ben mantıksız buluyorum, pc yi sadece oyun için kullanmadığımdan ama umarım çok zararına satmamıştır üzdü birazbirkaç arkadaşım pc satıp konsola geçmeye başladılar bile bir tanesi ekran kartı ve ram fiyatlarından dolayı pc tamamlayamadan zararına sattı anakartını falan
yaşanan olayın bunla pek alakası yok hocam. Global bir sorun bu. Ülkede zam gelmesi başka bir şey ki enflasyonist ortamda her ne kadar kızsamda gelmesi normal maalesef. Tabi bizi sanki bilmiyor sananlar olduğunu da unutmamak gerek o yüzden hak etmeyen fiyatları ödemeyin.Kesin gelecek zaten. asgari ücret zammı vs. derken teknoloji marketleri etiketleri güncellemeye başladı bile.
tercih meselesi hocam katılmıyorum benbende öyle, X3D bana abartı geliyor ayrıca. Güzel teknoloji seviyorum fakat ben işlemcimin oyun odaklı olmasını değil gerçekten işlem kapasitesi güçlü hem oyunda hem renderda hem ağır işlerde güçlü performans ortaya koymasını isterim. AMD bunu muhtemelen çözecektir o zaman X3D ye geçerim ama şu anlık planım 7500F ile girmekti ve zen6 çıktığında 10600x e yükseltmek, olursa 10700x.
zaten tercih meselesi hocam ama X3D er render ve iş yüklerinde yeteri kadar iyi değil bu da bir gerçek. 9800X3D bu konuda biraz iyidi fakat şahsen 9900X veya 9950X gibi bir canavarı almayı tercih ederim ben. Eğer zen 6 ki zen6da olacağını sanmıyorum veya zen 7 de cidden bu çözülür ve X3D artık mainstream olursa o zaman tadından yenmez alırım bende mesela.tercih meselesi hocam katılmıyorum ben
X3D nin yeterli olmadığı görüşüne çok katılamıyorum Evet render ve ağır iş yüklerinde düz X serisi veya 9950X gibi işlemciler daha güçlü bunu kabul ediyorum ama X3D de genel kullanımda ve oyunla birlikte yürüyen senaryolarda daha güçlü ve dengeli Zen 6 veya Zen 7 ile bu fark daha da azalırsa zaten herkes için daha cazip hale gelecek dedin gibi ama şuanda Kullanıcıya göre iki ayrı seri var iki seride amacına göre ayrılmış AMD tek bir model yapmama sebebi bence Büyük cache ile yüksek saat hızını aynı anda sürdürmek , imkansız değil ama pekte kolay değil umarım yaparlar bizde yükseltirizzaten tercih meselesi hocam ama X3D er render ve iş yüklerinde yeteri kadar iyi değil bu da bir gerçek. 9800X3D bu konuda biraz iyidi fakat şahsen 9900X veya 9950X gibi bir canavarı almayı tercih ederim ben. Eğer zen 6 ki zen6da olacağını sanmıyorum veya zen 7 de cidden bu çözülür ve X3D artık mainstream olursa o zaman tadından yenmez alırım bende mesela.
Tamam global bir sorunda bunun içine fırsatçılık da girmiyor mu? Global de 1 zam gelse bize 5 olarak yansıyor bu durum. Nsıl bir memlekette yaşıyoruz arkadaş vallahi kaçıp gideceğim en sonunda biktim. Asgari ücret parasına 32 gb ram alınıyor ya.ben mantıksız buluyorum, pc yi sadece oyun için kullanmadığımdan ama umarım çok zararına satmamıştır üzdü biraz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
yaşanan olayın bunla pek alakası yok hocam. Global bir sorun bu. Ülkede zam gelmesi başka bir şey ki enflasyonist ortamda her ne kadar kızsamda gelmesi normal maalesef. Tabi bizi sanki bilmiyor sananlar olduğunu da unutmamak gerek o yüzden hak etmeyen fiyatları ödemeyin.
Ben de çok mutluyum CS2'de ryzen 5 7600 ile 350-450 fps aldğım yerde 9800x3d ile 550-700 fps alıyorum tercih ve uzun ömür meselesiX3d ile hiç işim yok valla 7500f' im ile mutluyum.
Eskiden böyle 500 fps almıyorsan oyun oynamıyorsun algısı yoktu zaten. Patates grafiklerle 25 30 fps alıyorsak mutluyduk.Ben de çok mutluyum CS2'de ryzen 5 7600 ile 350-450 fps aldğım yerde 9800x3d ile 550-700 fps alıyorum tercih ve uzun ömür meselesi
Eskiden çok daha fazla mutluydum intel celeron 400 8mb ram 4 mb savage 3d ekran kartı acaba bu oyunu kaldıracak mı merakı sonra oynanabilir olunca gelen keyif ,Şimdi oyundan çok herkes parçanın getirisini götürüsünü konuşuyor her şey para ekseninde şekillenmiş ve boş gibi.
Ben takip ettiğim hiçbir pc ürününde şu ana kadar global kaynaklı krizlerde globale 1 gelip Türkiyeye 5 geldiğini görmedim. Fırsatçılık zaten var ama dikkat edersen onların fiyatı zaten yüksek ve yüksek fiyattan alınmayınca illaki düşürüyorlar ayrıca fırsatçılık sadece Türkiyede yok her yerde var fakat daha azda olabilir daha çokta. PC dışındaki şeylerde fahiş fiyat olması başka konu tabi, daha geçen gün 40a aldığım çikolata bugün 50 olsa şaşırmıyorum artık.Tamam global bir sorunda bunun içine fırsatçılık da girmiyor mu? Global de 1 zam gelse bize 5 olarak yansıyor bu durum. Nsıl bir memlekette yaşıyoruz arkadaş vallahi kaçıp gideceğim en sonunda biktim. Asgari ücret parasına 32 gb ram alınıyor ya.
9700x çok daha mantıklı 7800x3d 1 2 yıla popülaritesi biter çok sayıda x3d piyasaya girecek çünkü ve aralarında pek fark yok7600den 9700x e mi gecilmeli yoksa 7800x3d mi