- Konu Sahibi Konu Sahibi
15 e bulunuyorne kadar bu
15 e bulunuyorne kadar bu
USB4.0 olması baya iyi (ayrıca bu Type C girişi DisplayPort olarak da kullanılabiliyor) ama VRM olarak 8 faz + doubler var 8faz 60A(aslında gigabyte tarafında 60A yazan tüm anakartlar 55A) doubler yapısıyla geliyor süper değil yani bu anakart sadece çok şık ama.Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI 7 DDR5 2 AM5 ATX
bu çok hoşuma gitti bütçeyi biraz aşsada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
![]()
hocam önerileriniz çok değerli fakat tek sorun pc beyaz olacağı için anaakrt siyah olursa biraz kötü dururUSB4.0 olması baya iyi (ayrıca bu Type C girişi DisplayPort olarak da kullanılabiliyor) ama VRM olarak 8 faz + doubler var 8faz 60A(aslında gigabyte tarafında 60A yazan tüm anakartlar 55A) doubler yapısıyla geliyor süper değil yani bu anakart sadece çok şık ama.
Ayrıca garip ama Wifi7 olmasına rağmen 320Mhz yok sanırım yazmıyor sitesinde. Başka bir kaynakta oldugu söyleniyor sitesinde yazmıyor muhtemelen vardır ama.
Bütçe korumak adına direkt siyah olması dert değilse B850 TUF-E alıp geçin 7800X3D gibi bir işlemci için cok yeterli 15 etmez bu aorus en belirgin özelliği USB4(dp) o kadar
B850'lerde X16 Gen 5 destekleyene hiç denk gelmedim. Ben X serisi ve B650E'ler dışında desteklenmiyor diye biliyordum.B850 lerde de ekran kartı slotu ve 1. m2 slotu gen 5 destekleyebiliyor
B850'lerde X16 Gen 5 destekleyene hiç denk gelmedim. Ben X serisi ve B650E'ler dışında desteklenmiyor diye biliyordum.
Alıntıyı görüntüle
Destekleyen B850'ler hangileri?
Benim aklım b850m gaming plus wifi6e ve wifi7 lere gitmiş m.atx versiyonlarında wifi6e nin fazı 2 daha fazla ve heatsinkleri daha büyük wifi7 versiyonundan. Wifi6e 12+1+1, Wifi7 10+1+1Bu arada Wifi6e olanın VRM sogutucaları Wifi7 olana göre baya daha kücük. GPU da 5.0 yok ama M2 de ilk slotta var ki bence önemli olan o ama Wifi7 modeli varken alınmaz. Wifi7 olan model de özellikle Wifi 7 aranmıyorsa TUF B850-E varken alınmaz.
Çipset cok onemli değil çoğu b850 1 ekran kartı ve 1 m2 için pci 5.0 desteği sunuyor ve bu baya yeterli zaten850 giriş seviyenden iyidir x670
B850'lerde X16 Gen 5 destekleyene hiç denk gelmedim. Ben X serisi ve B650E'ler dışında desteklenmiyor diye biliyordum.
Alıntıyı görüntüle
Arada birkaç tane destekleyen var, benim izlenimime göre genellikle bunlar ASRock oluyor. Tabii yanlış hatırlamıyorsam.B850'lerde X16 Gen 5 destekleyene hiç denk gelmedim. Ben X serisi ve B650E'ler dışında desteklenmiyor diye biliyordum.
Alıntıyı görüntüle
Çipset cok onemli değil çoğu b850 1 ekran kartı ve 1 m2 için pci 5.0 desteği sunuyor ve bu baya yeterli zaten
EvetAlıntıyı görüntüle
bu destekliyor mu tam teknik kısımlarını anlamıyorum ama
Evet destekliyorAlıntıyı görüntüle
bu destekliyor mu tam teknik kısımlarını anlamıyorum ama