MrFlew
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
İşlemci nedir?
Biosu son sürüme güncelleyip denedin mi?Intel i5-12400f
HOCAM RAMLERİN VOLTRAJI ETİKETTE 1.35 VOLT YAZIYORSA, 1.38 VOLT YAP.Anakartım gigabyte h610m Corsair 8x2 3200mhz ramlere sahibim görev yöneticisinde ve biosta ramlar 2133 MHz gösteriyor xmp profili 1 açıyorum bu seferde fotoğraftaki hatayı alıyorum xmp kapatınca bilgisayar açılıyor ne yapmam gerekiyor ?
Hocam cevabınız için teşekkürler eve gidince deniyeceğimHOCAM RAMLERİN VOLTRAJI ETİKETTE 1.35 VOLT YAZIYORSA, 1.38 VOLT YAP.
Asus anakartlarda bu otomatik yapılıyor. Diğerlerinde 2-3 kademe arttırmak gerekebiliyor voltajı.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra anakart üstünde CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye tornavidayı değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır ve tekrardan XMP'yi açmayı dene.Anakartım gigabyte h610m Corsair 8x2 3200mhz ramlere sahibim görev yöneticisinde ve biosta ramlar 2133 MHz gösteriyor xmp profili 1 açıyorum bu seferde fotoğraftaki hatayı alıyorum xmp kapatınca bilgisayar açılıyor ne yapmam gerekiyor ?