Yazdığım bir programdan veri çekmek.

EGES70

80+
Reaksiyon skoru
9
Öncelikle herkese merhaba. Diyelim ki ben python ile bir program yazdım. Bunu arkadaşıma veya herhangi birine attım. Programım, elde ettiği verileri bir dosyada tutuyor. Bu dosyayı karşı taraftan nasıl alabiliriz? Çok hakim değilim ama socket programlama mı öğrenmemiz gerek?

Soru nedense illegal göründü :) Dosyaların niteliğini bilmiyorum ancak program dosyaları cihazdan okuyup HTTP methodlarıyla gönderilebilir diye düşünüyorum.

Soru nedense illegal göründü :) Dosyaların niteliğini bilmiyorum ancak program dosyaları cihazdan okuyup HTTP methodlarıyla gönderilebilir diye düşünüyorum.
İllegal değil. Sadece yeni başladım ve öğreniyorum. İzin alarak da yapmanın yolunu söyleyebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle bi bakınca cidden illegal durmuş :D Merak etmeyin hocam ben birine zarar vercek kadar iyi değilim :D

Son düzenleme:
Hocam söylediğiniz kadarıyla program çalıştığı bilgisayardan veri alıp internet üzerinden aktarım yapacak. Bu veriler sizin oluşturup kaydettiğiniz verilerse işiniz daha kolay, eğer rastgele veri okumak istiyorsanız o kısım için yardımcı olamam.

Bu verilerin tipi ve boyutu da önemli. Eğer .txt tarzı küçük boyutlu dosyalar ise HTTP methodlarıyla gönderebilirsiniz. Python HTTP veya REST API şeklinde araştırmanızı önerebilirim. Eğer görüntü veya video gibi yüksek boyutlu dosyaları aktarmak istiyorsanız onu da bu linkten yapabilirsiniz.

Hocam söylediğiniz kadarıyla program çalıştığı bilgisayardan veri alıp internet üzerinden aktarım yapacak. Bu veriler sizin oluşturup kaydettiğiniz verilerse işiniz daha kolay, eğer rastgele veri okumak istiyorsanız o kısım için yardımcı olamam.

Bu verilerin tipi ve boyutu da önemli. Eğer .txt tarzı küçük boyutlu dosyalar ise HTTP methodlarıyla gönderebilirsiniz. Python HTTP veya REST API şeklinde araştırmanızı önerebilirim. Eğer görüntü veya video gibi yüksek boyutlu dosyaları aktarmak istiyorsanız onu da bu linkten yapabilirsiniz.
Çok yeterli bir cevaptı teşekkürler hocam.

anlık olarak veri cekeceksen tcp socket gerekir. dosyanin son görüntüsünü alicaksan phyton http bakarsin

ustteki yorum soru sormuş. phyton ile txt dosyasını nasil cekerim kod hata veriyor diye. altta cevabi vermis. alttaki koddan yararlana bilirsin. verinin cekilecegi bilgisayara server yazan kodun calismasi senin bilgisayara cloentvcodu. ek olarak ayni agda değilseniz. ip adresi surekli guncellemen gerekir statik ip 3tl satiliyor ttnette

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,021
Üyeler
187,608
Son üye
barbarianking
Geri