Neler Yeni

Xigmatek X-Calibre 500W 80+ PSU ses problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Tonya
Arkadaşlar merhaba. 4 yıllık PSU, 2 haftadır yükteyken ve boştayken ufak bir tiz ses çıkarıyordu. Özellikle gece çok rahatsız oluyordum (ses takıntım var).
Yeni PSU arayışına girdim, araştırdım, ettim. YouTube'dan videolarına falan baktım, içini açıp temizleyince düzeliyormuş.
Daha önce hiç açmadığım için bir cesaret söküp içini açtım. Fanların arası leş gibiydi. Kartında ufak tozlar mevcuttu.
Bir güzel temizledim, PSU içindeki fanı ters takmışım bağladım, kullandım 6-7 saat falan. Gayet sessiz,ses problemi düzelmişti.
Fark edince ters taktığımı(fanı) tekrar PSU'yu söktüm fanını doğru bir şekilde taktım.
Fakat ters taktığımda PSU daha sessiz çalışıyordu (neredeyse hiç ses yoktu).
Olması gerektiği gibi fanı montajlayınca 5-10 saniyede bir dalgalanma sesleri çıkıyor. Sanki devirli dönüyormuş gibi hırlıyor çok ufak. Daha sesli gibi geldi bana bir de.
Video çektim ama videoda pek belli olmuyor gibi. Videodaki gibi sesli çalışmıyor.
Demek istediğim ters takınca neden daha sessiz çalışıyor da normal olunca yüksek devirdeymiş gibi çalışıyor? Ayriyeten kasanın altına elimi koyunca düz fan zemini parke zemini buz gibi yapıyorken, ters montajlanan fan bu kadar soğutmuyordu.

Ters kullansam ne gibi zararlar olur?

Video:

Video 2 :

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Tonya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şaka gibi ya bir kişi de yorum atmamış boşa mı emek verip yazıyoruz buraya ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Tonya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya konuya cevap gelmeyince üzerine bir de 4 yıllık bir psu olunca, araştırıp bir kaç gün Fsp Hydro 500W aldım bugün ama tekrar bakayım dedim ses problemi yaşayan var mı diye. Çünkü o kadar övülüyordu ki. Sesli çalışıp iade eden mi ararsın, konu açan mı ararsın. Ne yapmalıyım?

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Ya konuya cevap gelmeyince üzerine bir de 4 yıllık bir psu olunca, araştırıp bir kaç gün Fsp Hydro 500W aldım bugün ama tekrar bakayım dedim ses problemi yaşayan var mı diye. Çünkü o kadar övülüyordu ki. Sesli çalışıp iade eden mi ararsın, konu açan mı ararsın. Ne yapmalıyım?
Dostum yeni hatırladım ya :(
Bu model güzel ama ses sorunu var. yapacak bir şey yok. 2.elde hatta çok fazla satılıyor bu sebeple

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,457
Üyeler
166,928
Son üye
Arda074
Top Bottom