Yardım Wireless Mouse PC ye baglanmiyor

Ömər Züliyev

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
85
Merhaba, elimde Redragon M916 PRO 4K mouse var, kutusundan cikan type-c kablosu ile baglamaya calisiyorum amma baglanmiyor, sadece sarj edilme ışığı yanıyor. Şarj ediyorsa peki neden fare çalışmıyor? Ama xiaomi telefonun adaptörünün type-c kablosunu takınca mouse çalışıyor. Kutudan çıkan type-c kablosunu yanlış falanmı kullanıyorum ben? Xiaominin type-c kablosunu kullanırsam bataryaya veya mousa zararı olurmu?

mouse'u bilmiyorum o yüzden marka modelden bağımsız yorum yapıcam. Bazı type-c kabloları yalnızca şarj etmeye yarıyor herhangi bir veri aktarımına izin vermiyor. İçinden çıkan kablo sadece şarj etmen için koyulmuş olabilir. Başka bir kablo ile kullanmanın hiçbir zararı olmaz.

Bu arada kutudan çıkan kablo ile BIOS da çalışıyor mouse, ama windowsda çalışmıyor, sebebi sizce nedir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Emre_kymk
o zaman sorun kabloda değildir windowsta geçerli bi ayarı vs. olabilir ayrı bir programı var mı mouse'un ?

var, ama görmüyor mousu. Cihazı bağlayın diyor. Ama hal buki mouse PC ye bağlı
driver ile alakalı bir sorun olabilir. Mouse'un ayrı bir programı, yazılımı, markanın 3. partı herhangi bbir uygulaması VAR MI ?

Geri