- En İyi Cevap
- 101
- Reaksiyon skoru
- 32,487
O işlemci GT 1030-GTX 750 Ti-RX 460'ın üstündeki kartlara darboğaz yapar.
işte kast ettiğim oydu şimdi gpu için 2.5 verebiliyorsun diyelim upgrade imkanın olacaksa o zaman yine 2.5 3 koyarsın sendeki anakart cpu ramı satarsın üste eklersin şöyle ryzen 5 1600 a320 setupa geçersin en azından daha iyi olur eldeki setupa çok ölü yatırım olur çünküAnakarttan dolayı çok yükseltemem alabileceğim en iyi işlemci diye sayabiliriz zaten.Şuan valoda düşük fps forza cs açmıyor zaten sadece onları istiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben o zaman bakayım 6 denk getirebilirsem alayım getiremezsem elden 3gblık alırım.
valorant zaten işlemci oyunu fpsin düşük olma sebebide biraz o aslındaAnakarttan dolayı çok yükseltemem alabileceğim en iyi işlemci diye sayabiliriz zaten.Şuan valoda düşük fps forza cs açmıyor zaten sadece onları istiyorum.
Ben o zaman bakayım 6 denk getirebilirsem alayım getiremezsem elden 3gblık alırım.
Darboğaz her türlü yiyiycem onu kabullendim.O işlemci GT 1030-GTX 750 Ti-RX 460'ın üstündeki kartlara darboğaz yapar.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ition-4gb-128bit-ekran-karti-1261262287/detayişte kast ettiğim oydu şimdi gpu için 2.5 verebiliyorsun diyelim upgrade imkanın olacaksa o zaman yine 2.5 3 koyarsın sendeki anakart cpu ramı satarsın üste eklersin şöyle ryzen 5 1600 a320 setupa geçersin en azından daha iyi olur eldeki setupa çok ölü yatırım olur çünkü
valorant zaten işlemci oyunu fpsin düşük olma sebebide biraz o aslında
3 e okey olabilirDarboğaz her türlü yiyiycem onu kabullendim.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ition-4gb-128bit-ekran-karti-1261262287/detay
Bu nasıl tdpside daha az ayak üstü pazarlıkla bağlarım 3e gibi.
İşte her türlü yemene gerek yok paran boşa gitmesin. 1000 TL'ye GT 1030 alsan da aynı performansı alacaksın, 3500 TL'ye GTX 1650 Super alsan da aynı performansı alacaksın. Çünkü işlemci darboğaz yapacak ve ekran kartının gücünü kullanamayacaksın.Darboğaz her türlü yiyiycem onu kabullendim.
Darboğaz her türlü yiyiycem onu kabullendim.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ition-4gb-128bit-ekran-karti-1261262287/detay
Bu nasıl tdpside daha az ayak üstü pazarlıkla bağlarım 3e gibi.
bende gelceğe yatırım açısından o paraya anakart ram işlemci alıp parçaları satıp ekran kartı alması taraftarıyım hocam aslındaİşte her türlü yemene gerek yok paran boşa gitmesin. 1000 TL'ye GT 1030 alsan da aynı performansı alacaksın, 3500 TL'ye GTX 1650 Super alsan da aynı performansı alacaksın. Çünkü işlemci darboğaz yapacak ve ekran kartının gücünü kullanamayacaksın.
