Windows 10'a geçmeli miyim?

Yusufx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,215
Windows 11 kullanıyorum ilk çıktığından beri bilen biliyordur, yani artık windows 11 çok kötü gelmeyi başladı stabilite olarak ve 1 güncelleme getiriyor insider diye insider programında olmayan adam bile onu yapmalı diyor hadi diyorum yapayim güncelliyoruz her gün tekrar güncelle diyor aynı şeyi 30 kere güncelliyor bi gitmiyor ve yavaşlık hissediyorum performans kayıpları hissediyorum sizce geçmelimiyim windows 11'inde tasarımını bırakmak istemiyorum yada windows 10'a windows 11 tasarımı yapmak mümkün mü ve orijinal lisansım var nerden yüklersek bu gitmez normal isodan yüklesek gider mi? ve sizce geçmelimiyim farklar olur mu?

Zaten bunun olduğu ben ve bir grup insan hep dile getiriyorduk. 10 için Windows yeni büyük güncelleme gelmeyeceğini açıkladı ve stabil olarak bırakacaklar galiba. Stabilite konusunda 10 fazlasıyla iyi hala 11'e göre. Bir taraftanda 12 adı geçmeye başladı iyiden iyiye. Windows 11, muhtemelen 8 ile aynı kaderi paylaşıp bir ara geçiş sürümü gibi kalabilir, 8.1 stabilitesi de 12 gibi olup geçişi tamamlayacaklarını düşünüyorum.

Zaten bunun olduğu ben ve bir grup insan hep dile getiriyorduk. 10 için Windows yeni büyük güncelleme gelmeyeceğini açıkladı ve stabil olarak bırakacaklar galiba. Stabilite konusunda 10 fazlasıyla iyi hala 11'e göre. Bir taraftanda 12 adı geçmeye başladı iyiden iyiye. Windows 11, muhtemelen 8 ile aynı kaderi paylaşıp bir ara geçiş sürümü gibi kalabilir, 8.1 stabilitesi de 12 gibi olup geçişi tamamlayacaklarını düşünüyorum.
Windows'u hiç anlayamıyorum daha windows 11'i stabil yapamadan windows 12 yapımına geçtiler bide daha yeni windows sürümü çıkarmalarına rahmen.

Ben de 11 e geçeyim dedim 10 kullanıyordum, şimdi de dönüş yapamıyorum araştırdım biraz ama olmadı. Format atmak gerekiyor sanırım

Ben de 11 e geçeyim dedim 10 kullanıyordum, şimdi de dönüş yapamıyorum araştırdım biraz ama olmadı. Format atmak gerekiyor sanırım
Evet format atmak gerekli.

Insider güncellemelerini yapmayın, bu kadar basit. Her gün otuz kere güncelleme gelme gibi bir durum yok. W10 ve W11 arasında fark yok. W11, regedit ayarlarında bile hâlâ W10 olarak gözüküyor. Tek fark tasarım, onu elden geçirdiler sadece. Onun haricinde yeni sayılacak şeyler bir elin parmağını geçmez. Modern görünüm istiyorsan kal, istemiyorsan geri dön. Aşırı abartılıyor. Ne kaynak kullanımı ne stabilite ne akıcılık arasında bir fark yok. 2021 yılının ağustos ayından beri kullanıyorum. Öyle laflar ediliyor ki kullanmasam inanacağım, millet nasıl kötülesem derdinde. Ortamda öyle çok Windows 10 fanboyu var ki. :D

Windows'u hiç anlayamıyorum daha windows 11'i stabil yapamadan windows 12 yapımına geçtiler bide daha yeni windows sürümü çıkarmalarına rahmen.
Şak diye çinden bir ISO paylaşırlarsa biz bir şeyler deniyoruz diye zortlar böyle. Geliştiliyor olsa bile bu şekilde tanınmamalıydı. 11'i hala kararlı olduğunu ısrar etselerde daha bildiğin beta sürümleri milletin kafasın atıp hadi geçin diyorlar. Bunun bir benzerini Adobe'de yapıyor. Kardeşim sürüm çıkartıyorsun, güncelleme olarak veriyorsun bir test et ya. Müşterilerin tester değil. Bildiğin Windows 8 dönemine döndü ortalık. Uygulamalar doğru düzgün çalışmıyor bir sürü hala bug var, eklenmemiş bir sürü yenilik var. MAC'ler yükselirken, reklam yapalım diyerek, 11'i çıkartarak saçmaladı bildiğin Windows.

