Neler Yeni

Xbox one x tüm artı ve eksi yönleri.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ömer şimdi
Benım 3000 tl´ye bir bütçem var. Bu fiyat bandında performans olarak en iyi xbox one x´i buldum. PERFORMANS AÇISINDAN daha iyi bir bilgisayar varsa önerirseniz iyi olur. Bir de xbox one x´in artılarını ve eksilerini söylerseniz çok mutlu olurum.

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
(+)
•Xbox Game Pass ile aylık geniş bir oyun kütüphanesine sahip olursunuz.
•Xbox Live Gold ile 1 adet ücretsiz (rastgele) oyuna sahip olursunuz.
•Bu nesil konsollar arasında en iyi görüntü kalitesi Xbox One X'te dir.
•Controller bluetooth uyumlu olduğundan her platformda kullanılabilir. Birçok Xbox controllerında bluetooth desteği bulunur.
•4K ve HDR desteklidir. (Xbox One 1080p, Xbox One S 1080p -> 4K [Yükseltilmiş 4K] Native 4K kadar detaylı değil)
•Oyun kaldırmama derdi yoktur Xbox One'a çıkan oyunları oynarsınız.
•Son zamanlarda oyunlar klavye-mouse da desteklemeye başladı.

~Controllerlar pillidir.
~Bu yıl yeni nesil konsollar çıkacakken eski nesil almak ne kadar doğrudur tartışılır.
~Şu virüs sırasında bazı konsol fiyatları ilginç şekilde yükselmektedir.

(-)
•Konsol oyunları Lüks Tüketim Vergisi kapsamındadır ve PC oyunlarına göre daha pahalı olurlar.
•Sabit 30 FPS de oyun oynarsınız.
•Online oynamak için her ay Xbox Live Gold almanız gerekir.
•Xbox One X alacaksanız 4K olmayan televizyon-monitör için almanız anlamlı olmaz.
•Sony Playstation'a özel birçok oyun yaparken Microsoft Xbox'a özel oyun çıkartma konusunda daha zayıftır. (Kalite olarak değil de sayı açısından)
•Controller için pil yerine batarya isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir.

Son düzenleme:

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
(+)
•Controller bluetooth uyumlu olduğundan her platformda kullanılabilir. Birçok Xbox controllerında bluetooth desteği bulunur.
•4K ve HDR desteklidir. (Xbox One 1080p, Xbox One S 1080p -> 4K [Yükseltilmiş 4K] Native 4K kadar detaylı değil)

~Controllerlar pillidir.
~Bu yıl yeni nesil konsollar çıkacakken eski nesil almak ne kadar doğrudur tartışılır.

(-)
•Konsol oyunları Lüks Tüketim Vergisi kapsamındadır ve PC oyunlarına göre daha pahalı olurlar.
•Xbox One X alacaksanız 4K olmayan televizyon-monitör için almanız anlamlı olmaz.
•Sony Playstation'a özel birçok oyun yaparken Microsoft Xbox'a özel oyun çıkartma konusunda daha zayıftır. (Kalite olarak değil de sayı açısından)
•Pil yerine batarya isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ömer şimdi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
(+)

~Controllerlar pillidir.

(-)
•Controller için pil yerine batarya isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir.
Ama duyduğum kadarıyla yeni nesil xbox 6900tl olacakmış.Beni aşar. Bir de o fiyata daha iyi pc var mı?

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Ama duyduğum kadarıyla yeni nesil xbox 6900tl olacakmış.Beni aşar. Bir de o fiyata daha iyi pc var mı?
Yani kesin bir şey söylenemez, ben şahsen beklemeni tavsiye ederim. Yabancı ülkelerde olan şöyle bir şeyden bahsedeyim, en yakın bildiğim örneği geçtiğimiz Mart ayı; Apple Ipad Pro 2020'yi duyurdu çift kamera sistemi ve 6GB RAM ve 64GB hafıza ile 1000$, önceki (2017) Ipad Pro da tek kamera 4GB RAM ve 64GB hafıza ile yeni Ipad duyurulmadan önceki zamana kadar 1000$'a satılıyordu. Bu yabancı şirketlerin çoğu için geçerliydir. Yanılmıyorsam PS3 ve PS4 arasında 20$'lık bir çıkış fiyatı vardı. Yeni konsollarda olacağı söylenen SSD ler maliyetleri arttıracaktır tabii ki, ancak firmalar olabildiğince fiyatı yükseltmemeye çalışırlar..

maitres23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Yiğit
hocam 2 senedir xbox one x kullanıyorum arkadaşın dediğinde yanlışlar var
1)30 değil 60 fps veriyor birçok oyunda
2)oyunlar pahalı lakin gamepass ultimate bulunmaz nimet oyun almaya gerek bile kalmıyor
3)4k monitörün olmasa da 120 hz tazeleme desteği sunuyor
4) o bütçeyle pc alacağın pcden çok daha güçlü one x
5) şarjlı pil ile kullanıyorum en ufak sıkıntım yok
6)forza horizon serisi var daha nolsun
başka soruların varsa sorabilirsin

