Neler Yeni

Xbox Series X vs. PlayStation 5

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Hakan Keser
Merhabalar, kısaca durumumu özetleyeyim, LÜTFEN okuyunuz.
Bu yılın haziran ayında fiyatların aşırı artmaya başladığı dönemde kendime 4050'li ve kendi kullanımımda idare edebileceğim güzel bir laptop aldıktan sonra halihazırda kullandığım 3060'lı kasam boşa çıktı. Hem sınav senem olduğundan ve masayı düzenli tutmam gerektiğinden kasa yerine laptop+monitör kullanmaya başladım.
Aylar geçti ve artık kasayı satmam gerektiğini düşünüyorum. Başta kardeşime verme planım vardı ancak baktım ki o laptoplara biraz daha ısınık, vazgeçtim.

Şimdi özetle, hem GTA6 duyurusundan ötürü hem de konsoldan oyun oynamayı seven biri olarak konsol almayı düşünüyorum. Kendimce birkaç neden oluşturdum konsol tercihimle alakalı;

Neden Xbox almalıyım?
1-Xbox platformuna aşinayım ve kütüphanemde konsol destekli oyunlar mevcut.
2-Önümüzdeki 1.5 yılı kapsayan bir Game Pass Ultimate aboneliğim var.
3-DualSense aşırı gelişmiş olsa da aktif 9. nesil kol kullanan biri olarak gamepad gerçekten ergonomik.
Neden Xbox ALMAMALIYIM?
1-Özel oyunlar çok nadiren çıkıyor.
2-Gamepad şarj edilebilir değil.

Neden PS5 Almalıyım?
1-Özel ve AAA oyunlar sıklıkla PS özelinde çıkıyor.
2-Xbox'a göre daha gelişmiş ve daha stabil bir oynanışa sahip olduğunu düşünüyorum.
3-SSD yükseltmesi yapmak (ki hiç zannetmiyorum) çok daha kolay.
Neden PS5 ALMAMALIYIM?
1-PS Plus kütüphanesi için 1.4K ile 2.8K arasında değişen bir yıllık ödeme yapmak durumundayım.
2-PS'e çıkan oyunlar genel olarak pahalılar.
3-HDR'ı açıp kapatabildiğimizden emin değilim. (Televizyonum dandik ama 4K olduğu için HDR açılınca ekran soluklaşıyor)

Özetle benim Xbox Series X almak için gerekçelerim bu yönde ama çok fazla gömeni de var, 2027'de Microsoft konsollardan çekilecek diyen de var.
Bu konuda görüşlerinizi almak istedim.
Oyuna vericek param var : PS5
Oyuna vericek çok param yok : XBOX

99723

80+ Silver
C4, Çöp Gibi Bilgi İçermeyen Tabirler
-----

Son düzenleme:

r4NG3r

80+ Silver
Ya bir de hayrına mı oyun veriyor Xbox üyelik sistemi Çöp Pass den bahsediyorsa PS tarafındaki PS Plus sistemi ikiye katlar dörde böler o Çöp Pass sistemini.
Ps5 slim almak mı yoksa fat mı daha mantıklı sence
Slim alacaktim ama kasa yeni çıktığı için ilerde illahaki daha iyi cuh serileri çıkacak onun yerine oturmuş olan ps5 fat kasa almak daha mantıklı gibi

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Hakan Keser
PS Plus Deluxe haberin yok herhalde KNK bir araştır anladım zaten Game Pass için dediğini.
Tamam da niye bu kadar agresifsin? Bide bunun AMD-NVIDIA olan versiyonu vardı. Batu'ydu sanırım adı da :D

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Hakan Keser
Knk Xbox harına oyun dağıtıyor gibi yazmışsın beleş mi Xbox da oyunlar Game Pass diyorsan PS de daha iyi üyelik sistemi var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok sadece güldüm yazdığına sanki Xbox fakirler için yardım kuruluşu gibi yazmışsın :kekw: :kekw: :kekw: :kekw:
Yaşı 5'ten büyük olan herhangi biri öyle bir şeyi kastetmediğimi anlar diye düşünerek yazmıştım. Sanırım yanılmışım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,876
Üyeler
164,740
Son üye
Ufukceneli
Top Bottom