Windows 11 format atılamıyor.

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, 3 gündür bilgisayarıma format atamıyorum. Adım adım ne yaptığımı paylaşayım. Önce Windows 11 kurulum iso dosyasını indirdim ve rufus ile kurdum. Bilgisayarıma usb belleği taktım ve diskleri temizledim. Daha sonra mavi bir ekran üzerinde kurulum işlemi başladı ve "Bilgisayarınız birkaç defa yeniden başlatılabilir" yazısı gözüktü. Bilgisayar yeniden başladığında usb belleği çıkarttım. Ama kurulum hiç tamamlanmadı. Siyah bir ekran üzerinde %33'e gelip, dolum simgesi kasarak ilerledikten sonra kapandı ve tekrar açıldı. Ama tekrar açıldığında yüzdelik vs. gözükmüyordu. Siyah ekran üzerinde NVIDIA VGA ekranı geliyor, (bilgisayar her açıldığında gelen klasik VGA ekranı) daha sonrasında bir dolum simgesiyle beraber bios ekranı geliyordu ve yeniden başlayıp tekrar VGA ve bios ekranına geliyordu. Yaklaşık 2 saat böyle devam etti. Sistemim kötü olmadığı için bu kadar uzun süremiyceğini düşündüm çünkü defalarca format attım ve hiçbiri 40 dakikayı geçmedi. Bi sorun olduğunu düşünüp tekrar kuruluma başladım ama yine aynısı oldu. Bios ayarlarına girdim ve disklerimin bios'da görünmediğini fark ettim. Sadece usb bellek ve Windows Boot Manager gözüküyor. Boot option seçeneğinden 2. sıraya disklerimi koyamıyorum ama kurulum esnasında disklerim gözüküyor ve hatta disklerin içeriğini silebiliyorum. Belki disklerim sorunludur diye düşündüm ve yeni bir disk taktım. O diske başka bir bilgisayarda Windows kurulu olduğu için bios menüsünde "Windows Boot Manager (SATA2)" olarak gözüktü. Ama format atıp denediğimde o diskle de kurulumu yapamadım. M2 SSD, 2 adet Dahili SSD ve HDD olmak üzere 4 adet diskle denedim ve hiçbiri bios'da gözükmüyor ve Windows kurulmuyor. Bios'u güncelledim, CSM ve Secure Boot'u kapatıp açarak ayrı ayrı denedim, Only Legacy, Legacy and UEFI, Only UEFI ayarlarıyla denedim, diskleri çıkartıp tekrar taktım, Bios'u sıfırladım, iso dosyasını tekrar yükledim, usb bellek değiştirdim ve öyle denedim, rufus ayarlarının hepsini denedim, Windows 11 .exe dosyasıyla usb ye kurup öyle denedim ama hiçbir şey fayda etmiyor. Sürekli yeniden başlayıp bios ekranına geliyor ve bios menüsünde usb dışındaki disklerim gözükmüyor. Sistemimi aşağıya yazıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

GeForce RTX 3060
16GB 3200Mhz RAM
RYZEN 5 5600
Anakart: Biostar B550MH

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,976
Üyeler
183,364
Son üye