Zaten şu home vs. sürüm mantığından artık kurtulsalar iyi olacak. Çıkartacakları 2 tane sürüm olacak. Bir tüm sürücüleri destekleyen, temel işlevleri olan kurulumda her şeyi seçebileceğin, bir de sadece güncel donanımları içeren güncel temiz bir kernelli Windows. O zaman MacOS ile yarışabilir stabilite ve performans konusunda.

Insider güncellemelerini yapmayın, bu kadar basit. Her gün otuz kere güncelleme gelme gibi bir durum yok. W10 ve W11 arasında fark yok. W11, regedit ayarlarında bile hâlâ W10 olarak gözüküyor. Tek fark tasarım, onu elden geçirdiler sadece. Onun haricinde yeni sayılacak şeyler bir elin parmağını geçmez. Modern görünüm istiyorsan kal, istemiyorsan geri dön. Aşırı abartılıyor. Ne kaynak kullanımı ne stabilite ne akıcılık arasında bir fark yok. 2021 yılının ağustos ayından beri kullanıyorum. Öyle laflar ediliyor ki kullanmasam inanacağım, millet nasıl kötülesem derdinde. Ortamda öyle çok Windows 10 fanboyu var ki. :D
Otuz kere güncelleme gelmiyor yaptığım güncellemeyi halen yap diyor kaç kere yaptım ve insider güncellemelerini yapmak zorunda kaldırıyor diğer güncellemeleri yaptırmıyor ve kapatamıyoruz ve sence bi fark yok mu stabilikte bence windows 11 daha ağır çalışıyor kullanımı daha çok.

sence bi fark yok mu stabilikte bence windows 11 daha ağır çalışıyor kullanımı daha çok.
Vaktinde bir konuya attığım yorumu paylaşayım:

Bende durum böyle. Windows 10 kullanırken de durum böyleydi. Stabilite olarak bir problem yok. İkisi de normal. Hatta bana soracak olursan W11'in UI'sı daha akıcı. Daha yumuşak hissettiriyor. W11'e geçen çok kişiden de duydum bunu. W10'a göre daha yavaş diyebileceğim tek bir şey var, o da setup dosyalarını açmak. Hani dosyayı açarız, "evet ve hayır" kısmı gelir ya. Orası bir tık daha geç geliyor, hissedebiliyorum. Fakat o dediğim fark da bir saniye falan, tolere edilebilir. Onun haricinde hiçbir problem yaşamadım. Önemli olan bilinçli kullanıcı olmak.

Windows 11 kullanıyorum ilk çıktığından beri bilen biliyordur, yani artık windows 11 çok kötü gelmeyi başladı stabilite olarak ve 1 güncelleme getiriyor insider diye insider programında olmayan adam bile onu yapmalı diyor hadi diyorum yapayim güncelliyoruz her gün tekrar güncelle diyor aynı şeyi 30 kere güncelliyor bi gitmiyor ve yavaşlık hissediyorum performans kayıpları hissediyorum sizce geçmelimiyim windows 11'inde tasarımını bırakmak istemiyorum yada windows 10'a windows 11 tasarımı yapmak mümkün mü ve orijinal lisansım var nerden yüklersek bu gitmez normal isodan yüklesek gider mi? ve sizce geçmelimiyim farklar olur mu?
bence geç ben geçtim win 11e valorant oynuyamadim valoranti çözmeye çalışırken anakart secure boot oldu hallettim bi şekilde geçtim win 10a win 11 için erken bence daha

Geri