windows 10'u dvd 'den usb ye atsam ne olur ?

ThExtrem

80+
Reaksiyon skoru
61
merhaba arkadaşlar bugün size 2 sorum var 1.sorum şu : ben incehesap'dan abdullah abinin videosunu çektiği bilgisayarlardan birini aldım fakat yanına işletim sistemi almadım yani bilgisayar geldiğinde freedos olacak ben de bunun yerine başka bir siteden orjinal windows 10 oem aldım ve %90 kurulum dvd'si gelecek ben şimdiki bilgisayarda dvd sürücüsü olduğu için dvd yi bu bilgisayara taksam sonrada içindekilerin hepsini 16 gb lık usb ye atsam boot menüden de usb yi seçsem direk olarak kurar mı yoksa( ben internetten biraz baktım iso yapma diye bir şey gördüm ama ne olduğunu anlamadım ) iso mu yapma

2.sorum ise şu : alacağım bilgisayardaki anakart gigabyte b450m s2h bu anakart boot menüde usb den kurmayı destekliyor mu ? ( yani bilgisayar açılırken boot menüyü açsam oradan da usb yi seçebiliyor muyum )

Dostum bunlarla uğraşmana gerek yok. Windows 10 ISO'sunu indir, Rufus ile flash belleğe yaz. Bu kadar. Ayrıca evet B450M S2H anakart ile USB'den boot yapabiliyorsun.

peki benim aldığım dvd boşa mı gitti ( 243 lira çöp mü oldu)

yani mantıken düşündüğün doğru gibi geliyordur ama o windows dvdsi kopyalanmaz ayrıca usbye atmadan önce usbyi bootable sürücüye çevirmelisin ama dediğim gibi kopyalama korumalıdır o dvd. tavsiyem iade edebiliyorsan etmen windows kurulum aracını indirerek bir format usbsi hazırlaman yönünde. 10-15tlye retail veya oem lisans alıp kurabilirsin.
iade edemezsen üzülme eski kasanı açıp dvd rw sürücünü kablosuyla çıkar yeni bilgisayara geçici olarak tak düz bir yerde dursun sistem cihazı algılayacaktır. kurduktan sonra söküp eskisine geri takabilirsin. (bazen cdlerde lisans anahtarı yazılı oluyor sök tak yapamazsan belki o şekil etkinleştirebilirsin)

O dvdyi kopyalayabileceğini sanmıyorum. Keşke almasaydın. Rufus ile iso dosyası olarak kolayca yazabilirdin.

Microsoft tan indir 2004 ISO sunu. GPT FAT32 biçimlendirerek at dosyaları. Bitti gitti hayırlı olsun.

arkadaşlar ben dvd deki dosyaları iso dosyası yapsam sonra da bu iso dosyasını usb ye yazsam olur mu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,189
Üyeler
185,689
Son üye
arfi
Geri