Bende gtx650 2gb var şuan bu parçaları alsam daha mantıklı gibi ? @Emir Aydın ne düşünüyorsun valo cs istediklerim çözülür mü bunlarla
ekran kartı alana kadar şöyle bir setup dizip eldeki parçaları satıp üstüne ekran kartı eklemen taraftarıyım ben
bende gelceğe yatırım açısından o paraya anakart ram işlemci alıp parçaları satıp ekran kartı alması taraftarıyım hocam aslında
yani üste kalan bütçeye de bir power çözüp orta hallisinden elindeki parçaları satıp ekran kartı alırsan seni çok daha fazla tatmin eder valorant işlemci baz alıyor o sisteme 3060da taksan fark olur olmaz değil de güncel bi işlemcinin yanına taktığından az fark hissettirir yineBende gtx650 2gb var şuan bu parçaları alsam daha mantıklı gibi ? @Emir Aydın ne düşünüyorsun valo cs istediklerim çözülür mü bunlarla
ya da şu da olur biraz para eklemeye devam et eldekini sat sana direk bir sistem dizelim orta halli böyle idare et bir süreBende gtx650 2gb var şuan bu parçaları alsam daha mantıklı gibi ? @Emir Aydın ne düşünüyorsun valo cs istediklerim çözülür mü bunlarla
ekran kartı alana kadar şöyle bir setup dizip eldeki parçaları satıp üstüne ekran kartı eklemen taraftarıyım ben
bende gelceğe yatırım açısından o paraya anakart ram işlemci alıp parçaları satıp ekran kartı alması taraftarıyım hocam aslında
Mevcut anakartın seni hem işlemci hem de ram tarafında çok kısıtlıyor. Senin yerinde olsam ekran kartı almak yerine güncel bir sisteme geçmeye çalışırdım. İşlemciyi de geçtim günümüzde 8 GB ram yetersiz geliyor. Bütçene bağlı olarak ilk etapta Ryzen 3 2200G+AM 4 anakart+16 gb (8+8) üçlüsünü alabilirsin. Güç kaynağı değiştirmene de gerek kalmaz. İşlemcinin içindeki dahili grafik birimi, çift kanal ram bellekle birlikte GT 1030'a yakın bir güç sunuyor. Valorant'ı rahatlıkla oynatır, CS 2'de de iş görür diyebilirim. CSGO olsa rahatlıkla oynatır derdim ancak bu yeni grafiklerle CS birazcık sistem istiyor. Bütçen oluştukça sonradan güç kaynağı yükseltmesiyle birlikte RX 570 ekran kartı ekleyebilirsin. Ryzen 3 2200G+RX 570 iyi bir ikilidir, daha yüksek bir ekran kartı darboğaz yapacaktır. Daha yükseğini takmak istersen Ryzen 3 2200G'yi satıp yakın fiyata Ryzen 5 1600 AF alırsın, ona RTX 2060'a kadar kartlar takabilirsin.Bende gtx650 2gb var şuan bu parçaları alsam daha mantıklı gibi ? @Emir Aydın ne düşünüyorsun valo cs istediklerim çözülür mü bunlarla
Bütçede sıkıntı yokta yaz tatili çalışıyorum sadece 20k borç açığım var ona rağmen onu 25k falan yapıp sistemi yükselticem kalan borcu bi şekil hallederim.yani üste kalan bütçeye de bir power çözüp orta hallisinden elindeki parçaları satıp ekran kartı alırsan seni çok daha fazla tatmin eder valorant işlemci baz alıyor o sisteme 3060da taksan fark olur olmaz değil de güncel bi işlemcinin yanına taktığından az fark hissettirir yine
ya da şu da olur biraz para eklemeye devam et eldekini sat sana direk bir sistem dizelim orta halli böyle idare et bir süre
Yani kısaca en az ne kadarla kapatırsam o kadar iyi.yani üste kalan bütçeye de bir power çözüp orta hallisinden elindeki parçaları satıp ekran kartı alırsan seni çok daha fazla tatmin eder valorant işlemci baz alıyor o sisteme 3060da taksan fark olur olmaz değil de güncel bi işlemcinin yanına taktığından az fark hissettirir yine
ya da şu da olur biraz para eklemeye devam et eldekini sat sana direk bir sistem dizelim orta halli böyle idare et bir süre
