Yardım X670 vs B850 Anakart

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI 7 DDR5 2 AM5 ATX

bu çok hoşuma gitti bütçeyi biraz aşsada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE 8000MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX  Anakart | ITOPYA
USB4.0 olması baya iyi (ayrıca bu Type C girişi DisplayPort olarak da kullanılabiliyor) ama VRM olarak 8 faz + doubler var 8faz 60A(aslında gigabyte tarafında 60A yazan tüm anakartlar 55A) doubler yapısıyla geliyor süper değil yani bu anakart sadece çok şık ama.
Ayrıca garip ama Wifi7 olmasına rağmen 320Mhz yok sanırım yazmıyor sitesinde. Başka bir kaynakta oldugu söyleniyor sitesinde yazmıyor muhtemelen vardır ama.
Bütçe korumak adına direkt siyah olması dert değilse B850 TUF-E alıp geçin 7800X3D gibi bir işlemci için cok yeterli 15 etmez bu aorus en belirgin özelliği USB4(dp) o kadar

Wifi 7 şart ise de B850 Gaming Plus alın.

Ayrıca piyasadki cogu Wifi 7 anakartta 320mhz desteğinin görünmemesi bağırttı

USB4.0 olması baya iyi (ayrıca bu Type C girişi DisplayPort olarak da kullanılabiliyor) ama VRM olarak 8 faz + doubler var 8faz 60A(aslında gigabyte tarafında 60A yazan tüm anakartlar 55A) doubler yapısıyla geliyor süper değil yani bu anakart sadece çok şık ama.
Ayrıca garip ama Wifi7 olmasına rağmen 320Mhz yok sanırım yazmıyor sitesinde. Başka bir kaynakta oldugu söyleniyor sitesinde yazmıyor muhtemelen vardır ama.
Bütçe korumak adına direkt siyah olması dert değilse B850 TUF-E alıp geçin 7800X3D gibi bir işlemci için cok yeterli 15 etmez bu aorus en belirgin özelliği USB4(dp) o kadar
hocam önerileriniz çok değerli fakat tek sorun pc beyaz olacağı için anaakrt siyah olursa biraz kötü durur

B850 lerde de ekran kartı slotu ve 1. m2 slotu gen 5 destekleyebiliyor
B850'lerde X16 Gen 5 destekleyene hiç denk gelmedim. Ben X serisi ve B650E'ler dışında desteklenmiyor diye biliyordum.
amd_am5_chipsets.webp

Destekleyen B850'ler hangileri?

B850'lerde X16 Gen 5 destekleyene hiç denk gelmedim. Ben X serisi ve B650E'ler dışında desteklenmiyor diye biliyordum.
Alıntıyı görüntüle

Destekleyen B850'ler hangileri?

Bu anakart ayrıca Wifi7 320 mhz desteğine de sahip.
Muhtemelen diğerleri de sahip ama 160mhz yazıyor muhtemelen bilmediğim bir kelime oyunu yüzünden sanmıyorum wifi7 + 160 mhz olacaklarını

Bu arada Wifi6e olanın VRM sogutucaları Wifi7 olana göre baya daha kücük. GPU da 5.0 yok ama M2 de ilk slotta var ki bence önemli olan o ama Wifi7 modeli varken alınmaz. Wifi7 olan model de özellikle Wifi 7 aranmıyorsa TUF B850-E varken alınmaz.
Benim aklım b850m gaming plus wifi6e ve wifi7 lere gitmiş m.atx versiyonlarında wifi6e nin fazı 2 daha fazla ve heatsinkleri daha büyük wifi7 versiyonundan. Wifi6e 12+1+1, Wifi7 10+1+1

Geri