Windowsta Oluşan Garip Sorun

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
Sistemin psu toz filtresini temizlemek için kasanın tüm arka bağlantılarını çıkardıktan sonra kasayı aşağı alıp filtreyi çıkardıktan sonra güzelce temizleyip taktım.Arka bağlantılarıda yaptıktan sonra kasayı açtım.Windowstayken görev çubuğunda bulunan ağ simgesi gözükmedi.Sitelere girişte vs. sorun yoktu.Fakat windows update,windows defender vb. yerlere giremedim.Sanırım windows kaynaklı bir durum oluştu.Restart attıktan sonra düzeldi.Yani windowstaki ayarlara bile çok yavaş girmeye başladı sistem.Sanki çok eski bir Pc gibi.Bu neden olabilir acaba?Sonuçta toz filtresi temizledikten sonra böyle bir durum oluşması saçma değil mi?Veya öyle denk gelmiş olabilir. @crazyreign hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son düzenleme:
Sistemin PSU toz filtresini temizlemek için kasanın tüm arka bağlantılarını çıkardıktan sonra kasayı aşağı alıp filtreyi çıkardıktan sonra güzelce temizleyip taktım.Arka bağlantılarıda yaptıktan sonra kasayı açtım.Windowstayken görev çubuğunda bulunan ağ simgesi gözükmedi.Sitelere girişte vs. sorun yoktu.Fakat windows update,windows defender vb. yerlere giremedim.Sanırım windows kaynaklı bir durum oluştu.Restart attıktan sonra düzeldi.Yani windowstaki ayarlara bile çok yavaş girmeye başladı sistem.Sanki çok eski bir PC gibi.Bu neden olabilir acaba?Sonuçta toz filtresi temizledikten sonra böyle bir durum oluşması saçma değil mi?Veya öyle denk gelmiş olabilir. @crazyreign hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bende kasanın tozunu aldığımda aynı yavaşlık oldu bende de 1-2 güne düzeldi bende

Bazen afallayabilir sistem, mesela bende temizleme yaparken PSU şalterini kapattığım da Bios sıfırlayabiliyor, düzeldikten sonra çok takmaya gerek yok.

Bazen afallayabilir sistem, mesela bende temizleme yaparken PSU şalterini kapattığım da Bios sıfırlayabiliyor, düzeldikten sonra çok takmaya gerek yok.
Yok bios sıfırlamamış.Zaten benim yaptığımda genel bir temizlikten ziyade toz filtresi temizliği oldu.

Yok bios sıfırlamamış.Zaten benim yaptığımda genel bir temizlikten ziyade toz filtresi temizliği oldu.

Sizde Bios sıfırlayacak diye bir şey yok zaten, o benim yaşadığım bir tuhaflık. Böyle tuhaflıklar olabilir demek istedim, kalıcı ve rahatsız edici bir arıza veya sorun oluşmadığı sürece takmayın.

Bende kasanın tozunu aldığımda aynı yavaşlık oldu bende de 1-2 güne düzeldi bende
Bendeki restarttan sonra düzeldi.Sanırım bütün usb girişlerini çıkarıp taktıktan sonra windows hantallaşabiliyor.Çünkü sistemin hızı açısından bir problem olmadı.Normal masaüstü kullanımı gayet hızlıydı sitemin.Windowsun hizmetleri ile ilgili bir problem bu.Ne update'ye ne de doğru dürüst ayarlara girebilmiştim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizde Bios sıfırlayacak diye bir şey yok zaten, o benim yaşadığım bir tuhaflık. Böyle tuhaflıklar olabilir demek istedim, kalıcı ve rahatsız edici bir arıza veya sorun oluşmadığı sürece takmayın.
Windows'un hizmet veya servisleri ile ilgili geçici bir sorun oldu sanırım.Çünkü internet bağlantısının olup olmadığı bile gözükmedi.Fakat sitelere vs. giriş yapabildim.Windows'un anlık buglarından birisi olduğunu düşünüyorum

Bendeki restarttan sonra düzeldi.Sanırım bütün usb girişlerini çıkarıp taktıktan sonra windows hantallaşabiliyor.Çünkü sistemin hızı açısından bir problem olmadı.Normal masaüstü kullanımı gayet hızlıydı sitemin.Windowsun hizmetleri ile ilgili bir problem bu.Ne update'ye ne de doğru dürüst ayarlara girebilmiştim.

Windows'un hizmet veya servisleri ile ilgili geçici bir sorun oldu sanırım.Çünkü internet bağlantısının olup olmadığı bile gözükmedi.Fakat sitelere vs. giriş yapabildim.Windows'un anlık buglarından birisi olduğunu düşünüyorum

Hangi sürümü kullanıyorsunuz ? 2004 mü ?

Oda olabilir, bende 1909 kullanıyorum, 1903, 1909, 2004 gibi windows 10 un güncel sürümlerinde olabilir böyle şeyler. Hala tam oturmadı Win 10 :D.
Yani insanlarda paranoyaklığa sebep oluyor bu durumlar hocam.Bi dünya para kazanıyorlar ama hala üzerine durmuyorlar bence pek.

Elden geleni yapıyorlar ama inan kolay değil :D.
Hocam orası öyledir,fakat onca insan çalışıyor bu şirketlerde.Herkesin mi gözünden kaçıyor acaba:unsure:

Elden geleni yapıyorlar ama inan kolay değil :D.
2004 sürümünde çok sorun yaşayanlar,mavi ekran yiyenler oldu.Yani adam sisteminden mi şüphelensin yoksa windowstan mı,yoksa sürücülerden mi?İnşallah bir an önce düzelirde herkes rahata kavuşur.

Hocam orası öyledir,fakat onca insan çalışıyor bu şirketlerde.Herkesin mi gözünden kaçıyor acaba:unsure:

2004 sürümünde çok sorun yaşayanlar,mavi ekran yiyenler oldu.Yani adam sisteminden mi şüphelensin yoksa windowstan mı,yoksa sürücülerden mi?İnşallah bir an önce düzelirde herkes rahata kavuşur.

Gözden kaçmayla ilgili değil pek, yani adamlar yazılımda elden geldiğince düzeltiyor ama farklı bir sorun oluştuğunun farkın da olmaybilir yada yeni güncelleme gelirken başka sorun çıktığında o güncelleme içerisinde düzeltilemiyor. Yani ben site yaparken kodlara boğulduğum zamanları hatırlarım, hiç kolay değil :D.

Geri