2200g ile 580 kullandım ondan öncesinde 2200g varken cs2 ilk dönemleri direk maçlarda drop yiyordum oyun takılı kalıp pc res atmadan kendine gelmiyordu valo da 120-70 fps arası veriyordu 1280x1024 de 580 taktıktan sonra cs2 fps arttı fakat droplar devam ediyordu ama pc reslemeye gerek kalmıyordu 1 2 saniyelik drop atıyordu daha yeni işlemciyi sattım satmamış olsam arkadaşa 8x2 ram b450 ile 2.5 dan verirdim performansı dediğim şekilde rx 580 ile de çokta üzmüyorMevcut anakartın seni hem işlemci hem de ram tarafında çok kısıtlıyor. Senin yerinde olsam ekran kartı almak yerine güncel bir sisteme geçmeye çalışırdım. İşlemciyi de geçtim günümüzde 8 GB ram yetersiz geliyor. Bütçene bağlı olarak ilk etapta Ryzen 3 2200G+AM 4 anakart+16 gb (8+8) üçlüsünü alabilirsin. Güç kaynağı değiştirmene de gerek kalmaz. İşlemcinin içindeki dahili grafik birimi, çift kanal ram bellekle birlikte GT 1030'a yakın bir güç sunuyor. Valorant'ı rahatlıkla oynatır, CS 2'de de iş görür diyebilirim. CSGO olsa rahatlıkla oynatır derdim ancak bu yeni grafiklerle CS birazcık sistem istiyor. Bütçen oluştukça sonradan güç kaynağı yükseltmesiyle birlikte RX 570 ekran kartı ekleyebilirsin. Ryzen 3 2200G+RX 570 iyi bir ikilidir, daha yüksek bir ekran kartı darboğaz yapacaktır. Daha yükseğini takmak istersen Ryzen 3 2200G'yi satıp yakın fiyata Ryzen 5 1600 AF alırsın, ona RTX 2060'a kadar kartlar takabilirsin.
şuanda en mantıklı tercih 3 e gpu yerine önce sistemi upg atıp o gelen parayla gpu çözmek olacaktır hocam en azından gpu güncelleyene kadar cs2 de biraz üzsede valorantta yormaz gpu sonrası cs2 valo açısından iyi götürürBütçede sıkıntı yokta yaz tatili çalışıyorum sadece 20k borç açığım var ona rağmen onu 25k falan yapıp sistemi yükselticem kalan borcu bi şekil hallederim.
Yani kısaca en az ne kadarla kapatırsam o kadar iyi.
Anakart ve ram duruyorsa işlemcisizde alabilirim.Am4 sistem toplamaya karar verdim şuan.2200g ile 580 kullandım ondan öncesinde 2200g varken cs2 ilk dönemleri direk maçlarda drop yiyordum oyun takılı kalıp pc res atmadan kendine gelmiyordu valo da 120-70 fps arası veriyordu 1280x1024 de 580 taktıktan sonra cs2 fps arttı fakat droplar devam ediyordu ama pc reslemeye gerek kalmıyordu 1 2 saniyelik drop atıyordu daha yeni işlemciyi sattım satmamış olsam arkadaşa 8x2 ram b450 ile 2.5 dan verirdim performansı dediğim şekilde rx 580 ile de çokta üzmüyor
şuanda en mantıklı tercih 3 e gpu yerine önce sistemi upg atıp o gelen parayla gpu çözmek olacaktır hocam en azından gpu güncelleyene kadar cs2 de biraz üzsede valorantta yormaz gpu sonrası cs2 valo açısından iyi götürür
CS 2 garip bir oyun. Geçtiğimiz aylarda RX 6800 XT 16 GB kullandığım halde bana düşük bellek uyarısı veriyordu. Bir sürü yöntem denedim ve düzelmedi. Son çare format atıp düzeltmiştim. Şu anda da FPS anlamında pek mutlu ettiği söylenemez. Yer yer 100 FPS'lere kadar düştüğü bile oluyor. (İşlemci Ryzen 5 5600)2200g ile 580 kullandım ondan öncesinde 2200g varken cs2 ilk dönemleri direk maçlarda drop yiyordum oyun takılı kalıp pc res atmadan kendine gelmiyordu valo da 120-70 fps arası veriyordu 1280x1024 de 580 taktıktan sonra cs2 fps arttı fakat droplar devam ediyordu ama pc reslemeye gerek kalmıyordu 1 2 saniyelik drop atıyordu daha yeni işlemciyi sattım satmamış olsam arkadaşa 8x2 ram b450 ile 2.5 dan verirdim performansı dediğim şekilde rx 580 ile de çokta üzmüyor