluyor. Hiç olmazsa ben öyle hatırlıyorum.

Evet doğru hatırlıyorsun açıklamadan okudum şimdi. Sanal bellek olayını bi kenara bırakırsak. CPU-Z yükledim şimdi 16 gösteriyor RAMimi. Ama single channel diyor. 8*2 kullanıyorum ben. Bu single channel dediği başka bir şey mi?

Screenshot (2).png

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
8*2 RAM takılı iken tek kanal gösteriyor olması normal değil. Açıkçası ramleri söküp tekrar takmak dışında önerebileceğim bi şey bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
8*2 RAM takılı iken tek kanal gösteriyor olması normal değil. Açıkçası ramleri söküp tekrar takmak dışında önerebileceğim bi şey bilmiyorum.

Sorun devam ederse anakartı garantiye yollayacağım. Ramleri hem windowsta hem memtest ile test ettim hata bulmadı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
kadir belek

evet öyle senin hdd veya ssd den rama fazla yük bindirmemek için birazını sanal bellek olarak kullanır

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli

Ramleri tek tek ayrı ayrı slotlarda denedim. Her halükarda mavi ekran veriyor. BAD SYSTEM CONFIG INFO yazıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows'u yeniden yükleyerek sorunu çözmeyi deneyeceğim. Yanlış kurulmuş bir driver, clean master ile sistem dosyalarını temizleme veya şu Android pc emulatorlerin yüklediği sürücüler, veya daemon tools hatalara sebep olmuş olabilir. Tek ram ile pcyi başlatmıyorum şu an ve repair de atmıyor.

Top Bottom