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Yani kesin bir şey söylenemez, ben şahsen beklemeni tavsiye ederim. Yabancı ülkelerde olan şöyle bir şeyden bahsedeyim, en yakın bildiğim örneği geçtiğimiz Mart ayı; Apple Ipad Pro 2020'yi duyurdu çift kamera sistemi ve 6GB RAM ve 64GB hafıza ile 1000$, önceki (2017) Ipad Pro da tek kamera 4GB RAM ve 64GB hafıza ile yeni Ipad duyurulmadan önceki zamana kadar 1000$'a satılıyordu. Bu yabancı şirketlerin çoğu için geçerliydir. Yanılmıyorsam PS3 ve PS4 arasında 20$'lık bir çıkış fiyatı vardı. Yeni konsollarda olacağı söylenen SSD ler maliyetleri arttıracaktır tabii ki, ancak firmalar olabildiğince fiyatı yükseltmemeye çalışırlar..
Her ne kadar hiç fiyat farkı olmasa bile biz Türkiye şartlarında kurdan dolayı fazlasıyla fiyat farkına maruz kalıyoruz maalesef :(
Yine de bence beklemeniz en iyisi olur. Ben de bu yaz Xbox One S Controller'ı almak istiyordum ancak ertelemeye karar verdim. Sadece controller bile alacak olsam fiyatını ve değişikliklerini görmek istiyorum ben şahsen.

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
hocam 2 senedir xbox one x kullanıyorum arkadaşın dediğinde yanlışlar var
1)30 değil 60 fps veriyor birçok oyunda
2)oyunlar pahalı lakin gamepass ultimate bulunmaz nimet oyun almaya gerek bile kalmıyor
3)4k monitörün olmasa da 120 hz tazeleme desteği sunuyor
4) o bütçeyle pc alacağın pcden çok daha güçlü one x
5) şarjlı pil ile kullanıyorum en ufak sıkıntım yok
6)forza horizon serisi var daha nolsun
Evet ben de şuan araştırdım Xbox One X Enhanced adı altında belirli oyunlarda 60FPS destekliyormuş, bunlar arasında Rainbow Six Siege ve Fortnite gibi rekabetçi oyunlar da var.

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Hocam 2 senedir Xbox One X kullanıyorum. Arkadaşın dediğinde yanlışlar var.
30 değil 60 FPS veriyor birçok oyunda
Ben de 30+ FPS yeni nesille gelecek bir şey zannediyordum. Teşekkürler, sizin sayenizde bir şeyler daha öğrenmiş oldum ben de :D

maitres23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Yiğit
Ben de 30+ FPS yeni nesille gelecek bir şey zannediyordum. Teşekkürler, sizin sayenizde bir şeyler daha öğrenmiş oldum ben de :D

Dostum gamepass ultimate var aylık 45 lira onu alınca live almana gerek kalmıyor ve 100e yakın oyun veriyor ben pes20,nba2k20 oynuyorum düzenli ama witcher3 gta5 mortal kombat halo serisi gibi birçok oyun var şurdan bakabilirsin https://www.microsoft.com/tr-tr/p/xbox-game-pass-ultimate/cfq7ttc0khs0?activetab=pivot:overviewtab

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ömer şimdi
Dostum gamepass ultimate var aylık 45 lira onu alınca live almana gerek kalmıyor ve 100e yakın oyun veriyor ben pes20,nba2k20 oynuyorum düzenli ama witcher3 gta5 mortal kombat halo serisi gibi birçok oyun var şurdan bakabilirsin https://www.microsoft.com/tr-tr/p/xbox-game-pass-ultimate/cfq7ttc0khs0?activetab=pivot:eek:verviewtab
Zaten tabii ki ben de game pass ultimate alacağım. Ama mesela 1080p tv var bende. Mortal kombat, pes, gears 5, forza horizon 4´ü falan ultrada oynarsak 60 fps verir mi?

maitres23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Yiğit
Zaten tabii ki ben de game pass ultimate alacağım. Ama mesela 1080p tv var bende. Mortal kombat, pes, gears 5, forza horizon 4´ü falan ultrada oynarsak 60 fps verir mi?
forza,pes oynuyorum zaten 60fps veriyor merak etme? ötekileri denemedim ama 60 fps verir bence. 2 sene televizyondan kullandım bu sene bilgisayar alacağım için monitörde oynamaya başladım aradaki tek fark tazeleme hızı 120hz ye çıktı

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ömer şimdi
forza,pes oynuyorum zaten 60fps veriyor merak etme? ötekileri denemedim ama 60 fps verir bence. 2 sene televizyondan kullandım bu sene bilgisayar alacağım için monitörde oynamaya başladım aradaki tek fark tazeleme hızı 120hz ye çıktı
Çok teşekkür ederim ama son bir sorum var. tahminen seies x ne kadar olur ve performans açısından one x ile farkı ne kadar olur?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,495
Üyeler
166,547
Son üye
thecompas
Top Bottom