Neler Yeni

Çözüldü✓ Windows 11 format sonrası bilgisayar Boot ekranında çöküyor

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
Cihaz Özelliklerim:

• Anakart: Asus B450MK-II
  • İşlemci: Ryzen 5 5600G
  • Ekran Kartı: APU (Dahili ekran kartı)
  • RAM: 2x8 GB 3600 MHz
  • Depolama:
    • 500 GB Kioxia M.2 SSD (%18 sağlık durumu)
    • 1 TB HDD
    • 500 GB HDD
Sorun:
Herkese merhaba, öncelikle iyi forumlar dilerim. Bilgisayarımda Windows 11 kullanıyordum ve eski kurulumda hiçbir sorun yaşamıyordum. Ancak format atmam gerektiği için sistemi yeniden kurdum. Format işlemini tam 3 farklı ISO dosyası ile yaptım, ancak sorun çözülmedi.

Bilgisayar normal bir şekilde başlıyor ve Windows yükleme ekranı tamamlandıktan sonra başka bir ekrana geçiyor. bkz.
photo_6019452796727837716_y.jpg

(logonun olmadığı, yalnızca bir yükleme animasyonunun göründüğü bir ekran).

Bu ekranda bilgisayar tamamen donuyor ve yaklaşık 1-2 dakika sonra kendini yeniden başlatıyor.

Bu döngü birkaç kez tekrarlandıktan sonra beni kurtarma menüsüne yönlendiriyor. Kurtarma menüsünde "Windows 11 ile devam et" seçeneğine tıkladığımda bazen açılıyor, bazen ise aynı sorun tekrar yaşanıyor.

Bilgisayarımda 3 disk var: bir adet %18 sağlıkta olan M.2 SSD ve iki adet HDD. Ayrıca son 1-2 aydır anakarta bağlı USB cihazlarım (örneğin mouse ve kulaklık) kendi kendine devre dışı kalıp tekrar çalışıyor. Bazı durumlarda, cihazların tekrar çalışması için fiziksel olarak çıkarıp takmam gerekiyor.

Tüm bu sorunlarla birlikte, çökme problemlerinden sonra Valorant da açılmamaya başladı.

Yardım İstediğim Konu:
Bu sorunların hangi donanımdan kaynaklandığını bulmama yardım eder misiniz? Teşekkür ederim.

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Sercan SAYİT
SSD sağlığı yüzünden sorun yaşıyor olmayasın? HDD üzerine kurmayı denedin mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdükadir
Diğer disklerde de işletim sistemi var mı?
Açılışta belki de sistem henüz tam yüklenmediği için diğer işletim sistemleri hatalı yükleme olarak görüyordu. Bu yüzden kurtarma menüsüne giriyordur.

BIOS'tan HDD'leri devre dışı bırak. Yükleme yapacağın SSD'yi yükleme ekranında "Bölümü Sil" komutunu kullanarak tamamen sil. Sonra sildiğin bölüme tıklayarak "İleri" seçeneğine tıkla. Gerekli biçimlendirmeyi Windows kendisi yapacaktır. Sonrasında yüzdelik yükleme ekranı gelecektir. Yükleme sonrası yeniden başlatma olacak. Ondan sonra ne olduğunu bildir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ISO dosyası güncek mi? Ne zaman indirdin?
Arkadaş doğru söylüyor diğerlerinde de yüklemeyi denediysen iz kalmıştır onları algılıyor hata veriyor olabilir eğer onları da yüklemek için uğraştıysan onları da temizlemelisin yani hepsini temizle açıkçası orada ayrılmış alan yazan bir sürücü olmamalı

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
Arkadaş doğru söylüyor diğerlerinde de yüklemeyi denediysen iz kalmıştır onları algılıyor hata veriyor olabilir eğer onları da yüklemek için uğraştıysan onları da temizlemelisin yani hepsini temizle açıkçası orada ayrılmış alan yazan bir sürücü olmamalı
Diğerlerine de denedim hepsini çıkardım tek disk denedim,kurulum ekranında iken sürücü sil dedim,ramleri çıkardım slot değiştirdim tek tek,İSO dosyası güncel bizzat microsofttan indirdim,diskpart tan clean yapıp denedim sıkıntı vardır diye tüm diskleri bicimlendirdim ama sorun hala devam ediyor bu artık sadece anakartla ilgili bir sorun olmaya başladı çünkü boot edilirken klavyeye dokunduğumda klavyenin ışıkları carpiliyor ve gidiyor

SSD sağlığı yüzünden sorun yaşıyor olmayasın? HDD üzerine kurmayı denedin mi?
Denedim hocam

Diğer disklerde de işletim sistemi var mı?
Açılışta belki de sistem henüz tam yüklenmediği için diğer işletim sistemleri hatalı yükleme olarak görüyordu. Bu yüzden kurtarma menüsüne giriyordur.

