xpg d41 ramlere nasıl overclock edilir

emirhan1234

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,820
herkeze merhabalar arkadaşlar bende 8x2 16gb 3000mhz ramlerden var xpg d41 ramlerinden var anakartımda b450 pro carbon max wifi ben bu ramleri nasıl overclocklayabilirim ve 3400mhz de sorun çıkartırmı yardımcı olabilirseniz sevinirim :D

En İyi Cevap
olabilir ya bioslardan hiç anlamıyorum ben :D
Tamam. Şimdi Bios’a gir sonra F7 tuşuna bas. Sonra sekmeler gelecek önüne. O sekmelerden OC sekmesine gir. O sekmeye girdikten sonra biraz aşağılara git orada DRAM Frequency göreceksiniz onu 3600 yapın. Sonra biraz daha aşağı gidin DRAM Voltage göereceksiniz. Onu da 1.35 yapın. Sonra biraz yukarı gidin Advanced DRAM Configuration yazısı göreceksiniz, oraya girin. Sonra karşınıza 5 tane gecikme çıkacak. tCL yazana 18, tRCDRD yazana 22, tRCDWR yazana 22, tRP yazana 22 ve tRAS yazana da 40 yazın.
Önceki konunuzu okudum. Üzgünüm ama ram çipleriniz çok dandik. 3600 MHz’ye CL 18 değerinde ulaşabilirsiniz.

olabilir ya bioslardan hiç anlamıyorum ben :D
Tamam. Şimdi Bios’a gir sonra F7 tuşuna bas. Sonra sekmeler gelecek önüne. O sekmelerden OC sekmesine gir. O sekmeye girdikten sonra biraz aşağılara git orada DRAM Frequency göreceksiniz onu 3600 yapın. Sonra biraz daha aşağı gidin DRAM Voltage göereceksiniz. Onu da 1.35 yapın. Sonra biraz yukarı gidin Advanced DRAM Configuration yazısı göreceksiniz, oraya girin. Sonra karşınıza 5 tane gecikme çıkacak. tCL yazana 18, tRCDRD yazana 22, tRCDWR yazana 22, tRP yazana 22 ve tRAS yazana da 40 yazın.

En İyi Cevap
bunu yarın deneyeceğim fakat inşallah bir şey olmaz olmayacağına inanıyorum birde bireşy sorqacağım performans artarmı :D ?

Bariz bir şekilde fark edebileceğin seviyede artmaz.
240hz monitörüm var onu besleyebilecek derecede artarmı ve senin dediğin ayarları yaptıktan sonra bilgisayarın açılmama durumu vb. olurmu ?

240hz monitörüm var onu geçebilecek derecede artarmı ve senin dediğin ayarları yaptıktan sonra bilgisayarın açılmama durumu vb. olurmu ?
Eğer stabil değilse açılmayabilir bilgisayar. Bu durumda anakartın üzerinde bios sıfırlama pinlerine tornavida ucu değdirmen gerekebilir ve tekrardan açılır. Ram şans işidir deneme yanılma ile yapılır normalde. Ama benim sana verdiğim ayarlar ile açılmaması epey düşük ihtimal. Eğer Valorant veya CS oynuyorsan en fazla onlara etki eder biraz artabilir yani FPS. Ama ağır grafikli oyunlarda epey az etki eder.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,948
Üyeler
203,630
Son üye
ercankpln
Geri