Windows.old'u silersem ne olur?

DejavuTN

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
761
Bilgisayarın SSD'sinde yer kalmamış. İçindekileri incelerken Windows ve Windows.old adlı iki farklı klasör gördüm. Bunlardan old olanı silsem ne olur?

Normali 23 Gb yer kaplarken Windows.old 27 Gb yer kaplıyor.

1616738045368.png

o formattan önceki dosyaları saklar yani bilgisayara format attığın için eski bilgileri kurtarmak için o klasöre koyar silebilirsin sıkıntı çıkmaz

Sll
Bilgisayarın SSD'sinde yer kalmamış. İçindekileri incelerken Windows ve Windows.old adlı iki farklı klasör gördüm. Bunlardan old olanı silsem ne olur?

Alıntıyı görüntüle
gitsin çok gereksiz bir dosya
Post automatically merged:

Sadece bunu sil

Alıntıyı görüntüle
Kısaca tanımı:Eski windows dosyalarının saklandığı dosyalar;)

eğer verilerini aldıysan sil

o formattan önceki dosyaları saklar yani bilgisayara format attığın için eski bilgileri kurtarmak için o klasöre koyar silebilirsin sıkıntı çıkmaz
Sll

gitsin çok gereksiz bir dosya

Sadece bunu sil

Kısaca tanımı:Eski windows dosyalarının saklandığı dosyalar;)
eğer verilerini aldıysan sil
Silseniz bile tamamı silinmeyecektir zaten. Silmek için CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şunu yazabilirsiniz.
"RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old"
Tamamdır herkese teşekkür ederim sildim komple dosyayı ssd'de birazda olsa yer açıldı :)

Windows.old dosyası oluşuyorsa format temiz yapılmamış demektir. Format atarken üzerine yazdın değil mi? Yani biçimlendirmeden direkt format yaptın. Böyle önermem.

Geri