Yavaş Açılan Bilgisayar

Solveig

80+
Reaksiyon skoru
19
Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım. Samsung 980 pro m2 ssd ve am5 Asus b650e marka anakart olan sistemim sandığımdan daha yavaş açılıyor. Güç düğmesine bastıktan yaklaşık 20 saniye sonra Asus logosu geliyor 5 saniye geçmeden masaüstü geliyor bu kadar geç açılmasının sebebi ne olabilir?

Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım. Samsung 980 pro m2 ssd ve am5 Asus b650e marka anakart olan sistemim sandığımdan daha yavaş açılıyor. Güç düğmesine bastıktan yaklaşık 20 saniye sonra Asus logosu geliyor 5 saniye geçmeden masaüstü geliyor bu kadar geç açılmasının sebebi ne olabilir?
Görev yöneticisi>başlangıc "kısmını ss alıp atar mısın ?"

sadece ssd mi var yoksa harici olarak hdd var mı

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    37.8 KB · Hit: 70
attıgınız ekran görüntüsünde başlangıçta açılan uygulamaları görüyorsun. Kendin açabileceğin hepsini kapat açılış sürende ciddi bi hızlanma görüceksin

ssd yazma/okuma hızı nedir belki sahte bi ssd olabilir.
Test ettim 6972 okuma 5181 yazma oranı var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

attıgınız ekran görüntüsünde başlangıçta açılan uygulamaları görüyorsun. Kendin açabileceğin hepsini kapat açılış sürende ciddi bi hızlanma görüceksin
35.9 saniyeye düştü çok da bir fark göremedim.

sistemin ssd üzerine kurulduğuna eminsiniz değil mi ?
Şu an sorduğunuzda kurulum sırasında sistem bölümüne kurulmadığını hatırladım.

sistemin ssd üzerine kurulduğuna eminsiniz değil mi ?
Fakat birincil bölüme kurduğuma eminim herhangi bir hata ile karşılaşmadım. SSD'yi Samsung'un driverı ile test ettim.

Son düzenleme:
Test ettim 6972 okuma 5181 yazma oranı var.

35.9 saniyeye düştü çok da bir fark göremedim.

Şu an sorduğunuzda kurulum sırasında sistem bölümüne kurulmadığını hatırladım.

Fakat birincil bölüme kurduğuma eminim herhangi bir hata ile karşılaşmadım. SSD'yi Samsung'un driverı ile test ettim.
sonuç olarak ssd üzerine mi kurulu yani windows ?

Hocam benim bilgim buraya kadar geliyor maalesef sorunu anlayamadım. Umarım çözebilirsiniz

Geri