Neler Yeni

Yardım XILENCE PSU HK.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuncay Söğüt
Arkadaşlar merhaba,

Bende şuan Xilence'ın 480 Watt PSU su var. Çift 12V kanalı mevut(18A-20A). Benim merak ettiğim bu amperleri toplayıp 12 ile çarpınca 38.12=456Watt yapıyor. Bu gerçek değer mi? Yani 12V kanalından 450 watt veriyor mudur? Verimlilik sertifikası yok bu arada. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum bende 85W bir işlemci var. Bunun yanına GTX 750Ti eklesem güç kaynağı tarafında herhangi bir sorun yaşanır mı? İşlemci overclock olacak. PSU da 6+2 pin PCI-Ex güç kablosu da mevcut.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,040
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
18A-20A ayrı kanallarda mı yazılmış. Yani 12V1 in altında 18, 12V2 nin altında 20 mi var ?
Eğer öyleyse evet toplayıp 12 ile çarpınca 12V dan 456 watt verebilen bir güç kaynağına sahip olmuş oluyorsun.
O işlemci ve erkan kartı için yeterli bir güç kaynağı, için rahat olsun.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Isimsiz bir psu çok riskli ani bir elektrik kesintisinde bilgisayar kısa devre yapma ihtimali var yaşadığım için biliyorum.

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Arkadaşlar merhaba,

Bende şuan Xilence'ın 480 Watt PSU su var. Çift 12V kanalı mevut(18A-20A). Benim merak ettiğim bu amperleri toplayıp 12 ile çarpınca 38.12=456Watt yapıyor. Bu gerçek değer mi? Yani 12V kanalından 450 watt veriyor mudur? Verimlilik sertifikası yok bu arada. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum bende 85W bir işlemci var. Bunun yanına GTX 750Ti eklesem güç kaynağı tarafında herhangi bir sorun yaşanır mı? İşlemci overclock olacak. PSU da 6+2 pin PCI-Ex güç kablosu da mevcut.
O PSU lar sahte 2 kanaldır 2 kanala ayrılmamış vaziyettedir ler. Tek kanal çıkış olarak düşünün ve tek kanal 30 amper diyot bulundururlar. 12 v den 360 watt vermektedir. Yinede sizin işinizi çok çok görecektir.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Arkadaşlar merhaba,

Çift kanal PSU yöntemi günümüz teknolojisi için bir anlam ifade etmiyor ve Xilence çok eski bir marka olup sizin PSU'nuzunda en az 10-12 yıllık olduğunu düşünüyorum. PSU'larda kullanımdan sonra güçten düşme gibi bir durumda söz konusu. Kısaca totalde 250W güç üretmesinin bile zor olduğunu düşünüyorum. Ama elindeki sisteme yetecektir. İleride güncel sisteme geçersen kesinlikle bu PSU'dan uzak dur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuncay Söğüt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çift kanal PSU yöntemi günümüz teknolojisi için bir anlam ifade etmiyor ve Xilence çok eski bir marka olup sizin PSU'nuzunda en az 10-12 yıllık olduğunu düşünüyorum. PSU'larda kullanımdan sonra güçten düşme gibi bir durumda söz konusu. Kısaca totalde 250W güç üretmesinin bile zor olduğunu düşünüyorum. Ama elindeki sisteme yetecektir. İleride güncel sisteme geçersen kesinlikle bu PSU'dan uzak dur.
Aklımdan geçen soruyu çok güzel özetlemişsin reis bir süre böyle kullanacağım umarım bir problem çıkmaz psu aşırı sessiz çalışıyor hani sahte çin malı vs desek ağırlığı da azımsanamayacak derecede iyi bilmiyorum İnşallah bir problem çıkmaz herkese teşekkürler yorumları için.

Top Bottom