BIOS'tan HDD'leri devre dışı bırak. Yükleme yapacağın SSD'yi yükleme ekranında "Bölümü Sil" komutunu kullanarak tamamen sil. Sonra sildiğin bölüme tıklayarak "İleri" seçeneğine tıkla. Gerekli biçimlendirmeyi Windows kendisi yapacaktır. Sonrasında yüzdelik yükleme ekranı gelecektir. Yükleme sonrası yeniden başlatma olacak. Ondan sonra ne olduğunu bildir.

ISO dosyası güncek mi? Ne zaman indirdin?
Hocam clean dedim convert gpt dedim ve hiç dokunmadan ileri dedim yine aynı

Diğerlerine daha önce hiç yüklenmedi

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
C Ş
Diğerlerine de denedim hepsini çıkardım tek disk denedim,kurulum ekranında iken sürücü sil dedim,ramleri çıkardım slot değiştirdim tek tek,İSO dosyası güncel bizzat microsofttan indirdim,diskpart tan clean yapıp denedim sıkıntı vardır diye tüm diskleri bicimlendirdim ama sorun hala devam ediyor bu artık sadece anakartla ilgili bir sorun olmaya başladı çünkü boot edilirken klavyeye dokunduğumda klavyenin ışıkları carpiliyor ve gidiyor

Denedim hocam

Hocam clean dedim convert gpt dedim ve hiç dokunmadan ileri dedim yine aynı

Diğerlerine daha önce hiç yüklenmedi
Boot ederken klavye ışıklarının yanıp sönmesi normal. Bilgisayar açılışta kendine bağlı cihazları tanımaya çalışıyor. O yüzden ışıklar yanıp sönebilir.

Anakart değil de belki SSD ile alakalı sorun olabilir. Belirli yerlerde sektör hatası olduysa ve Windows kurulumu da bu sektörlere denk geliyorsa sonraki yeniden başlatmada bozuk sektör okunamadığından hata alıyor olabilirsin.

ISO dosyasını ne zaman indirdin? İndirdiğin tarihten itibaren eğer SSD'de sektör bozulmaları olduysa bu ISO dosyasına denk gelmiş olabilir.
Benzer bir sorunu da USB'ye yazdığım ISO dosyasında yaşadım çünkü.
Windows kurulum ekranına geliyordu ve yüzdelik yüklemeler yapılırken yüzdenin bir yerinde takılıyor ve hata veriyordu.

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
Boot ederken klavye ışıklarının yanıp sönmesi normal. Bilgisayar açılışta kendine bağlı cihazları tanımaya çalışıyor. O yüzden ışıklar yanıp sönebilir.

Anakart değil de belki SSD ile alakalı sorun olabilir. Belirli yerlerde sektör hatası olduysa ve Windows kurulumu da bu sektörlere denk geliyorsa sonraki yeniden başlatmada bozuk sektör okunamadığından hata alıyor olabilirsin.

ISO dosyasını ne zaman indirdin? İndirdiğin tarihten itibaren eğer SSD'de sektör bozulmaları olduysa bu ISO dosyasına denk gelmiş olabilir.
Benzer bir sorunu da USB'ye yazdığım ISO dosyasında yaşadım çünkü.
Windows kurulum ekranına geliyordu ve yüzdelik yüklemeler yapılırken yüzdenin bir yerinde takılıyor ve hata veriyordu.
Hocam ssd ile ilgili sorun yok hddye de kurdum yine ayni olay oldu sonra ramleri kurcaladim tek tek ramlere dokununca pc direkt çöküyor anladığım kadariyla

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Sercan SAYİT
Mesajların hepsini okumadım ama başka bir windows kurmayı denediniz mi? İsterseniz size modifiye bir windows önerisi yapabilirim kendimin de kullandığı.

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
Arkadaşlar sorunu çözdüm sistem apu ve iki ekran olduğu için çöküyormuş 2.ekranı çıkardım ve sorun çözüldü.

Top Bottom