Xiaomi Marka Telefona IMEI Nasıl Atılır(Yurtdışı)

yasinsuer

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
325
Beyler amcam yurtdışı kayıtlı telefon almış 120 gün süresi var diyor. Eski tuşlu telefonun imeisini nasıl yeni telefona atabilirim?

Bu işlem yasadışı diye biliyorum.

Haydaaaa :D cidden mi ?
Evet, kanuna göre suç sayılıyor fakat kimsenin taktığı falan yok. Devletin de denetlediği yok.
Aslında çok kolay böyle kullananları tespit etmek. Çoğu telefoncu dediğinizi ise 50 TL civarına yapıyor.
Fakat güvendiğiniz biri varsa yaptırın, sonra bir bakmışsınız sizin telefonun IMEI'sini başkasına da vermiş. 🤣

Haydaaaa :D cidden mi ?
Evet ama yapsanda bir şey olmaz sadece başkasının kullandığı telefonun imei nuamrasını çalman günah + yasadışı kendi tuşlu telefonun imeisini çakarsan bir şey olmaz.

Evet, kanuna göre suç sayılıyor fakat kimsenin taktığı falan yok. Devletin de denetlediği yok.
Aslında çok kolay böyle kullananları tespit etmek. Çoğu telefoncu dediğinizi ise 50 TL civarına yapıyor.
Fakat güvendiğiniz biri varsa yaptırın, sonra bir bakmışsınız sizin telefonun IMEI'sini başkasına da vermiş. 🤣
Benim yapma şansım yok mu peki ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet ama yapsanda bir şey olmaz sadece başkasının kullandığı telefonun imei nuamrasını çalman günah + yasadışı kendi tuşlu telefonun imeisini çakarsan bir şey olmaz.
Nasıl yapacağım işte :D

Ben zamanında yaptırdım. Eski telefonumun imei numarasını yeni telefona attım. Kullanıyorum. Kendin yapmak biraz zahmetli. Bir telefoncuda yaptırmak maksimum 60-70tl tutar. Gözünüzü korkuttuysam özür dilerim ama işlem yasadışı diye biliyorum. Forumda böyle şeyler önermek yasak olabilir diye yazmak istemedim.

Rapor edeceğim, link yok diyecekler. Hiç uğraşmıyorum.

Yasalara aykırı bir şey. Eski bir telefonun varsa onun imeisinı atman çok daha mantıklı olacaktır ama root gerekiyor çoğu xiaomi modelinde. Rootun da çeşitli sakıncaları bulunuyor. Ben aşırı pişmanım root attırdığım için hem de çok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,481
Üyeler
183,841
Son üye
Mt-Ero
Geri