Neler Yeni

Çözüldü✓ Windows 10'da Sürekli WiFi Kopması

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
C Ş
Windows 10 notebook ile ev internetine bağlanınca wifi biraz bağlı duruyor sonra kopukluk oluyor. Bazen bağlanıyor ama internet yok yazıyor. Notebook'un WiFi ayarını kapatıp açıyorum bazen bağlanıyor bazen bağlanmıyor.
Telefonun hotspotu ile bağlanınca hiçbir sorun oluşmuyor.
Başka bir Windows 11 notebook aynı evin ağına bağlı iken bağlantı kopmuyor.

Sorun ne olabilir?

zargan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Alperen kaya
Windows 10 notebook ile ev internetine bağlanınca wifi biraz bağlı duruyor sonra kopukluk oluyor. Bazen bağlanıyor ama internet yok yazıyor. Notebook'un WiFi ayarını kapatıp açıyorum bazen bağlanıyor bazen bağlanmıyor.
Telefonun hotspotu ile bağlanınca hiçbir sorun oluşmuyor.
Başka bir Windows 11 notebook aynı evin ağına bağlı iken bağlantı kopmuyor.

Sorun ne olabilir?
modemde bir sıkıntı olabilir bende de aynısı oluyordu modem değiştirince düzeldi

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
C Ş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
modemde bir sıkıntı olabilir bende de aynısı oluyordu modem değiştirince düzeldi
Windows 11 olan başka bir notebook kopma yaşamadan bağlanıyor. Ama Windows 10 kullanılan kopukluk yaşıyor.

zargan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Alperen kaya

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Vesalius
sadece tek frekansta mı sorun yaşıyorsunuz yoksa 2.4ghz ve 5ghz ağlarda da benzer kopma deneyimi yaşıyor musunuz?

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
C Ş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sadece tek frekansta mı sorun yaşıyorsunuz yoksa 2.4ghz ve 5ghz ağlarda da benzer kopma deneyimi yaşıyor musunuz?
5GHz ağlara bağlanma desteği yok. Sadece 2.4GHz ağlara bağlanabiliyorum.
Dün ve bugün birkaç şey denedim. Dün ağ ayarlarını sıfırladım, ağı unutturup tekrar bağladım, wifi aygıtını silip tekrar yükledim ama sorun düzelmedi. Bugün ağ kartını söktüm giriş pinleri üzerinde kir gibi bir şeyler vardı onları sildim ıslak mendil ile. Birkaç kere de yuvasına oturtup tekrar çıkararak sildim ki yuvada kir varsa tekrar bulaşıp teması engellemesini yok etmeye çalıştım. Bir de wifi kartının altında bilgisayarın ısınan parçalarından biri vardı şu işlemci etrafında olanlardan bir tane (kondansatör olabilir, şekli kare olan). Onun üzerine termal ped koymuştum ve tam da onun üstünde wifi kartı vardı. Galiba kondansatör ısınıp ısıyı pede veriyordu ped de wifi kartına veriyordu o yüzden ısınma olup wifi kartının çalışmasını engelliyordu ve kopukluklar oluyordu bağlanmaya çalışınca. Şu an o pedi çıkardım. Diğer temizliklerle birlikte bağlantı iyi duruyor. Hız testi de olması gerektiği gibi.

Top Bottom