Xiaomi 17 Pro ve Pro Max tanıtıldı

Bu ekran sadece saat ve fotoğraf için mi ? Bu ekrandan mesaj veya başka bir şey yapılmıyor da tamamen bomboş bişey olmuş olur
Birde şöyle düşünün apple ve Samsung gibi markalar senelerdir aynı telefonlarını ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor, xiaomi enazından deniyor. Arkadaki ekrana devrimsel demiyorum ama enazından işe yarar bir yenilik. Ön tarafa ekran altı ön kamera getirip arka taraftan selfie çekmeye teşvik etmek bence çok mantıklı. hiç arka kameradan selfie çekmeyi denedinizmi bilmiyorum ama selfie yi başka bir boyuta taşıyor.
Edit: ekran altı kamera yokmuş,yanlış duymuşum.

Son düzenleme:
6.3 güzelmiş. Artık biraz daha ufak telefon görelim ya.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Xiaomi 17 Pro & 17 Pro Max Özellikleri ve Fiyatları

Ekran
- 17 Pro: 6.3 inç, 1.5K OLED düz M10 LTPO panel, 1-120 Hz yenileme hızı, LIPO ekran paketleme teknolojisi, 1.18 mm ultra dar çerçeve
- 17 Pro Max: 6.9 inç, 2K OLED düz M10 LTPO panel, 1-120 Hz yenileme hızı, bağımsız piksel dizisi teknolojisi, Shield Glass 3.0 koruma
- Her iki model: 3500 nit tepe parlaklık, SuperRED ışık malzemesi
- Arka ekran:
• 17 Pro: 2.7 inç 120 Hz AMOLED
• 17 Pro Max: 2.9 inç 120 Hz AMOLED
- Magic Back Screen ile saat, bildirim, AI portre, sanal evcil hayvan, QR kod, yapışkan notlar desteği

Dinamik Arka Ekran ve Özellikleri
- Özelleştirilebilir saat yüzleri ve yapay zekâ duvar kağıtları
- Sanal evcil hayvan "Pangda Panda" ile etkileşim
- Ana kamerayla selfie ve önizleme desteği
- Bluetooth kılıf ile retro oyun konsolu modu

Kamera
- Leica Summilux görüntüleme sistemi
- Ana kamera: 50 MP, f/1.67 diyafram, 1/1.28 inç Light Fusion 950L sensör, LOFIC HDR teknolojisi, 16.5 EV dinamik aralık
- Ultra geniş açı: 50 MP
- Ön kamera: 50 MP
- Telefoto:
• 17 Pro: 20 cm odak mesafeli telefoto makro lens
• 17 Pro Max: 5x periskop telefoto (1/2 inç sensör, f/2.6 diyafram, donanım seviyesinde HDR, %30 daha fazla ışık yakalayan prizma yapısı)

Performans
- İşlemci: Snapdragon 8 Elite Gen 5
- 17 Pro: 8 mm incelik, en küçük anakart
- Bellek: 12 GB / 16 GB RAM
- Depolama: 512 GB / 1 TB
- Yazılım: Android 16 tabanlı HyperOS 3

Pil ve Şarj
- 17 Pro: 6300 mAh
- 17 Pro Max: 7500 mAh
- %16 daha yüksek silikon içeriğine sahip L şeklinde yığılmış pil tasarımı
- Şarj desteği: 100W kablolu, 50W kablosuz, 100W PPS hızlı şarj protokolü

Bağlantı
- WiFi 7
- Bluetooth 5.4
- USB-C 3.2

Boyut & Ağırlık
- 162.9 x 77.6 x 8 mm
- 219 g

Renk Seçenekleri
- Orman Yeşili
- Duman Moru
- Klasik Siyah
- Beyaz

Fiyat (Çin)
Xiaomi 17 Pro Max
- 12GB + 512GB → 5999 yuan (850$)
- 16GB + 512GB → 6299 yuan (880$)
- 16GB + 1TB → 6999 yuan (980$)

Xiaomi 17 Pro
- 12GB + 256GB → 4999 yuan (700$)
- 12GB + 512GB → 5299 yuan (740$)
- 16GB + 512GB → 5599 yuan (785$)
- 16GB + 1TB → 5999 yuan (840$)

Şahsi yorumum:

