Xiaomi 17 Pro ve Pro Max tanıtıldı

Samsung baştan beri type c kullaniyor? Apple daha yeni geçti batarya mah çok düşük hizli sarji 15w felan samsungdan baya bişe kapti da az az yükseltti.

Apple zaten geçmek istemiyordu AB baskı yaptığı ve zorunlu tuttuğu için geçti kendi isteğiyle değil. Ayrıca o Samsung şu değil miydi

Ekran Resmi 2025-09-26 21.33.13.webp

(Sonraki nesil kendileri de kaldırdılar içerisinden)

Batarya mAh'ı az olmasının sebebi iOS işletim sistemi çok stabil olduğundan çok daha az yiyor gücü

Ekran Resmi 2025-09-26 21.39.18.webp

Samsung'dan da iyi pil ömrü olarak

Apple zaten geçmek istemiyordu AB baskı yaptığı ve zorunlu tuttuğu için geçti kendi isteğiyle değil. Ayrıca o Samsung şu değil miydi

Alıntıyı görüntüle

(Sonraki nesil kendileri de kaldırdılar içerisinden)

Batarya mAh'ı az olmasının sebebi iOS işletim sistemi çok stabil olduğundan çok daha az yiyor gücü

Alıntıyı görüntüle

Samsung'dan da iyi pil ömrü olarak
Samsung 22 23 den beridir 5000 mah kullaniyor apple daha 1 sene önce geçti hocam kiyaslanamaz :)

Offf normalde samsungdan başka android cihaz sevmem ama bu neya çok kaliteli duruyor ve kompakt tasarımı mükemmel olmuş.😍

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Xiaomi 17 Pro & 17 Pro Max Özellikleri ve Fiyatları

Ekran
- 17 Pro: 6.3 inç, 1.5K OLED düz M10 LTPO panel, 1-120 Hz yenileme hızı, LIPO ekran paketleme teknolojisi, 1.18 mm ultra dar çerçeve
- 17 Pro Max: 6.9 inç, 2K OLED düz M10 LTPO panel, 1-120 Hz yenileme hızı, bağımsız piksel dizisi teknolojisi, Shield Glass 3.0 koruma
- Her iki model: 3500 nit tepe parlaklık, SuperRED ışık malzemesi
- Arka ekran:
• 17 Pro: 2.7 inç 120 Hz AMOLED
• 17 Pro Max: 2.9 inç 120 Hz AMOLED
- Magic Back Screen ile saat, bildirim, AI portre, sanal evcil hayvan, QR kod, yapışkan notlar desteği

Dinamik Arka Ekran ve Özellikleri
- Özelleştirilebilir saat yüzleri ve yapay zekâ duvar kağıtları
- Sanal evcil hayvan "Pangda Panda" ile etkileşim
- Ana kamerayla selfie ve önizleme desteği
- Bluetooth kılıf ile retro oyun konsolu modu

Kamera
- Leica Summilux görüntüleme sistemi
- Ana kamera: 50 MP, f/1.67 diyafram, 1/1.28 inç Light Fusion 950L sensör, LOFIC HDR teknolojisi, 16.5 EV dinamik aralık
- Ultra geniş açı: 50 MP
- Ön kamera: 50 MP
- Telefoto:
• 17 Pro: 20 cm odak mesafeli telefoto makro lens
• 17 Pro Max: 5x periskop telefoto (1/2 inç sensör, f/2.6 diyafram, donanım seviyesinde HDR, %30 daha fazla ışık yakalayan prizma yapısı)

Performans
- İşlemci: Snapdragon 8 Elite Gen 5
- 17 Pro: 8 mm incelik, en küçük anakart
- Bellek: 12 GB / 16 GB RAM
- Depolama: 512 GB / 1 TB
- Yazılım: Android 16 tabanlı HyperOS 3

Pil ve Şarj
- 17 Pro: 6300 mAh
- 17 Pro Max: 7500 mAh
- %16 daha yüksek silikon içeriğine sahip L şeklinde yığılmış pil tasarımı
- Şarj desteği: 100W kablolu, 50W kablosuz, 100W PPS hızlı şarj protokolü

