Sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Kesinlikle temiz kurulum ile geçmeni tavsiye ederim.Sistemim imzamda yazıyor yüklesem sorun olur mu ve nasıl yükleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim
CPU-Z adlı programdan Mainboard kısmından kontrol edebilirsin ya da Windows arama kısmına msinfo32 yazarak BIOS sürümünü görebilirsin.hiç emin değilim hiç biri hakkında bios en son sürüm yüklümü diye nasıl bakıcam biosa mı girmem lazım
Bende GT 1030'lu bilgisayarımdada sorun yaşamadım işte şans.İmzayı referans vermeyin hocam. Bence eski sistemlerde geçilmemeli çünkü driver desteği olmuyor ve sıkıntı yaratabiliyor. Benim 1650ti laptopumda performans sorunu yaşamıştım.
Son BIOS sürümü 3802 ona güncellemeni tavsiye ederim nasıl yapacağını bilmiyorsan anlatırım.
hocam hiç bir fikrim yok bu olaylarla ilgili yardım ederseniz çok iyi olurSon BIOS sürümü 3802 ona güncellemeni tavsiye ederim nasıl yapacağını bilmiyorsan anlatırım.
Format kolay iş. Formatı kendin atacaksın, otomatik format gibi bir olay yok.hocam bir de formatı kendim atabilir miyim veya yüklerken otomatik format atılcakmı 32gb flashbelleğim var
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.hocam bir de formatı kendim atabilir miyim veya yüklerken otomatik format atılcakmı 32gb flashbelleğim var
Mesaj otomatik birleştirildi:
hocam hiç bir fikrim yok bu olaylarla ilgili yardım ederseniz çok iyi olur
önemli bir şey yok bilgisayar da her şey gidebilir çoğunlukla oyun yüklü zaten format atsam iyi olur çok fazla gereksiz şey yüklüFormat kolay iş. Formatı kendin atacaksın, otomatik format gibi bir olay yok.
Eğer yükseltirsen verilerin zarar görmeyecek ama format atarsan gider hepsi önemli olanları yedekle.
tamam hocam uygulayıp dönüş yapacağım ama belleği biçimlendirme olayını nasıl yapıcağım onu anlamadım(tamamdır kolay işmiş googledan baktım)1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 3802 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...dragon/helpdesk_bios/?model2Name=B450M-DRAGON
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra B450M-DRAGON-ASUS-3802.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki B450M-DRAGON-ASUS-3802.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Format belleğinizi önceki mesajlarda nasıl oluşturacağınızı anlattım üstteki mesajda da BIOS'u nasıl güncelleyeceğinizi anlattım. Bu videomda anlattım işlemleri nasıl yapacağınızı format ekranına girebilmek için bilgisayarı açarken ya da başlatırken F8 tuşunu spamlayın gelen ekranda UEFI...(flash bellek adı) yazanı seçin.önemli bir şey yok bilgisayar da her şey gidebilir çoğunlukla oyun yüklü zaten format atsam iyi olur çok fazla gereksiz şey yüklü
Önce BIOS'u güncelle. Formatı sonra at. Dosya gezginine girin buradan flash belleğe sağ tıklayın Dosya sistemi olarak FAT32'yi seçin ve başlatın dediğim gibi onun içinde de önemli şeyler varsa yedeğini alın.önemli bir şey yok bilgisayar da her şey gidebilir çoğunlukla oyun yüklü zaten format atsam iyi olur çok fazla gereksiz şey yüklü
Mesaj otomatik birleştirildi:
tamam hocam uygulayıp dönüş yapacağım ama belleği biçimlendirme olayını nasıl yapıcağım onu anlamadım
Yok önce BIOS'u güncelle.Alıntıyı görüntüle
Biçimlendirme olayını yaptım hocam şimdi sırada ne yapmalıyım format mı atayım bilgisayara