Windows 10'da Güncellemeyi Nasıl Kaldırırım?

asiwe

80+
Reaksiyon skoru
24
Arkadaşlar selam,

11.09.2025 tarihinde Windows'un otomatik yaptığı güncelleme yüzünden sorunlar yaşıyorum. Mesela, sağ alttaki tarih ve saate tıkladığımda eskiden takvim açılırdı, artık tıkladığım halde hiçbir şey olmuyor. Sonra, uygulama vs. arattığımız yerdeki fontlar garipleşti ve bunun gibi birkaç sorun daha var. İşaretlediğim güncellemeleri kaldırmak istiyorum da, hangisini kaldırmam gerektiğini veya bunun bi önemi var mı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

1759843508422.webp

Sistem veri yükleme ile o tarih öncesi bir geri yükleme noktası seçerek etkisizleştirebilirsin.

Sistem veri yükleme ile o tarih öncesi bir geri yükleme noktası seçerek etkisizleştirebilirsin.
Baktım en uzak tarihli sistem geri yükleme noktası 01.10.2025. Hem sistem geri yükleme noktasına gitmiş olsaydım 1 aydır bilgisayara kaydettiğim dosyalar vs gitmez miydi?

Baktım en uzak tarihli sistem geri yükleme noktası 01.10.2025. Hem sistem geri yükleme noktasına gitmiş olsaydım 1 aydır bilgisayara kaydettiğim dosyalar vs gitmez miydi?
Kişisel dosyalar gitmez. Adı üstünde, sistem ile ilgili bir kurtarma yöntemi.
Güncellemelere bir bak, belki eksik veya yarım kalmış olabilir güncelleme.

Kişisel dosyalar gitmez. Adı üstünde, sistem ile ilgili bir kurtarma yöntemi.
Güncellemelere bir bak, belki eksik veya yarım kalmış olabilir güncelleme.

Eksik bir güncelleme yok ve dediğim gibi sistem geri yükleme noktası maalesef güncelleme sonrasında var. Daha eskisi yok.

Bir de "disk birleştirme", " disk temizleme" gibi bakımlar ile dene. Güncelleme silinmez ama belki sorunların düzelir

Geri