Neler Yeni

Yardım! Oyunlarda CPU Sıcalığım Fazla Bu Konuda Yardım Eder Misiniz?

Oguz...

80+
Yarış oyunları sevmiyorum pek. Laptopda 4 5 ay oldu ama kişisel sebeblerden fazla oyun yükleyemedim exodus far cry 5 lol falan vardı stress testinde 91 dahi geçmiyor sıcaklık

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
Yarış oyunları sevmiyorum pek. Laptopda 4 5 ay oldu ama kişisel sebeblerden fazla oyun yükleyemedim exodus far cry 5 lol falan vardı stress testinde 91 dahi geçmiyor sıcaklık
Oyunları indirdiğimde bakarım.

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Oyunlarda kaç derecede çalıştığı çok bir anlam ifade etmiyor, CPU'nun kaç watt çektiği hangi frekanslarda çalıştığı önemli. CPU 20w çekip 3.2 GHz'de çalışıyorsa 75 derecede çalışıyor diye sevinmenin anlamı yok. Örneğin arkadaşında dediği gibi AATU indirir sıcaklığı istediğin dereceye sabitlersin o sıcaklığı geçmez ama laptopun performansı düşer.

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
Oyunlarda kaç derecede çalıştığı çok bir anlam ifade etmiyor, CPU'nun kaç watt çektiği hangi frekanslarda çalıştığı önemli. CPU 20w çekip 3.2 GHz'de çalışıyorsa 75 derecede çalışıyor diye sevinmenin anlamı yok. Örneğin arkadaşında dediği gibi AATU indirir sıcaklığı istediğin dereceye sabitlersin o sıcaklığı geçmez ama laptopun performansı düşer.
Performansın düşmesini istemem. Attığım videoda detaylı olarak bakabilirsiniz watt değerlerine.

Oguz...

80+
Performan kaybı illaki olur yani ama doğru ayarlandığında fazla bir fps düşü olmadığıda gözlemleniyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Performansın düşmesini istemem. Attığım videoda detaylı olarak bakabilirsiniz watt değerlerine.
Usta baktımda bu videoya göre bayağı bir fark var normal gözükmüyor danışın servise bence.

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
Performan kaybı illaki olur yani ama doğru ayarlandığında fazla bir fps düşü olmadığıda gözlemleniyor.
Ben en sağlıklı yöntemi yaparım hocam. Ya garantiye ya iadeye.

Tamamdır.

Usta baktımda bu videoya göre bayağı bir fark var normal gözükmüyor danışın servise bence.

Oguz...

80+
92 ye vurmuş ama anlık 83 84 85 cpu istiyen oyunlarda.
Screenshot_20220828-165846.png

Singua

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Burak
hocam 90 üstü sıkıntı benim laptop da 85 görüyor

ysk tm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ali kutluer
biraz saçma gelecek ama grafik ayarlarını yüksekteyse orta ya çekersen de düzelir bence
ama tabii soğutucu takviyeside işe yarar

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
biraz saçma gelecek ama grafik ayarlarını yüksekteyse orta ya çekersen de düzelir bence
ama tabii soğutucu takviyeside işe yarar
Ultra da oynamak istiyorum ben hocam :)

92 ye vurmuş ama anlık 83 84 85 cpu istiyen oyunlarda.Alıntıyı görüntüle
Hocam sizin laptop ile benim laptopun kasası vs aynı olmayabilir değerler farklılık gösterebilir

hocam 90 üstü sıkıntı benim laptop da 85 görüyor
Aynı laptopmu hocam?

Hasan344

80+ Gold
Oyunların ultradan olduğundan emin miyiz? Forza horizon 4 ultra da alıyorum 92 dereceyi. Genellikle 88-92 arası geziyor ama
Bu laptop ısınan bir model galiba. Kasa yapısı daha iyi olan modellere baksaydin keşke. Tamamen laptopun modeli ile ilgili.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,715
Üyeler
160,133
Son üye
Batuhanasln
Top Bottom