Neler Yeni

Xbox Game Pass ZAM YOLDA! Nasıl korunabiliriz?

CptSpork

80+ Bronze
Ben Ocak ayı civarında 1 yıllık satın almıştım 180TL'ye. Şu an tekrar 1 yıllık alabiliyor muyum yoksa abonelik bitene kadar beklemek mi zorundayım?
Sanırım alamıyorsunuz. Benim 1 aylık Game Pass'ım vardı. İşlemlere başlamadan önce anında iptal edip para iadesi aldım. Ardından işlemleri yapıp 1 yıllık satın aldım.

salihuysal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Salih Uysal
Konsolda da 30 TL, bilgisayarda da 30 TL. Buradaki işlem 4 Kere 3 Aylık Xbox Live Gold üyeliği alıp 12 Ay sonunda üstüne + 1 Game Pass Ultimate alıp 13 Aylık Game Pass Ultimateye dönüştürmek. Yani konsol içinde bilgisayar içinde aynı. Sadece işlemin sonunda normal game pass yerine 45 TL'lik Ultimate Game Pass alıyorsunuz o kadar.

345 TL hiç bir şey. Özellikle cashback veren kartlarla alırsan daha ucuza geliyor. https://forum.donanimarsivi.com/konu/hangi-kart-ne-kadar-cashback-veriyor-tam-liste.756011/

İçinde EA Play oyunları olduğunuda varsayarsak kaçırılmaması lazım. Hatta dediğim gibi, biraz araştırın ancak bildiğim kadarıyla bir Game Pass üyeliği, 1 bilgisayar ve 2 Konsoldan kullanılabiliyor. Yani arkadaşlarınızla ortak da alabilirsiniz 3 yıllık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Microsoft hesabında Abonelikler kısmında Game Pass'e geliyorsun. İptal et kısmında 2 seçenek var. İstersen aboneliğini sonuna kadar kullan, ondan sonra daha para almıyalım seçeneği var. İkinci seçenek ise bu gün aboneliğini iptal edip kullanmadığın kadar paranı iade edelim seçeneği var.

İkinci seçeneği seçtim anında iptal oldu. Ardından işlemleri yaptım.
Alıntıyı görüntüle

Yaparken video kayıdı aldım fakat youtube üzerinde paylaşıp ardından bu forumda paylaşsam reklam olacak izin vermezler. Konu açabilirim belki ama yukarıda bir arkadaş başka foruma ait güzel bir konu paylaşmış zaten.
Olan üyeliği iptal edip, 4 kere 3 aylık xboxlive gold alıyoruz (tanesi 75). Ardından en son 45 TL'ye ultimate alıyoruz işlemem tamam mı oluyor?

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Furkan Görür
Teşekkürler birazdan 1 yıllık alacağım konu dursun

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Jack Rose
İlgilendiği Kategoriler
Bilişim sistemleri, Siber Güvenlik, Network, Oyun, Bilgisayar, sunucular
Ben bugün 13 aylık aldım

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,669
İsim
misfit
Sanırım alamıyorsunuz. Benim 1 aylık Game Pass'ım vardı. İşlemlere başlamadan önce anında iptal edip para iadesi aldım. Ardından işlemleri yapıp 1 yıllık satın aldım.
O zaman yazık olacak. 11 Şubat 2024'e kadar üyeliğim devam edecekmiş. Umarım çok zam yemez.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Furkan Görür
xboxta çalışan birisine sordum öyle bir bilgi yok dedi şuanlık zam konusu ile ilgili

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Bir Xbox Gamepass hesabını arkadaşımla birlikte kullanabiliyor muyum ?

CptSpork

80+ Bronze
xboxta çalışan birisine sordum öyle bir bilgi yok dedi şuanlık zam konusu ile ilgili
Dolar bu kadar hızlı yükselirken, yıl sonu dolar tahminleri 30 TL olurken ve Xbox Showcase'de tanıtılan oyunlar ilk günden gamepass'e eklenecekken üstüne de yukarıdaki "21 Gün içinde sona erecek" uyarısı varken ne beklemeliyiz?

3 Yıllık 600 TL'ye alındığı dönemde alamayanlar çok üzülmüştü. Bu tren kaçmadan önceki son fırsat.

Bir Xbox Gamepass hesabını arkadaşımla birlikte kullanabiliyor muyum ?
Emin olmamakla beraber, bilgisayardan 1 Kişi, konsoldan 2 kişi kullanabiliyor diye görmüştüm.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Emin olmamakla beraber, bilgisayardan 1 Kişi, konsoldan 2 kişi kullanabiliyor diye görmüştüm.
Hocam aynı anda oynamazsak sıkıntı olmaz bence. Çünkü benim iki bilgisayarım var ikisinde de farklı oyun oynamak için kullanıyorum mesela

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Furkan Görür
Dolar bu kadar hızlı yükselirken, yıl sonu dolar tahminleri 30 TL olurken ve Xbox Showcase'de tanıtılan oyunlar ilk günden gamepass'e eklenecekken üstüne de yukarıdaki "21 Gün içinde sona erecek" uyarısı varken ne beklemeliyiz?

