XMP açılınca mavi ekran hatası

Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba elimde 4x 8 gb kingston 3200 mhz ram bulunmakta xmp ve yahut normal olarak ram frekansını 3200 e çektiğimde bazen bilgisayar açılıyor hemen sonra donup mavi ekran hatası vermekte bazen de bios mu çöküyor bilmiyorum siyah erkana düşüyor reset attığımda bios resetlemeyi denemedim bios flashlayıp ramin kendi normal 2400 mhz hızında kullanmaktayım. Evden çalışmakta olup iş gereği aktif olarak bilgisayar lazım olduğu için . ram frekans problemi nasıl çözülür bilmiyorum. Kimisi dedi overclock ile sabit voltaj ver vs pek bilmediğim için malum pahalı parçalar çok kurcalamak istemedim belki benim ile aynı parçaları kullanan sorunla karşılaşmış birisi vardır yada konusu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

sistemim
anakart MSI X570-A Pro AMD X570 1866MHz DDR4 Soket AM4 ATX
işlemci AMD Ryzen 7 3700X
ekran kartı Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit
Ram Kingston HyperX Predator 4x8GB CL16 DDR4
PSU Silverstone Olympia OP850 850w 12V-70A
kasa Thermaltake Armor+ VH600 BWS
Post automatically merged:

Ek olarak ramlerim aslında 4x şeklinde kit değil 2x8 olarak kit aldım 2 adet 4x8 şeklinde anakartta 32 gb olarak kullanmaktayım

bios güncellemesi yapıp ardından windows güncellemesi yaptım sorun çözüldü ya son çıkardıkları bios ta sorun çözüldü yada işlem sırası düzeltti sorunu

Geri