Neler Yeni

YIL 2025 PERFORMANS OLARAK WİNDOWS 10 MU 11'Mİ

Shourd

80+ Gold
valla hiç bilmediğim işler usta
Mesaj otomatik birleştirildi:

İ5-12400F , 6700XT, 16 GB 3200 Mhz ram nasıl işler
deneyebilirsin ekran kartı olarak sistemin benimkinden iyi muhtemelen fps artışı olur ayrıca razer cortex kur derim

Shourd

80+ Gold
tam olarak işlevi nedir hocam programın
ram temizliyor arka plandaki uygulamaları kapatıyor mesela ben abartıp yapmıştım fps gerçekten artıyor şöyle valoya girerken sadece valonun ve riot işlemcisini açık bırakıyorum alt tab atmaya çalıştığımda mor bi ekran geliyor yani arkayı komple kapatıyor tabi oyuna alt f4 koyunca kapanıyor ama fps fark ediyor gidip ytden izleyebilirsiniz detaylı anlamak için

rageddon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Mert
ram temizliyor arka plandaki uygulamaları kapatıyor mesela ben abartıp yapmıştım fps gerçekten artıyor şöyle valoya girerken sadece valonun ve riot işlemcisini açık bırakıyorum alt tab atmaya çalıştığımda mor bi ekran geliyor yani arkayı komple kapatıyor tabi oyuna alt f4 koyunca kapanıyor ama fps fark ediyor gidip ytden izleyebilirsiniz detaylı anlamak için
biraz baktım da gereksiz dosya silme işlemini falan da yapıyor diye okudum eğer öyle bi seçeneğimiz varsa güzel olur bilgisayarımda arta kalan çok boş dosya vardır

Shourd

80+ Gold
biraz baktım da gereksiz dosya silme işlemini falan da yapıyor diye okudum eğer öyle bi seçeneğimiz varsa güzel olur bilgisayarımda arta kalan çok boş dosya vardır
Evet yapıyor diye biliyorum

rageddon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Mert
Evet yapıyor diye biliyorum
keşke daha önceden haberim olsaydı uygulamadan şuana kadar hiç duymamıştım. Bazen dosyaları temizlemek için ccleaner ve o tarz uygulamalara bakıyorum fakat pek güvenemiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
nadir göktan
Öncelikle merhabalar. 1 hafta sonra 2025'e girmiş bulunacağız fakat işletim sistemim hala Windows 10. Şuana kadar fazla takılmadım açıkcası bu konuya fakat son zamanlarda bazen takılmalar ani fps düşüşleri gibi şeylerle karşılaşıyorum nadirde olsa ve aklıma Windows 11 geldi. Biraz araştırma yaptım bazı arkadaşlar 10 daha iyi diyor bazıları 11 daha iyi diyor performans açısından. Bilgili birileri sorumu cevaplarsa sevineceğim, performans ve genel olarak iyileştirme anlamında ne yapmalıyım?

Sistemim
Ekran kartı : AMD Radeon 6700xt
İşlemci : İntel İ5-12400F
RAM : 16 GB 3200 Mhz
Kardeşim bu win 10 da win 11 de olmaz olsun valla ama insanı mecbur bırakıyorlar. Aynı ekran kartına ve aynı rame sahibiz. İşlemcilerimizde yakın sayılır bende ryzen 5 5600 var. Win 11 hiç bir şey yapmadan 4-5 gb ram kullanıyor. Fakat işyerimdeki plenus ve hys programı yüzünden mecbur win11 kullanıyorum.Win 10 da harika matah bir şey değil. Bunu linux kurunca anladım. Heroic Games Launcher ile bütün epic , gog ve amazon oyunlarımı çok daha performanslı takılmadan oynadım. Steam oyunları bile çok daha akıcı v daha yüksek fps veriyordu. Fakat maalesef ne yaptıysam bir çok windows uygulamasını linuxta çok rahat çalıştırmama rağmen işyerine ait hys programını beceremedim. Olmadı, olmuyor. Sonra mebcur win11 e döndüm. Çok daha hantal çok daha kısıtlayıcı bir işletim sistemi ama elim mecbur. Bu arada win11 keyi ben bir kaç siteden sorunsuz alıyorum. Ayda 2-3 kişiye alıyorum. Bir kaç site var pek sorun çıkmıyor. experlinsans , sağlam lisans , softexen bu sitelerden hangisi o an daha ucuz ise win ve ofis keylerini oradan al. Çok yazdım kusuruma bakma çünkü win11 e döndüm içim buruk.

DisastrousTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Nurullah Atlı
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Oyun. İkinci El, Matematik
Instagram
https://www.instagram.com/nurullah_atl
Steam
https://steamcommunity.com/id/disastroustr
Twitter
nurullah6152
Facebook
1000009873
Discord
Psyco6152#8468
yakın zamanda ikisinde de format atıp baştan kurup kullandım w11 den daha çok memnunum aslında ama fh5 oynuyorum w10 dayken 1 kere bile crash yemedim ama w11 de 1 haftada 5 6 kere crash yemişimdir belli yerlerde yapıyor bunu sebebini de bilmiyorum ama w10 dayken yapmadı hiç

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
intel 12. nesil ve yukarısı - AMD 5000 serisi ve yukarısı win 11 daha performanslı ve sorunsuz çalışıyor. Driver ile alakalı olarak.

rageddon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Mert
Kardeşim bu win 10 da win 11 de olmaz olsun valla ama insanı mecbur bırakıyorlar. Aynı ekran kartına ve aynı rame sahibiz. İşlemcilerimizde yakın sayılır bende ryzen 5 5600 var. Win 11 hiç bir şey yapmadan 4-5 gb ram kullanıyor. Fakat işyerimdeki plenus ve hys programı yüzünden mecbur win11 kullanıyorum.Win 10 da harika matah bir şey değil. Bunu linux kurunca anladım. Heroic Games Launcher ile bütün epic , gog ve amazon oyunlarımı çok daha performanslı takılmadan oynadım. Steam oyunları bile çok daha akıcı v daha yüksek fps veriyordu. Fakat maalesef ne yaptıysam bir çok windows uygulamasını linuxta çok rahat çalıştırmama rağmen işyerine ait hys programını beceremedim. Olmadı, olmuyor. Sonra mebcur win11 e döndüm. Çok daha hantal çok daha kısıtlayıcı bir işletim sistemi ama elim mecbur. Bu arada win11 keyi ben bir kaç siteden sorunsuz alıyorum. Ayda 2-3 kişiye alıyorum. Bir kaç site var pek sorun çıkmıyor. experlinsans , sağlam lisans , softexen bu sitelerden hangisi o an daha ucuz ise win ve ofis keylerini oradan al. Çok yazdım kusuruma bakma çünkü win11 e döndüm içim buruk.
Yok estağfurullah çok da güzel yazmışsın artık gına gelmeye başladı bu windowstan kullansak bi dert kullanamasak bi dert ne yapacağımı şaşırdım artık gerçekten

Shourd

80+ Gold
keşke daha önceden haberim olsaydı uygulamadan şuana kadar hiç duymamıştım. Bazen dosyaları temizlemek için ccleaner ve o tarz uygulamalara bakıyorum fakat pek güvenemiyorum
olabilir genelde oyuncular genelde biliyor ayrıca amacın dosya temizlemek ise ve güvenilir bi kaynak arıyorsan razer cortex harici sadece dosya ram temizliği için Microsoft PC Manager a bakabilirsin microsoft yapımı yani windows kulandığına gre güveniyorsundur diye düşünüyorum

rageddon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Mert
yakın zamanda ikisinde de format atıp baştan kurup kullandım w11 den daha çok memnunum aslında ama fh5 oynuyorum w10 dayken 1 kere bile crash yemedim ama w11 de 1 haftada 5 6 kere crash yemişimdir belli yerlerde yapıyor bunu sebebini de bilmiyorum ama w10 dayken yapmadı hiç
biraz daha süre vermeliyiz gibi Windows 11'e galiba

intel 12. nesil ve yukarısı - AMD 5000 serisi ve yukarısı win 11 daha performanslı ve sorunsuz çalışıyor. Driver ile alakalı olarak.
Bilemiyorum hocam şimdi olumlu yorumda çok olumsuz yorumda çok

olabilir genelde oyuncular genelde biliyor ayrıca amacın dosya temizlemek ise ve güvenilir bi kaynak arıyorsan razer cortex harici sadece dosya ram temizliği için Microsoft PC Manager a bakabilirsin microsoft yapımı yani windows kulandığına gre güveniyorsundur diye düşünüyorum
yok sadece dosya temizlemek değil fps artış gibi güzel seçenekleri de var ikisini aynı anda kullanırım da fps artışını nasıl sağlıyor fsr, dlss tarzı bir şey mi

Shourd

80+ Gold
biraz daha süre vermeliyiz gibi Windows 11'e galiba

Bilemiyorum hocam şimdi olumlu yorumda çok olumsuz yorumda çok

yok sadece dosya temizlemek değil fps artış gibi güzel seçenekleri de var ikisini aynı anda kullanırım da fps artışını nasıl sağlıyor fsr, dlss tarzı bir şey mi
biliyorum zaten başta bu yüzden razer cortexi önerdim fps artışını

1. Arka Plan Uygulamalarını Kapatma:
    Gereksiz çalışan uygulamaları durdurarak işlemci ve RAM üzerindeki yükü azaltır.
  2. RAM Optimizasyonu:
    Kullanılmayan bellek alanını temizleyerek oyun için daha fazla RAM sağlar.
  3. CPU Performans Modu:
    İşlemcinin yüksek performans modunu etkinleştirerek oyunların daha verimli çalışmasını sağlar.
  4. Sistem Hizmetlerini Devre Dışı Bırakma:
    Oyun sırasında gereksiz Windows hizmetlerini kapatarak kaynakları oyuna yönlendirir.
  5. Disk Optimizasyonu:
    Oyun yükleme sürelerini kısaltmak için diski optimize eder ve gereksiz dosyaları temizler.
  6. Oyun Odaklı Ayarlar:
    Grafik ve sistem ayarlarını otomatik optimize ederek oyunların stabil çalışmasını sağlar.
  7. FPS Gözetimi:
    Oyun sırasında FPS'yi izler ve anlık optimizasyon yapar.

kısaca böyle sistemi optimize ediyor oyuna yönlendiriyor

Top Bottom