Bağlantı
- WiFi 7
- Bluetooth 5.4
- USB-C 3.2

Boyut & Ağırlık
- 162.9 x 77.6 x 8 mm
- 219 g

Renk Seçenekleri
- Orman Yeşili
- Duman Moru
- Klasik Siyah
- Beyaz

Fiyat (Çin)
Xiaomi 17 Pro Max
- 12GB + 512GB → 5999 yuan (850$)
- 16GB + 512GB → 6299 yuan (880$)
- 16GB + 1TB → 6999 yuan (980$)

Xiaomi 17 Pro
- 12GB + 256GB → 4999 yuan (700$)
- 12GB + 512GB → 5299 yuan (740$)
- 16GB + 512GB → 5599 yuan (785$)
- 16GB + 1TB → 5999 yuan (840$)

Şahsi yorumum:

Telefon teknik özellik bakımından dolu dolu geliyor alışık olduğumuz Xiaomi, özellikle işlemcisi ve Pro Max modelinin sahip olduğu 7500mAh'lık batarya gerçekten çok cazip bunun dışında güzel renk tercihlerini de gayet beğendim. Ancak arkadaki ekranı gereksiz bulduğumu söylemeliyim. Arka kamera ile selfie çekmek ve saati göstermesi dışında şahsen pek bir işlev göremedim ki zaten kaç kişi selfie çekerken arka kamerayı kullanmak ister bilinmez. Aslında gerçek sıkıntı herkesin bildiği malum konu, gerek isimlendirme (16 serisinin atlanması) gerek arayüz tasarımı (ve sorunları) gerek dış tasarım gerek model özelliklerine kadar (ekran boyutu vb.) tüm detayların Apple iPhone tarafından alınmış olması bu gibi premium segment cihazlar için gerçekten çok çok kötü. 1000 dolara aldığın (TR'de yine minimum 2000 dolar olacak) bir cihazın baştan aşağı çakma hissiyatı uyandırması gerçekten şu markadan baştan aşağı soğutuyor insanı. Şahsen ya çakması yerinine orijinalini alırdım ya da iOS tercihi yapmayacaksam Android alacaksam en azından kendi tasarımları bulunan daha vizyonlu markalara; Nothing, Samsung, Honor, Huawei gibi markalara yönelmeyi tercih ederdim. Umarım bu çakmacı tasarım anlayışlarından bir gün kurtulurlar. Kendi yorumlarınızı aşağıda belirtebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim iyi forumlar!
8 gen 5 çok iyi

Samsung 22 23 den beridir 5000 mah kullaniyor apple daha 1 sene önce geçti hocam kiyaslanamaz :)
Ekran Resmi 2025-09-26 21.50.20.webp

Apple'da uzun yıllardır bu seviyede kullanıyor ayrıca rakam bazlı kıyaslamak gereksiz iOS çok daha stabil batarya tüketimi konusunda

bu sene 5000 kullansa dahi alınır yaklaşık %35 daha verimli olacak hem ekran daha verimli hem işlemci
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Apple'da uzun yıllardır bu seviyede kullanıyor ayrıca rakam bazlı kıyaslamak gereksiz iOS çok daha stabil batarya tüketimi konusunda
s26 ile apple bataryası çöpe gidiyor malesef

8 elite 1den 8 elite 2ye nasıl bu kadar fazla geliştirdiler işlemciyi onu anlamadım hem o kadar hızlanıp hem o kadar verimli nasıl olabiliyor

bu sene 5000 kullansa dahi alınır yaklaşık %35 daha verimli olacak hem ekran daha verimli hem işlemci

s26 ile apple bataryası çöpe gidiyor malesef
Çıktığı zaman bakalım yorumlarda

Şu firmaların artık öne tof sensörü koymaları gerek. Honor ve iphone dışında koysn yok diyebiliyorum. Ben parmak izi okutmak istemiyorum. Güvenlik için bile tof şart.

Samsung , xisomi ne zaman koyarsa bu sensörü almayı düşünebilirim.

O zaman düz 17 de çok çok fazlasıyla işinizi görür hocam. 7000mah batarya ile ohoooo isteseniz bitmez. Onlarla işiniz yoksa ekstra para vermeye gerek yok. Alım 17 keyfineze bakın. Yaza da belli olur ne geliyor neyin kaydı var fiyatlar nasıl vs.
Ayn hocam düz 17dede böyle amoled ekran felan olursa muhtemel ona yonelirim gibi duruyor

Geri