Anlıyorum , bazı yerler farklı farklı bilgiler verebiliyor. şunlar bütçeye uyuyorsa özellikle san disk extreme iyi modeldir fiyatı 2.300 lerde .
Birde adata legend 900 var o da kalitelidir. ama tabi fiyatı ötekine göre az yüksek.
Kişisel tavsiyem başlılkaki xpg de alınır fiyatı iyi gerçi sandisk tercih edilebilir. Dramsiz ssd hiç alınmaz diye bir şey yok bnce. Fiyat uygunsa marka model de iyyse alınır. Dramin en büyük artısı yüksek gb lı ve çok parçacıklı dosya transferinde hızın çok düşmemesi sabit kalmasına sağlar. Her gün o işleri yapmayacak kişi için dramin çok büyük bir önemi kalmaz. Oyun amaçlı ve net kullanımı video seyredilcek cihazda dramsiz disk sorun olmaz.
Ben Masa üstünde de laptopta da oyun ve net amaçlı kullanımda dramsiz diskte kullandım uzun süre. Dram yok diye hiç ağlamadı cihaz
.
Yani bütçe dramli iyi modellere yetiyorsa ilk tercih dramli olan model olsun. Yetmiyorsa dünyanın sonu değil. Bazı kişiler çok abartıyor durumu.
Bunlarda fiyatına göre tavsiyelerim bunlar üzmez . San disk extreme modelinde bir yerde okumuştum dram var deniyordu ama o model extreme Pro modeli de olabilir onda var dram. Sadece extreme modelini sağdan soldan kontrol edilmeli dram için, fiyatı kalitesine göre baya iyi.
2.804 TL
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,878250833.html
2.357 TL