Neler Yeni

Windows 11 performans düşüşü yaratır mı?

FronX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,679
İsim
Deniz Efe
Sistemim imzamda yazıyor yüklesem sorun olur mu ve nasıl yükleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim

En İyi Cevap
Sistemim imzamda yazıyor yüklesem sorun olur mu ve nasıl yükleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Kesinlikle temiz kurulum ile geçmeni tavsiye ederim.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT...

FronX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,679
İsim
Deniz Efe
Öncelikle sürücü olarak bunları yükle:
1) Anakart Chipset sürücüsü: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 AMD Chipset Drivers yazanı indir.
2) Ekran kartı sürücüsü: https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/198480/tr bunu indir.
3) Kalan sürücüleri Windows Update üstünden denetle, onları yaptıktan sonra gelişmiş seçeneklere gir ve isteğe bağlı sürücüleri de güncelle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ürün anahtarını Windows Ayarlar/ Sistem/ Etkinleştirmeye gireceksin.

Ve ek olarak güç seçeneklerinden bilgisayarı yüksek performansa çek.
çok sağolun hocam gece gece bu kadar emek verdiniz yordum sizi kusura bakmayın çok teşekkür ederim iyi günler dilerim sistem başarıyla çalışıyor şuan da

hocam bir de son bir sorum olacak alt taraftaki görev çubuğu biraz fazla büyük görünüyor en fazla %100 boyuta getirebiliyorum altına inmiyor bunun bir çözümü var mı alışmam mı lazım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
çok sağolun hocam gece gece bu kadar emek verdiniz yordum sizi kusura bakmayın çok teşekkür ederim iyi günler dilerim sistem başarıyla çalışıyor şuan da
Önemli değil hocam, gene bir sorunun olursa etiketle beni iyi geceler dilerim.

hocam bir de son bir sorum olacak alt taraftaki görev çubuğu biraz fazla büyük görünüyor en fazla %100 boyuta getirebiliyorum altına inmiyor bunun bir çözümü var mı alışmam mı lazım
Maalesef boyutu küçülmüyor alışmanız gerek. Regedit üstünden falan değiştirmeye çalışmayın sonra bugta kalır YouTube da video falan izlerken.

FronX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,679
İsim
Deniz Efe
Önemli değil hocam, gene bir sorunun olursa etiketle beni iyi geceler dilerim.

Maalesef boyutu küçülmüyor alışmanız gerek. Regedit üstünden falan değiştirmeye çalışmayın sonra bugta kalır YouTube da video falan izlerken.
tamamdır hocam zamanla alışırım iyi geceler.

FronX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,679
İsim
Deniz Efe
@Emmree Hocam bir sorum daha olacak windowsa giriş yaparken başta sizin videoda dediğiniz gibi interneti söküp windowsa giremedim internete bağlayıp tekrar deneyin dedi illa şifre oluşturmak zorunda kaldım ve sonra pin oluşturmam gerektiğini söyledi onu da atlayamadım zorunluydu şuan pc yi her açarken pin istiyor bunu nasıl kapatabilirim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
@Emmree Hocam bir sorum daha olacak windowsa giriş yaparken başta sizin videoda dediğiniz gibi interneti söküp windowsa giremedim internete bağlayıp tekrar deneyin dedi illa şifre oluşturmak zorunda kaldım ve sonra pin oluşturmam gerektiğini söyledi onu da atlayamadım zorunluydu şuan pc yi her açarken pin istiyor bunu nasıl kapatabilirim
Windows Ayarlar/ Hesap/ Oturum açma seçenekleri oradan kaldırın hocam.

JSezar

80+ Silver
22h2 den sonra windows 11de sorun kalmadı.

FronX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,679
İsim
Deniz Efe
22h2 den sonra windows 11de sorun kalmadı.
dünden beri kullanıyorum oyun performansında artış yaşadım ne yüzünden oldu bilmiyorum valorant ta 400 500 fps arası alırken 600 fps civarı oynadım bugun 900fps e kadar çıktığı oldu format attım diye mi oldu anlamadım hiç mavi ekran yemedim(kurduktan sonra mavi ekran yiyip durdum diyen bi kaç kişi vardı) görüntüsü çok hoş ve yumuşak hissettiriyor acayip güzel hiç bir sorun yaşamadım

Windows Ayarlar/ Hesap/ Oturum açma seçenekleri oradan kaldırın hocam.
tamam hocam çok sağolun hallettim pin seçeneğini kaldır yeri varmış

FronX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,679
İsim
Deniz Efe
@Emmree Hocam tekrardan rahatsız ettim kusura bakmayın pini kaldırdım ama şimdi de direkt olarak parola istiyor kaldıramıyorum onu

1674134326480.png

artık hazırsınız yazısı var bir tek

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
@Emmree Hocam tekrardan rahatsız ettim kusura bakmayın pini kaldırdım ama şimdi de direkt olarak parola istiyor kaldıramıyorum onu

Alıntıyı görüntüle
artık hazırsınız yazısı var bir tek
Microsoft oturumundan dolayı büyük ihtimalle Gene Windows Ayarlar/ Hesaplar/ Aile ve diğer kullanıcılar sekmesini kontrol edin. Orada Microsoft hesabı olacak onu silebilirsiniz ama içindeki her şey silinecek.

FronX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,679
İsim
Deniz Efe
Microsoft oturumundan dolayı büyük ihtimalle Gene Windows Ayarlar/ Hesaplar/ Aile ve diğer kullanıcılar sekmesini kontrol edin. Orada Microsoft hesabı olacak onu silebilirsiniz ama içindeki her şey silinecek.
girdiğim key falan gidicek mi yoksa sadece hesap mı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
Top Bottom