1- neden 5 ekim ve geçmek istemediğimden soruyorumWindows 10 desteği 2025'te kesilecek. Windows 7'de destek kesildiyse onun gibi windows 10'da olacak.
5 Ekimde windows 11'e isterseniz geçebilirsiniz. Şimdi geçmeyin,5 ekimde geçersiniz. Windows 10 ve 11'de kalmak zorunlu değil istersen geçersin.
güvenlik desteği kesildi. artık güvenlik yamalarıyla ilgili güncelleme almıyor. bu da işletim sistemini savunmasız bırakıyor.win 7 de destek kesildi fakat ne desteği kesildi bu destek kesilince noldu ?
Bir dk windows defender artık çalişmicakmı Olmasa bile hala antivürüs programlari var ? Ve duyduğuma göre windows 11 de denetim masası yokmuş doğrumudiur ?güvenlik desteği kesildi. artık güvenlik yamalarıyla ilgili güncelleme almıyor. bu da işletim sistemini savunmasız bırakıyor.
Wiindows 11de denetim masası var. Destek bitince defender çalışıyor ancak güncelleme almıyor. İşletim sisteminde sonradan keşfedilen açıklar düzeltilmiyor. Açık olarak kalıyor ve sistem savunması düşüyor doğal olarak. 3. parti antivirüs programları bu açıkları korumakta ne kadar etkili bilmiyorum ama pek etkili olacaklarını pek düşünmüyorum açıkçası.Bir dk windows defender artık çalişmicakmı Olmasa bile hala antivürüs programlari var ? Ve duyduğuma göre windows 11 de denetim masası yokmuş doğrumudiur ?
Zorunlu değil ama 3-4 yıl sonra zorunlu olabilir orasını şimdilik bilmiyorum
TeşekkürlerWiindows 11de denetim masası var. Destek bitince defender çalışıyor ancak güncelleme almıyor. İşletim sisteminde sonradan keşfedilen açıklar düzeltilmiyor. Açık olarak kalıyor ve sistem savunması düşüyor doğal olarak. 3. parti antivirüs programları bu açıkları korumakta ne kadar etkili bilmiyorum ama pek etkili olacaklarını pek düşünmüyorum açıkçası.
Çok teşekkürler aklımda sorun kalmadı10-12 yıllık eski makinelere Windows 8.1 embedded Industry | Windows 10 Ltsb 1607 | Ltsc 1809 sürümleri en mantıklısı olacaktır.
Windows 11 kullanmak zorunlu değil. Sadece test için kullanıcılara sunulmakta şu anda preview insider test deneme sürümünde w11. Nihai olarak güvenililirlik bakımından henüz kanımca yeterli değil bir sürü bug ve hatalar iletiler çıkabilir buda normal olarak karşılanabilir.
İleri seviye son model makineler için illa kuracaklarsa eğer w11 kurulabilir rahat şekilde secureboot TPM özellikleriyle kurulur sistem.
Bir takım sınırlamaların olmasıda söz konusu w11 'de. Yani w10 işletim sistemi gibi değil bilindiği üzere.
Favori kullandığım işletim sistemi ve önerdiğimde Windows 10 pro 1809 ltsc olan sürüm olacaktır arkadaşlar. W11'e bence daha var en azından final evveli bir rtm sürümünün çıkması beklenilmelidir. Deneme tahtası olarak kullanmalarına neden izin vereyimki diye düşünmekteyim.
Dip not _> İşletim sistemlerini sanal makinelerden test edebilirsiniz. VMware workstation veya Oragle Virtualbox bunun için uygundur. işletim sistemleri testlerinizi ve gözlemlemelerinizi bu uygulamalar aracılığıyla yapabilirsinizde.
Saygılarımla | iyi forumlar.![]()