Neler Yeni

Windows 11 artık stabil mi?

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
misfit
Aynen, şu an çok stabil ve kullanışlı, sevdim Win 11'i. Ayrıca nasıl olduysa eski oyunları tekrar indirmeme rağmen 120gb daha fazla yerim var. 1 yıldır formatlamayınca çok çöp birikmiş galiba.
Evet ciddi bir çöp birikebiliyor uzun süre format atmayınca. Ben her 6 ayda bir formatlıyorum cengaveri, WizTree gibi yazılımlarla da biriken gereksiz dosyaları takip edip silebiliyorum.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,980
İsim
Emre Zengin

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,980
İsim
Emre Zengin

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
misfit

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Windows 11 normalde boşta 4 GB kullanıyor. Sıkıştırma yapıyor olabilir.​
Böyle bir durum yok. Windows 10 ile aynı kaynak kullanımına sahip. Tek fark, Windows 10'da olduğu gibi gizlilik sekmesinden arka plan uygulamalarını kapatma seçeneği yok. Onu ek bir uygulama yükleyerek yahut regedit düzenleyerek yapmanız gerek. Yoksa bir tık daha fazla kullanır. NTLite gibi ek bir program üzerinden debloat edilmemiş, stok Windows 11 ISO'sunda boşta aldığım kullanım:

1671810027312.png

Şu an size Microsft Edge tarayıcısı üzerinden bunu yazarken aldığım değer bile iddia ettiğiniz gibi ütopik değil:

1671810098355.png

Bu da başlangıçta açık olan uygulamalarım:
1671810178323.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Bahri Karakoç
Böyle bir durum yok. Windows 10 ile aynı kaynak kullanımına sahip. Tek fark, Windows 10'da olduğu gibi gizlilik sekmesinden arka plan uygulamalarını kapatma seçeneği yok. Onu ek bir uygulama yükleyerek yahut regedit düzenleyerek yapmanız gerek. Yoksa bir tık daha fazla kullanır. NTLite gibi ek bir program üzerinden debloat edilmemiş, stok Windows 11 ISO'sunda boşta aldığım kullanım:

Şu an size Microsft Edge tarayıcısı üzerinden bunu yazarken aldığım değer bile iddia ettiğiniz gibi ütopik değil:

Alıntıyı görüntüle
konu dışı fakat bu kadar az ram tüketimini nasıl sağlıyorsunuz? Forumda bunla ilgili bir konu veya ayar var mı?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
konu dışı fakat bu kadar az ram tüketimini nasıl sağlıyorsunuz? Forumda bunla ilgili bir konu veya ayar var mı?
Ayarlardan arka plan uygulamalarını kapatıyorum. Uygulamalardan da Sticky Notes yahut Paint 3D gibi kullanmadığım tüm uygulamaları siliyorum. Başka yaptığım bir şey yok. 16 GB sistemimde yıllardır bu civarda kullanım alıyorum. Windows 10'da da böyleydi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,980
İsim
Emre Zengin

Alıntıyı görüntüle
Windows 11 21H2 kullanırken stok ISO üstünden 3.5-4 GB aşağı inmiyordu boşta iken, şuan NTLite ile düzenlemiş olduğum Windows 11'i kullanıyorum değerlerim boşta 2.5 GB (şuanda kurulu olan sürüm Windows 11 22H2). Siz kendiniz regedit üstünden mi ayarladınız?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
Hayır. Winaero uygulaması üzerinden arka plan uygulamalarını kapattım.
Şu an sadece opera üzerinden bunu yazarken 5.5 gb ram kullanılıyor. O kadar düşük ram nasıl mümkün, hizmetlerden bir kaç şey kapatmama rağmen 5.5

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Şu an sadece opera üzerinden bunu yazarken 5.5 gb ram kullanılıyor. O kadar düşük ram nasıl mümkün, hizmetlerden bir kaç şey kapatmama rağmen 5.5
Opera gibi hantal bir tarayıcı ek kaynak harcar zaten. Önermem kullanmanızı. Zaten spyware. Ayrıca büyük ihtimalle arka plan uygulamalarını kapatmaya, başlangıç uygulamalarına ayar çekmeye, varsayılan olarak yüklü gelip arkada hizmet olarak çalışan fakat kullanmadığınız uygulamaları silmeye vs. pek önem vermiyorsunuz. Önbellek dosyalarına ellemiyor, düzenli temizlik yapmıyorsunuz.

Hiberfile yani hızlı başlatma da açıktır. Bilgisayar açılışında Steam gibi pek çok uygulamayı da aynı anda açıyorsunuzdur. Hızlı olsun, olur da işim düşerse direkt tıklarım diyerek uygulamayı aktif kullanmıyor olsanız bile sağ alttan kapatmıyorsunuzdur. Böyle çok şey sıralanabilir. 5.5 GB görmek pek anormal değil. Bilinçli olup olmamak önemli burada.

Geçmiş mesajlarınızı inceledim. 1 yıldır format atmadığınızı, hatta geçen temiz kurulumdan sonra 120 GB fazladan yer edindiğinizi falan belirtmişsiniz. Bu hâle gelebilmek biraz vurdumduymazlık gerektiriyor. Ben mesela asla o duruma gelemem. Belki mükemmeliyetçilik de diyebilirsiniz. Size kalmış. Titiz kullanırım. :D

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
Opera gibi hantal bir tarayıcı ek kaynak harcar zaten. Önermem kullanmanızı. Zaten spyware. Ayrıca büyük ihtimalle arka plan uygulamalarını kapatmaya, başlangıç uygulamalarına ayar çekmeye, varsayılan olarak yüklü gelip arkada hizmet olarak çalışan fakat kullanmadığınız uygulamaları silmeye vs. pek önem vermiyorsunuz. Önbellek dosyalarına ellemiyor, düzenli temizlik yapmıyorsunuz.

Hiberfile yani hızlı başlatma da açıktır. Bilgisayar açılışında Steam gibi pek çok uygulamayı da aynı anda açıyorsunuzdur. Hızlı olsun, olur da işim düşerse direkt tıklarım diyerek uygulamayı aktif kullanmıyor olsanız bile sağ alttan kapatmıyorsunuzdur. Böyle çok şey sıralanabilir. 5.5 GB görmek pek anormal değil. Bilinçli olup olmamak önemli burada.

Geçmiş mesajlarınızı inceledim. 1 yıldır format atmadığınızı, hatta geçen temiz kurulumdan sonra 120 GB fazladan yer edindiğinizi falan belirtmişsiniz. Bu hâle gelebilmek biraz vurdumduymazlık gerektiriyor. Ben mesela asla o duruma gelemem. Belki mükemmeliyetçilik de diyebilirsiniz. Size kalmış. Titiz kullanırım. :D
Evet daha yeni format attım, boşta şu an 3.5 gb kullanılıyor. Başlangıç olarak sadece Transculent ve Laptop'un klavye uygulamas açık. Anlayabildiğim kadar hizmet uygulamalarından da eksiltme yaptım. Bunlar dışında ek olarak neler kapatılır pek bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,928
Üyeler
166,294
Son üye
nouchitr
Top Bottom