Yazıcıda Orijinal Kartuş Şart Mı?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
17,943
@Mehmet Yılmaz Çevre Birimleri/Ekipmanları kısmına Yazıcı da eklenirse sevinirim.

Yazıcım HP DeskJet 2135, Ev tipi bir mini yazıcı. 2016'da 150TL'ye almıştık.

Bu yazıcının orijinal kartuşu HP'nin 652 Numaralı kartuş serisi.
HP Smart uygulamasından ne kadar kartuş (sarf malzemesi) kaldığını görebiliyoruz. Ve yaklaşık 4 Siyah kağıt bastırmış olmama rağmen grafiğe göre yaklaşık %89'lara düşmüş. SSD'min sağlığı bile daha yavaş düşüyor.

Aklımızdaki fikir, mürekkep ve şırıngalar alarak bittikçe bu kartuşları doldurmak. Nasıl doldurulacağını buldum, öğrendim.

Peki bu yazıcılarda orijinal kartuş zorunlu mu?
Ben HP Smart'ı kurduğumda "HP Orijinal Sarf Malzemelerini Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz!" Diye bir yazı çıkmıştı. Anlıyor yani.

Değil. Ben çakmasını kullanıyorum genelde ucuz olduğu için. Sıkıntıları bi tık az kaliteli ama göze çarpmaz. Diğer sıkıntısı çabuk kuruyor.

@Mehmet Yılmaz Çevre Birimleri/Ekipmanları kısmına Yazıcı da eklenirse sevinirim.

HP Smart uygulamasından ne kadar kartuş (sarf malzemesi) kaldığını görebiliyoruz. Ve yaklaşık 4 Siyah kağıt bastırmış olmama rağmen grafiğe göre yaklaşık %89'lara düşmüş. SSD'min sağlığı bile daha yavaş düşüyor.

Aklımızdaki fikir, mürekkep ve şırıngalar alarak bittikçe bu kartuşları doldurmak. Nasıl doldurulacağını buldum, öğrendim.

Ben HP Smart'ı kurduğumda "HP Orijinal Sarf Malzemelerini Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz!" Diye bir yazı çıkmıştı. Anlıyor yani.
knk anlıyor ise çalışmayabilir ama bence çakma kullan gitsin

knk anlıyor ise çalışmayabilir ama bence çakma kullan gitsin
Madem bu kadar anlamalı şey koymuşlar insan bi Wifi koyar uzaktan işimizi görürüz.
Neyse.

Değil. Ben çakmasını kullanıyorum genelde ucuz olduğu için. Sıkıntıları bi tık az kaliteli ama göze çarpmaz. Diğer sıkıntısı çabuk kuruyor.

Zorunlu değil ama orjinal kartuş ama orjinal biraz daha iyi oluyor
Peki sizce mürekkep seti alıp bittikçe mürekkep doldurmak mı yoksa orijinal olmayan kartuş kullanmak mı?

Doldurmak. Doldurmak daha da ucuza geliyor ve çok fark etmiyor. Ben hepsini denedim ucuz olan :D doldurmak daha mantıklı.

Ucuza orijinal kartuş bulursan al hocam yoksa kendin doldur doldur kullan.

Valla biz çakma da aldık zamanında ama çok sıkıntılı. Kırmızıya Pembe Pembeye Turuncu Yeşile Sarı filan basıyor. Şuan mürekkep tanklı kullanıyoruz 1,5 yıldır hala kutudan çıkan mürekkepler bitmedi.

İçindeki çipi kırmadan ne çakma kartuş ne de orijinal kartuşa doldurup çalıştırmak mümkün değilmiş.
Çipi kırdırın orijinal kartuşu doldurtun. Ben öyle kullanıyorum.
Ucuz işlemler.

Geri