- Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım sizce 30-40 k bütçe ile bu sistemleri almak mantıklımıdır?Önerilen ekran kartını kullanıyorum 6 aydır. Oyun performansı kesinlikle harika. Coil whine gibi bir sorun yaşamadım sorun olursa yardımcı olurum.
Anladım sizce 30-40 k bütçe ile bu sistemleri almak mantıklımıdır?Önerilen ekran kartını kullanıyorum 6 aydır. Oyun performansı kesinlikle harika. Coil whine gibi bir sorun yaşamadım sorun olursa yardımcı olurum.
Bu aralar indirimli sistem satılmıyor pek, indirim olur mu bilinmez. 35k fiyatlı sistem alınabilir, AM5 sistem daha uyumlu ve performanslı olacaktır ama Intel de tercih edilmez değil. Karar size kalmış.en son paylaştığınız 35k lık sistemde monitör ile beraber 42k gibi bir fiyat yapıyor sizce beklenip ilk paylaştığınızmı alınmalı yoksa beklemeye gerek yokmu indirim felan açısından hem maddi açıdan
Yakın zamanda eski cihazımın bozulması nedeniyle bir sistem dizme kararı aldım yaklaşık 30-40k bir bütcem var ama hangi ekran kartı iyi olur vs bilemiyorum
Kafam gerçekten çok karışık ilk baştaki sistem 50k civarına geldiği düşünürsek aslına oda mantıklı geliyorBu aralar indirimli sistem satılmıyor pek, indirim olur mu bilinmez. 35k fiyatlı sistem alınabilir, AM5 sistem daha uyumlu ve performanslı olacaktır ama Intel de tercih edilmez değil. Karar size kalmış.
Bütçeniz monitörle beraber kaç 47-48k uygun mudur?Kafam gerçekten çok karışık ilk baştaki sistem 50k civarına geldiği düşünürsek aslına oda mantıklı geliyor
o fiyat bandına ulaşmaya çalışabilirimBütçeniz monitörle beraber kaç 47k uygun mudur?
https://www.gaming.gen.tr/urun/3860...16gb-16gb-ram-512gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ Bu sistemi yukarıda bi arkadaş atmış şu özelleştirmelerle alabilirsinizo fiyata ulaşmaya çalışabilirim
Şöyle ki eski sistemim 640mx gibi bi ekran kartı olduğu için ve hiç performans alamadığım için fps hikaye tipi genel olarak karşıma ne çıakrsa oynayacağımı söyleyebilirimhttps://www.gaming.gen.tr/urun/3860...16gb-16gb-ram-512gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ Bu sistemi yukarıda bi arkadaş atmış şu özelleştirmelerle alabilirsiniz
Anakart: Asus Prime B650M-R
RAM: Lexar Thor RGB 32GB (2x16GB)
SSD: Lexar NQ790 1TB NVMe PCIe Gen4 x4 Okuma 7000MB – Yazma 6000MB
Monitör: ASUS TUF Gaming VG249Q3A 23.8 inç 180Hz 1ms Full HD
Bu şekilde yaptığınız zaman 48.730 TL yapıyor
Bu sistemle hangi oyunlar oynayacaksınız monitörü 2k da belirleyebiliriz ona göre
Bu sistem gayet işinizi görür monitör ise fps oyunlarında yine işinizi görür belki daha başka oyunlar için 2k monitör daha iyi olur renkler vs için önerisi olan varsa atabilirŞöyle ki eski sistemim 640mx gibi bi ekran kartı olduğu için ve hiç performans alamadığım için fps hikaye tipi genel olarak karşıma ne çıakrsa oynayacağımı söyleyebilirim
Bu forum işleri çok güzelmiş gerçekten ne yapacağım hakkında bir bilgim yoktu kısa bir sürede neler yapabileceğimi öğrendimBu sistem gayet işinizi görür monitör ise fps oyunlarında yine işinizi görür belki daha başka oyunlar için 2k monitör daha iyi olur renkler vs için önerisi olan varsa atabilir
Yani şuanki durumum 44k kadar Üstüne borç harç etsem belki tamamlaya bilirim sizinki gibi olsa ne kadara patlıyorThor ve Vengeance RAM'ler arasında CL farkı bulunuyor, aradaki 400TL fark CL farkı için verilebilir. Cras C715 ve NQ790 arasında da sayısal fark görürsünüz, günlük kullanımda o farkı hissetmezsiniz bile. RX 7800 XT söz konusu olduğundan FHD monitör almayı daha iyi düşünmek gerek. En azından B650M-R yapılabilir, diğerleri sonra da değişir. 2 tane SSD slotu olduğundan 2. SSD ileride eklenebilir ancak RAM slotu da 2 adet, sistemdeki RAM'ler 2x8 olduğundan 2x16 yapmak uğraştıracaktır, bütçeye bakan bir durum.
AM5 sistemde B650M-R seçilirse monitörle beraber ortalama 47.5k tutar.Bu forum işleri çok güzelmiş gerçekten ne yapacağım hakkında bir bilgim yoktu kısa bir sürede neler yapabileceğimi öğrendim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yani şuanki durumum 44k kadar Üstüne borç harç etsem belki tamamlaya bilirim sizinki gibi olsa ne kadara patlıyor
https://www.gaming.gen.tr/urun/3860...16gb-16gb-ram-512gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ ilk bahsettiğimiz bu ürün açısından düşünürsekAM5 sistemde B650M-R seçilirse monitörle beraber ortalama 47.5k tutar.
Intel, RX 7800 XT sistemde Prime B760M-K seçilirse toplam 45k tutar. Aynı RAM seçilirse 47k tutar.