3 Yıllık 600 TL'ye alındığı dönemde alamayanlar çok üzülmüştü. Bu tren kaçmadan önceki son fırsat.

21 gün olayını sordugumda kampanya vardır dedi şuanlık şirket içi bir zam konuşulmamış sorduğum kişi arge kısmında çalışıyor. Ama yine de belli olmaz ŞAAKK diye bi zam gelebilir diye şimdi 1yılık alıyorum bnde

CptSpork

80+ Bronze
21 gün olayını sordugumda kampanya vardır dedi şuanlık şirket içi bir zam konuşulmamış sorduğum kişi arge kısmında çalışıyor. Ama yine de belli olmaz ŞAAKK diye bi zam gelebilir diye şimdi 1yılık alıyorum bnde
Aynen öyle belli olmaz hocam. Discord'da şak diye zam yaptı. Bir de fiyat konusunu bence Xbox Türkiye değil de doğrudan Microsoft belirliyordur bence.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Furkan Görür
375tl 1 yıllık aldım şimdi.

YazılımKafa

80+ Silver
Dün forumda bu konuyu oluşturmuştum, önemli bir gelişme olduğu için oradan devam etmek istemedim.
İsterseniz o konuyu da inceliyebilirsiniz: https://forum.donanimarsivi.com/konu/game-pass-yillik-abonelik-yapilabilen-servisler.755475/

Zaten dolar kurunun ani yükselişi ve 2 gün önce "Xbox Showcase" etkinliğinde tanıtılan oyunlardan sonra zam gelmemesi kaçınılmazdı. Bugün itibariyle artık zammın onaylandığını söyleyebiliriz.
Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz üzere, mevcut fiyatlardan bahsederken "Teklifin süresi 21 gün içinde dolacak" yazıyor.
(Bu sayfada aşağı inip "Şimdi katılın" butonuna basın)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Hepsiburada, Trendyol, Teknosa, Turkcell Pasaj, Oyunfor gibi platformlarda satılan 1 Aylık Xbox Game Pass Ultimate fiyatı 140-150 TL arasında değişiyor. Bu fiyat güncellemesi yeni mi yapıldı yoksa uzun süredir mi var bilmiyorum. Ancak yeni yapıldıysa muhtemelen yeni fiyatlar da bu şekilde olacaktır.

Bu zamdan nasıl korunabiliriz?
Bildiğiniz üzere bu sene başlarında uygulanan bir yöntem ile 3 yıllık Game Pass, 600 TL civarına alınabiliyordu. Microsoft'da bunun varlığından haberdardı ancak çok yaygınlaşmasından ve dolar kurunun sürekli artmasından dolayı bu yöntemi bi nebze olsada fixlediler. Şu anda hala ucuza Game Pass almak mümkün.

Aşağıda bulunan yöntemi henüz ben de denemedim, ancak yaptığım araştırmalara göre şuanda çalışan tek yöntem bu:

1) Microsoft/Xbox'un getirdiği limitler sonrası artık sadece 3 Ay X 4 Kere yani 1 Senelik Xbox Live Gold alabiliyoruz.
2) Üstüne 1 Aylık da Game Pass Ultimate alıp 13 aylık Game Pass'e dönüştürmüş oluyoruz.
3) 12 Aylık Live Gold 300 TL, Game Pass Ultimate 45 TL. Toplamda 345 TL oluyor. Nays gibi kampanyalı kartlarla alırsanız daha da düşük olacaktır.

Eğer 1 Yıl değilde 3 Yıllık istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Şu anda pahalı olsa da gelecek zamlardan sonra iyi ki almışım dersiniz:

1) Yukarıdaki 3 aşamayı yapıp 1 Yıllık Game Pass sahibi olduktan sonra, Xbox size 24 ay daha Xbox Game Pass Ultimate alma izni veriyor.
2) 24 Ay daha Xbox Game Pass Ultimate satın alıyorsunuz. (24 ay X 45 TL = 1.080 TL)
3) Yani 3 yıllık Ultimate aboneliği için toplamda 1.080 + 345 = 1.425 TL harcıyorsunuz. Gelecek zamları ve Xbox'un yine bir sınırlandırma getirme durumu düşünülürse bu para verilir.

Toplamda 24 Ultimate alımı yaptıktan sonra yani abonelik tarihiniz 3. Yılı (14.06.2023 - 14.06.2026) bulduktan sonra 1 tane bile Ultimate alamıyorsunuz.
Uyarı mesajı çıkıyor. Bundan sonraki son işlem ise yenilenen aboneliği kapat diyorsunuz. 3 yıl sonra otomatik yenilenmesini engelliyorsunuz.
Not: 3 Yıllık alacaksanız Satın alma işlemi yaparken bankanız, "sizin güvenliğiniz için" kartı alışverişe kapatabilir. Bankayı arayıp açtırabilirsiniz.

Konu bütünlüğü biraz karışık olmuş olabilir özür dilerim. Umarım işinize yarar. 3 yıllık bana pahalı geldiği için 1 yıllık aldım. 2-3 Gün önce yapılan Xbox Showcase etkinliğindeki oyunlar muazzam. O etkinlikte duyurulup satışa çıkacak en kötü oyunun fiyatı 300 TL olacaktır.
Gamepass hepsiburada ve diğer tüm sitelerde zaten pahalıya satılıyor. Uzun zamandır öyle.

Top Bottom