Neler Yeni

X870, X670, B650 arasindaki farklar nelerdir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin yıldırım
Bütçe
12000
Arkadaşlar ben pc topluyorum anakart alacağım fakat kafam allak bullak abi bunlar arasındaki fark nedir? Pc açılış süresinde ya da uygulama açılış süresinde herhangi bir fark oluyor mu ? Allah rızası için yardım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Merlin
Arkadaşlar ben pc topluyorum anakart alacağım fakat kafam allak bullak abi bunlar arasındaki fark nedir? Pc açılış süresinde ya da uygulama açılış süresinde herhangi bir fark oluyor mu ? Allah rızası için yardım.
işlemciniz ekran kartınıız nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci Ryzen 9800x3d ekran kartı daha almadım. 5000 serisini bekliyorum. 4080 süper ve ya 5080 almayı düşünüyorum.

asko56

80+ Silver

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
HasHoca
Valla bende bilmiyorum. Abi biri şu konuyu açıklasın artık.
Hocam X serisi anakartlar B serisi anakartlara göre daha fazla sokete sahip , vrm olayı var ve chipset olarak daha güçlü , bu yüzden daha üst düzey sistemler için kullanılıyor . B serisi anakartlar ise biraz orta düzeye kaçıyor , sizin sisteminizde üst düzey olacağı için X serisi bakmalısınız .

Rogas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Rogas
Harika bir bilgiye sahip değilim ama hocalarım gelene kadar merakını gidersin. Pcle4.0 desteği m2 slot adeti , rgb çıkışına kadar fark ediyor. 9800x3d alıyorsan üst düzey bir sistemin var anakarta da masraf yapmalısın
Hatta bu fark x870 lerin içinde bile değişim gösteriyor.
Misal Asrock pro Rs giriş asrock steel legend bir üstü bunlarda bile ufak tefek farklar var pro rs 3.ssd slotu gen 3 steel legend gen4

Yani geleceğe dönük olsun parçaların güzel
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu linkten x870 basıp Asus asrock msi ların kendi içinde sıralamasına bakabilirsin
Link Alıntıdır

Linkte ankartların tüm bilgilerinde yer alıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin yıldırım
Hocam X serisi anakartlar B serisi anakartlara göre daha fazla sokete sahip , vrm olayı var ve chipset olarak daha güçlü , bu yüzden daha üst düzey sistemler için kullanılıyor . B serisi anakartlar ise biraz orta düzeye kaçıyor , sizin sisteminizde üst düzey olacağı için X serisi bakmalısınız .
Vrm ve chipset bana ne gibi avantaj sağlayabilir?

Harika bir bilgiye sahip değilim ama hocalarım gelene kadar merakını gidersin. Pcle4.0 desteği m2 slot adeti , rgb çıkışına kadar fark ediyor. 9800x3d alıyorsan üst düzey bir sistemin var anakarta da masraf yapmalısın
Hatta bu fark x870 lerin içinde bile değişim gösteriyor.
Misal Asrock pro Rs giriş asrock steel legend bir üstü bunlarda bile ufak tefek farklar var pro rs 3.ssd slotu gen 3 steel legend gen4

Yani geleceğe dönük olsun parçaların güzel

Bu linkten x870 basıp Asus asrock msi ların kendi içinde sıralamasına bakabilirsin
Link Alıntıdır

Linkte ankartların tüm bilgilerinde yer alıyor
Teşekkürler inceleyeceğim şimdi 🙏🏼🙏🏼

asko56

80+ Silver

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,957
İsim
Orkun
Chipsetleri daha güncel.
Veriyollarının PCI sürümü daha güncel.
Faz sayısı fazla.
Pasif soğutmalar daha fazla (bazı modellerde fan bile bulunabiliyor).
Sata portları, M.2 yuvaları, ekran kartı soketleri daha fazla.
Anakartın USB girişleri vs. daha fazla. (Adet olarka yani)
X Serisi anakartlar zaten her şeyden fazla fazla olduğu için genelde ATX boyutunda olurlar.
Takacağınız kasa da haliyle büyük olur.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Herkes bildiği kadar yorum yapmış, bu anakartlar arasında genel olarak SSD Slot Farkı, Sata portları Farkı, Veri Yolu Hızları arasında farklar mevcuttur Pcie 4.0x8-16 vs 5.0 gibi. Ek olarak biraz daha fazla USB port bulunur ama hepsinde zaten ihtiyacın kadar minimum vardır bunu fark olarak saymıyorum. Ama bu demek değildir ki B650 diğerlerinden kötüdür. Hepsinden önce bakman gereken şey Faz VRM ve Mosfet yapısıdır. Hepsinde minimum SSD gen 4 destekli aynı şekilde GPU soketi de. İyi bir VRM Mosfete sahip B650 anakart orta halli veya ucuz X serisinden her zaman çok daha iyidir. Bu bağlamda elindeki bütçeyle alabileceğin en iyi b650 en iyi x670 ve en iyi x870 anakartın VRM Mosfet yapılarını karşılaştır kaç Amper güç verebiliyor onları karşılaştır. Daha sonra bakacağın yer Pcie gen 4 vs 5 olsun.

Yapacağın örnek karşılaştırma :

X670E ( E modeller her zaman düz seriye göre çok daha iyidir ) 12.000 TL

ASROCK X670E PRO RS

14+2+1 Power Phase, 60A SPS
PCIe Gen5 (Graphics, M.2)

B650 10.000 TL
ASUS TUF GAMİNG B650 PLUS

12+2 güç aşaması 60A
M.2 Depolama için PCIe® 5.0

Bu şekilde bakarak hangisi senin için daha uygun bakabilirsin. Hepsinde elindeki işlemciyi sorunsuz kullanırsın. Soket farkı teknoloji farkı genel olarak değişir. Sunduğu ARGB portlar artabilir vs. vs.

Son düzenleme:
Top Bottom