Telefon teknik özellik bakımından dolu dolu geliyor alışık olduğumuz Xiaomi, özellikle işlemcisi ve Pro Max modelinin sahip olduğu 7500mAh'lık batarya gerçekten çok cazip bunun dışında güzel renk tercihlerini de gayet beğendim. Ancak arkadaki ekranı gereksiz bulduğumu söylemeliyim. Arka kamera ile selfie çekmek ve saati göstermesi dışında şahsen pek bir işlev göremedim ki zaten kaç kişi selfie çekerken arka kamerayı kullanmak ister bilinmez. Aslında gerçek sıkıntı herkesin bildiği malum konu, gerek isimlendirme (16 serisinin atlanması) gerek arayüz tasarımı (ve sorunları) gerek dış tasarım gerek model özelliklerine kadar (ekran boyutu vb.) tüm detayların Apple iPhone tarafından alınmış olması bu gibi premium segment cihazlar için gerçekten çok çok kötü. 1000 dolara aldığın (TR'de yine minimum 2000 dolar olacak) bir cihazın baştan aşağı çakma hissiyatı uyandırması gerçekten şu markadan baştan aşağı soğutuyor insanı. Şahsen ya çakması yerinine orijinalini alırdım ya da iOS tercihi yapmayacaksam Android alacaksam en azından kendi tasarımları bulunan daha vizyonlu markalara; Nothing, Samsung, Honor, Huawei gibi markalara yönelmeyi tercih ederdim. Umarım bu çakmacı tasarım anlayışlarından bir gün kurtulurlar. Kendi yorumlarınızı aşağıda belirtebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim iyi forumlar!
Samsung kullanmayı bana bıraktıracak olan model bu. Bundan sonra samsung almak yok , yaşasın Çin malı ürünler

Pro Max net alacağım da ultrayi görmek istiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arka ekran dokunmatik değil mi ? O zaman boş olmuş ordan mesaj falan yazılmıyor ise
Atari yapma ayarı koymuşlar tarihin en az gerekli özelliği falan ya

Gayet başarılı ve güzel telefonlar. Ama arka taraftaki ekran bana çok büyük geldi. Herkes iphone u kopyalamış diyorlar ama mi 11 ultrayı atlıyor herkes. Ondaki ekran kadarda küçük değilde ikisinin arası olsa daha hoş olurdu gibi. Gerçi zevkler ve renkler tartışılmaz. Her şeyiyle güzel telefon. Yazılımda hyperos ile gelecek zaten dinamik ada benzeri bir teknoloji olacak. Benim gözüm ultra da o nasıl olacak onu merak ediyorum.
Mi 11 ultraya benziyor ama kendimizi kandırmayalım iPhone 17 Pro Max'den sonra çıkması Pro Max takısını araklamaları 16 serisini atlamaları falan bağırıyor ben iPhone'dan araklandım diye

Atari yapma ayarı koymuşlar tarihin en az gerekli özelliği falan ya

Mi 11 ultraya benziyor ama kendimizi kandırmayalım iPhone 17 Pro Max'den sonra çıkması Pro Max takısını araklamaları 16 serisini atlamaları falan bağırıyor ben iPhone'dan araklandım diye
Evet evet iphone benzemeye çalışıyorlar zaten. 16 serisini atlayıp 17 ye geçip pro/pro max demeleri onun için zaten. Kendilerini biz iphone a rakibiz demeye getiriyorlar. Özellikle YD fiyatı olarak aşırı büyük bir rakip bence. Yazılım olarak HyperOS da zaten iphone un aynısı diyebilirim. 3le birlikte dinamik adayı getiricekler zaten. Ama sonuç olarak tasarımı mi11 ultradan geliyor ama bunu alıp 17 pro serisine benzetmişler.

Yazılım olarak kusursuz olurlarsa Samsunga gerçekten rakip olabilirler hala işleri var

Yazılım olarak kusursuz olurlarsa Samsunga gerçekten rakip olabilirler hala işleri var
Birde artık sistem applerinde reklam göstermeyi bırakırlarsa cihazlarda gerçekten iğrenç bir şey kullanıcılar için

Kaçak olarak gelirse 17 pro tavsiye edermisiniz. Bende 12 pro 5g var. Şuanda hafiften bozulmaya başladı düşürüp durdugum için sonraki sene yazina yeni bir telefon almayı planlıyorum.

Kaçak olarak gelirse 17 pro tavsiye edermisiniz. Bende 12 pro 5g var. Şuanda hafiften bozulmaya başladı düşürüp durdugum için sonraki sene yazina yeni bir telefon almayı planlıyorum.
Fiyatına bağlı. Ama yüksek ihtimalle ederim hocam. Eğer 25-35se direkt alın birde kaydı varsa.

Fiyatına bağlı. Ama yüksek ihtimalle ederim hocam. Eğer 25-35se direkt alın birde kaydı varsa.
Bakalım hocam şuan aklimda F7 pro veya bu var gibi kaçak almayı tercih ediyorum genelde yakın bir vakitte bozulursa tamamiyla komple değiştiririm gibi bu çok cezbetti beni 😁

Olabilir mantıklı çok uyguna geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,882
Üyeler
183,179
Son üye
ensr
Geri