Neler Yeni

Yazılım hakkında soru

@TheDark

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Mehmet XXX
  • Web Sitesi Yapma(Forum,Haber,Portfolyo,İş siteleri gibi)
  • Oyun Yapma
  • Android,İos için uygulama yapma
  • Robot Kodlama
Para kazanmak istiyorum.Üstteki amaçlar için yazılım öğrenmek istiyorum.Ama geleceğe yönelik amaçlar varsa tavsiye edersiniz sevinirim.Yazılıma hangi yazılım dili ile başlamalıyım?

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
C# başla

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,286
İsim
........
  • Web Sitesi Yapma
  • Oyun Yapma
  • Robot Kodlama
Para kazanmak istiyorum.Üstteki amaçlar için yazılım öğrenmek istiyorum.Ama geleceğe yönelik amaçlar varsa tavsiye edersiniz sevinirim.Yazılıma hangi yazılım dili ile başlamalıyım?
Web sitesi için html/css/js/php bunlar oyun için c# android ios uygulama unityle yapabilirsin robot kodlamada onun kendine özel bir dili vardı robotik kodlama diye

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Web sitesi yapmaktan bahseden adama başlangıç dili olarak C# tavsiye etmek = yürümeyi bilmeyen çocuktan zıplamasını istemek.
arkadaş geleceğe yönelik de önerebilirsiniz demiş
diğer diller için de yardımcı olacaktır kolay diye python başlanmasını ben tavsiye etmiyorum kendi bilir bu benim önerim

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Unity zımbırtısıyla uğraşma, mobil oyun yapmak için Cocos Creator kullan. Cocos hem açık kaynaklı program, hem bedava, hemde dil olarak TypeScript(Js'nni geliştirilmiş daha kapsamlı hali gibi düşün) kullanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geleceğin mobil oyun programı Unity değil, Cocos Engine.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Web Sitesi Yapma
HTML CSS JavaScript
C# veya Blueprint
Android,İos için uygulama yapma
Flutter veya Kotlin
C C++ veya Micropython

Geleceğin mobil oyun programı
Bence geleceğin mobil oyun programı Unreal Engine. Şu anda PC/Konsol oyunlarinda daha fazla kullaniyor.

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Website için HTML (HTML bir yazılım dili değil tasarım dilidir. İşaretleme dili olarakta geçer.) CSS, JavaScript, PHP
Oyun yapmak için C#, C++
Mobil uygulama için C++, Java , C , C#
Robot kodlama için Python yazılım dilleri kullanıyor. Daha bir çok bil var ancak genelde en çok bunlar. Burada önemli olan yeni başlayan için programlamanın mantığı. Bir dilin mantığını öğrendiğin zaman diğer dillerde hemen hemen aynı oluyor. Sana tavsiyem C# ile başlayabilirsin. Console kısmı CMD gibi. Sıkıcı olabilir ancak konsol kısmını öğrenmeden görsel kısma geçme zorluk çekersin. Değişkenler, operatörler, methodlar vs. iyi öğren her dilde var bunlar ama farklı kullanılıyor.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Hangisi sana kolay geliyorsa onu öğren.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
1 - ) Python İle Başlaman Daha İyi Olacaktır Kolay Öğrenilir. Python da Biraz Bilgi Kazanırsan C# Kolay ı daha iyi kavrıyabileceğini düşünüyorum .
2 - ) C# İle başlarsan ilk başlarda zorlanabilirsin ancak sonra yavaş yavaş algoritma mantığını kavrarsın :)
Kolay Gelsin

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Python ve C# ın birbirine benzer bir yönü yok. Öğrenmek istediğinizden başlayın. Dolambaçlı yol izlemeye gerek yok.

Ve, bir insanın ömrü her şeyi öğrenmeye yetmez. O kadar çok konuyu asla öğrenemezsin. Her gün başka bir macera, her gün başka bir hayat anca çizgi filmlerinde olur.

Son düzenleme:

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
diğer diller için de yardımcı olacaktır kolay diye python başlanmasını ben tavsiye etmiyorum kendi bilir bu benim önerim
Kolay dilden başlama mi? Aynen o.O2
  • Web Sitesi Yapma(Forum,Haber,Portfolyo,İş siteleri gibi)
  • Oyun Yapma
  • Robot Kodlama
Öncelikle çok fazla şey istiyorsunuz, bunlardan 1-2 Tanesini seçin.

Oyun için C# veya C++

Mobil Uygulama için Java, Kotlin

Robot kodlamak için Python kullanılıyor en fazla.

Website için Javascript, HTML, PHP, CSS

Geleceği yapay zeka'da görüyorum, başladığın gibi para kazanacağını falan düşünme. Yapay zeka için python öneririm.

Top Bottom